LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus studentska mreža Hrvatska

FOTO: Izabran novi nacionalni odbor ESN-a Hrvatska

Upoznajte lica koja će predstavljati hrvatske studente na generalnoj skupštini Erasmus studentske mreže 2018. godine.

Upoznajte lica koja će predstavljati hrvatske studente na generalnoj skupštini Erasmus studentske mreže 2018. godine.

Erasmus studentska mreža Hrvatska u travnju ove godine osvojila je tri nagrade, među kojima je i prestižna nagrada za najbolju državu ESN-a, na ovogodišnjoj generalnoj skupštini ESN-a u Berlinu. Bili su prvi u Europi, čemu teže danas?

Nakon povratka iz Berlina nacionalni odbor ESN-a Hrvatska nije prestao sa svojim radom i otišao na more. Štoviše, krenuli su s pripremama za Nacionalnu Platformu u Dubrovniku koja je okupila svih šest ESN sekcija u Hrvatskoj –  Dubrovnik, Osijek, Split, Rijeku, Zadar i Zagreb. Na platformi  je izabran novi nacionalni odbor od šest članova iz različitih gradova Lijepe Naše, čiji je mandat započeo 1. srpnja 2017.

Krajem srpnja novoizabrani nacionalni odbor našao se u Splitu kako bi raspravio o planovima za budućnost, putovima u kojima će usmjeravati svoju mrežu ove godine te načinu na koji nadmašiti prošlu akademsku godinu. Upoznajte lica koja će predstavljati Hrvatsku na generalnoj skupštini 2018. godine

– Već četvrtu godinu volontiram u ESN-u i još uvijek osjećam da imam mnoštvo prilika za učenje i napredak. Upravo me taj osjećaj i energija vuku da kontinuirano odvajam svoje slobodno vrijeme za rad u ovoj organizaciji. Ovo će mi biti druga godina kao predsjednici ESN-a i još uvijek nemam ideju što ona sa sobom nosi. Srećom, okružena sam predivnim timom ljudi različitih interesa koji se vesele biti promjena koju žele vidjeti. – izjavila je Petra Lang, predsjednica novoizabranog nacionalnog odbora.

Petra Lang, FOTO: ESN Hrvatska

– Dolazim iz Splita te sam jedini muškarac u nacionalnom odboru, ali i jedini Dalmatinac. Nakon povratka sa svoje prve mobilnosti odlučio sam se priključiti ESN-u i ta ljubav traje već tri godine Ovo će mi biti prva godina na mjestu nacionalnog potpredsjednika, a s obzirom na to da sam okružen timom motiviranih mladih ljudi, veselim se novim zajedničkim zadacima i izazovima. – kazao je Josip Radić, potpredsjednik novoizabranog nacionalnog odbora.

Josip Radić, FOTO: ESN Hrvatska

– Dolazim iz malenog i lijepog grada na rijeci Dravi – Osijeka! Pridružila sam se ESN-u prije više od tri godine te je od tada sve ovo bila jedna luda vožnja. Radila sam razne stvari, od vođenja Erasmus studenata po gradu do nošenja kutija uz stepenice i niz njih, kroz organizaciju događanja do odnosa sa javnošću – sve te stvari učinile su me sposobnijom, strastvenijom te otvorenijom nego ikada prije. – rekla je Tajana Mohnacki, Nacionalna predstavnica.

Tajana Mohnacki, FOTO: ESN Hrvatska

– Studentica sam socijalne pedagogije te svoje slobodno vrijeme provodim volontirajući u ESN-u kojem sam se priključila nakon Erasmusa u Gentu (Belgija). Svakodnevna okruženost motiviranim pojedincima, rad na vještinama i česti izlasci iz vlastite zone ugode moji su motivatori za nastavkom moje ESN karijere na nacionalnoj razini. Veselim se novim izazovima, kreativnim projektima te malim životnim pobjedama. – kazala je Nikolina Relić, zamjenica Nacionalne predstavnice.

Nikolina Relić, FOTO: ESN Hrvatska

– Ono što želim učiniti ove godine jest informirati vas te educirati, kao i kolege u ESN-u, o studentskim pravima, o temama i terminologiji u višem obrazovanju, uključivanju mladih u donošenje odluka, kao i u javnost. Zvuči dosadno? Zato je moj osobni cilj dokazati vam suprotno! Ništa nije nemoguće kada imate motivirane ljude oko sebe te nove izazove s kojima ćemo se, kao nacionalni obor, suočiti te ih premostiti zajedno. – poručila je Matea Kladarić, Nacionalna predstavnica za obrazovanje.

Matea Kladarić, FOTO: ESN Hrvatska

– U trenu kada sam se priključila ESN-u bila sam bivša Erasmusovka, a unutar samo jedne godine svog ESN staža bila sam dizajnerica, animatorica, organizatorica, novinarka, koordinatorica, svjetska putnica i tako dalje. Uzbuđena sam zbog novog mandata jer svaka prilika gdje volontiraš, družiš se te učiš u isto vrijeme jest period života gdje se razvijaš kao osoba, ali i kao poslovni čovjek. I kada me pitaju zašto svoje slobodno vrijeme trošim na ESN? Zašto volontiram? Odgovor dolazi prirodno. Zašto ne? – zaključila je Vedrana Kovačić, Predstavnica za odnose sa javnošću.

Vedrana Kovačić, FOTO: ESN Hrvatska

FOTO: ESN HRVATSKA