LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Google Summer of Code

Google Summer of Code ove godine otvoren i za aplikacije

Svi zaintersirani mogu se prijaviti do 21. ožujka.

Svi zaintersirani mogu se prijaviti do 21. ožujka.

Google Summer of Code od ove je godine otvoren i za aplikacije.

Već desetu godinu za redom održava se Google Summer of Code koji okuplja studente i mentore diljem svijeta koji su voljni sudjelovati u programima i na projektima ove Googleove ljetne škole. Naime, riječ je o globalnom programu koji studentima nudi stipendije za pisanje otvorenog koda te za sudjelovanje na projektima. Od ove godine program je otvoren i za aplikacije, a svi zainteresirani studenti i mentori mogu se prijaviti do petka 21. ožujka u ponoć.

Sudionici mogu sudjelovati na projektima poput Chromiuma, GNOME-a, KDE-a, LibreOffice-a i WordPressa te na manjim projektima. Ove se godine studenti mogu prijaviti na više od 190 organizacija, a prema pisanju TechChrunch-a, Google traži 10 posto više studenta nego što ih se prijavilo prošle godine Naime, prošle se godine na projekt prijavilo 1200 studenata koji su dobili stipendiju za rad te su im dodijeljeni mentori.

Studenti koji će ispuniti sve uvjete i koji podnesu konačne evaluacije programa primit će stipendiju u iznosu od 5500 dolara. Manji dio iznosa dobit će na početku programa, a tijekom programa primit će ostale dvije veće uplate. Osim studentima, stipendije će se dodijeliti i mentorskim organizacijama, u iznosu od 500 dolara.

Do sada je na programu sudjelovalo 7500 studenata i 7000 mentora iz više od 100 zemalja. Sve u svemu, studenti koji su sudjelovali u programu proizveli su više od 50 milijuna linija koda.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje.

 

FOTO: SCREENSHOT/GOOGLE