LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Youth Speak Survey"

Globalni pokret mladih za bolje sutra

Najveća međunarodna studentska organizacija AIESEC kroz Youth Speak program želi osigurati značajnu ulogu mladih u donošenju odluka. Postavila je 17 ciljeva predviđenih za ispunjavanje do 2030. godine.

Najveća međunarodna studentska organizacija AIESEC kroz Youth Speak program želi osigurati značajnu ulogu mladih u donošenju odluka. Postavila je 17 ciljeva predviđenih za ispunjavanje do 2030. godine.

Youth Speak je globalni pokret mladih i istraživanje mladenačkog mišljenja od strane AIESEC-a. Fokusira se na razumijevanje izazova i problema koji brinu mlade ljude diljem svijeta. Misija je osigurati platformu koja će osnažiti mlade i potaknuti ih na djelovanje kako bi kao generacija postigli pozitivan globalni učinak.

Razmišljanja i stavovi više od 100 zemalja i 42 000 ispitanika zabilježeni su u prošlogodišnjoj anketi, koja je poslužila kako bi uključila odgovorne u vladi, poslovnom svijetu, trećem sektoru i obrazovanju. Ove godine teži se ostvarivanju 100 000 odgovora od mladih ljudi diljem svijeta kako bi vođama mišljenja predstavili svoje viđenje svijeta 2030. godine i koji su to problemi oko kojih treba djelovati već danas kako bi imali svjetliju budućnost.

Temelj je ovogodišnjeg Youth Speak Surveyja 17 ciljeva, zvanih Sustainable Development Goals (SDGs), predviđenih za ispunjavanje do 2030. godine SDGs su ciljevi koje bi trebala primjenjivati svaka država članica Ujedinjenih naroda pri oblikovanju svojih politika i programa. Kroz Youth Speak program AIESEC usko surađuje s UN-om kako bi osigurali značajnu ulogu mladih u donošenju odluka.

Podaci se većinom prikupljaju putem online ankete i distribuiraju kroz AIESEC i vanjske mreže kako bi anketa dostigla što više mladih ljudi. Svi zainteresirani anketu mogu ispuniti na mrežnoj stranici.

Globalni Youth Speak izvještaj bit će objavljen dva puta tijekom kampanje – preliminarni izvještaj na Youth Action Summitu u prosincu te finalni izvještaj u svibnju.

FOTO: AIESEC ZAGREB