Studentski uspjeh

Studenti FOI-a u finalu L'Oreal Brandstorma

Fakultet organizacije i informatike(FOI)

Studenti Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu 3. su travnja 2019. godine sudjelovali na međunarodnom finalu natjecanja Adria Balkan L'Oreal Brandstorm. Katarina Ban, Anamarija Grkavac i Stjepan Rakarec ušli su u finale koje je uključivalo deset timova iz cijelog područja Adria Balkan regije.

Studenti Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu nedavno su sudjelovali u Adria Balkan L'Oreal Brandstormu, međunarodnom studentskom natjecanju koje se održava više od 25 godina u čak 64 države svijeta. Katarina Ban, Anamarija Grkavac i Stjepan Rakarec ušli su u finale koje je uključivalo deset timova iz cijelog područja Adria Balkan regije.

Zadatak je bio osmisliti cjelokupno poslovno rješenje osnivanja startupa kroz zadana četiri ključna kriterija: inovativnost, korisnost, ostvarivost i proširivost. Tim je odlučio spojiti znanja i vještine iz ekonomije i informatike te ljubav prema tehnologiji, marketingu, prestižnim brendovima i visokoj modi. U pripremi idejnog rješenja podršku su im pružali asistentica mag. oec. Ivana Đunđek Kokotec, doc. dr. sc. Petra Grd, dr. sc. Bogdan Okreša Đurić, doc. dr. sc. Martina Tomičić Furjan te Filip Novački.

Natjecanje se održalo u Zagrebu 3.travnja 2019. godine Cilj mu je bio postati inkubatorom studentskih inovacija, a posebno se cijenila inovativnost ideja.

Komentari na članak

Vezani članci

Održan Dan otvorenih vrata na FOI-ju

Dan otvorenih vrata

Posjetitelji iz cijele Hrvatske upoznali FOI

Posjetitelji iz cijele Hrvatske saznali su kako izgleda uobičajeni dan studenta FOI-ja. Posjetili su zgradu fakulteta, studentski dom, studentski restoran i poslušali informacije o projektima i aktivnostima koje se tu odvijaju.

Natjecanje "L'Oréal Brandstorm" 2017

Međunarodno studentsko natjecanje

"L'Oréal Brandstorm" oživljava najinovativnije studentske ideje

Otvorene su prijave za najveće studentsko međunarodno natjecanje "L'Oréal Brandstorm". Ovog puta ono preuzima i ulogu inkubatora kako bi mladim talentima pomoglo ostvariti njihove ciljeve i provesti u djelo njihove projekte.

Blaženka Divjak i Jasmina Havranek

Rezultati istraživanja

78% studenata zaposleno šest mjeseci nakon diplome, najčešća plaća između 3500 i 5000 kn

Predstavljeni su rezultati nacionalnog istraživanja o zapošljivosti studenata koji su diplomirali akademske godine 2015/16. Njime Hrvatska, po uzoru na druge europske zemlje, uvodi praksu sustavnog prikupljanja podataka korisnih visokim učilištima, studentima i učenicima, poslodavcima, donositeljima politika i široj javnosti.

FOI - zgrada fakulteta

Fakultet organizacije i informatike

FOI: Stariji studenti postaju mentori brucošima

Projekt „Buraz“ zasniva se na dobrovoljnom mentorstvu studenata viših godina FOI-a koji svojim savjetima i iskustvom pomažu mlađim kolegama kako bi se lakše snašli na fakultetu.

Predstavnici LAPOST-a

Natjecanje inovatora

Europska komisija odabrala FER-ov laboratorij za završnicu „Innovation Radar Prizea”

Projekt „aPad” zapeo je za oko Europskoj komisiji, odnosno njenim stručnjacima za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo koji su procijenili njegov velik potencijal te ga uvrstili među 50 najboljih u Europi. Za ulazak u veliko finale FER-ovcima su potrebni glasovi građana.