Festival znanosti u Varaždinu

FOI otvorio vrata budućim studentima

FOI - zgrada fakulteta

U sklopu Festivala znanosti na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održao se Dan otvorenih vrata. Zanimljiv program privukao je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u sklopu manifestacije Festival znanosti, 21. travnja održan je Dan otvorenih vrata. Sudjelovalo je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske, najviše učenika, ali i nastavnika. Broj pristiglih pokazuje kako interes za FOI iz godine u godinu raste. Ovom manifestacijom želja je bila pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan FOI studenta. Program je stoga započet susretom ispred zgrade FOI-ja, a završen ispred studentskog doma i restorana.

Goste su na FOI-ju dočekali prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Renata Mekovec, voditeljica studija Ekonomika poduzetništva izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, djelatnik Centra za podršku studentima i razvoj karijera mag. inf. Danijel Dadović, te predstavnici Studentskog zbora i drugih udruga koje djeluju na Fakultetu, časopisa STAK i Sportske udruge FOI-ja. Tako je posjetiteljima, osim uvjeta za upis i studijskih programa koje FOI nudi, predstavljeno i mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti i na taj način obogatiti svoj studentski život, a možda i postići zapažene uspjehe.

Uz to, posjetitelji su prošetali zgradom Fakulteta, odslušali predavanje, posjetili Laboratorij za otvorene sustave i sigurnost te prisustvovali prezentaciji organiziranoj u sklopu Festivala znanosti pod nazivom Upravljanje jatom dronova uz pomoć bežične tehnologije. Održali su je mag. inf. Boris Tomaš i student FOI-ja Josip Mlakar, a učenici su mogli vidjeti 3D simulaciju kretanja dronova u prostoru. Ujedno, dobili su jedinstvenu priliku sami upravljati dronovima, a najboljima su uručene i prigodne nagrade.

Asistent mag. inf. Ivan Švogor održao je predstavljanje StratoBerryPI, studentskog projekta kojemu je cilj bio odaslati meteorološku sondu vlastite izrade na terminalnu visinu od minimalno 20 000 metara, a pritom uz standardne meteorološke parametre fotografirati okruženje.

Komentari na članak

Vezani članci

RoboCup Junior Zagreb 2017

Robotičko natjecanje

Praznik robotike kakav se ne viđa često – RoboCup Junior Zagreb 2017.

Mnoštvo je posjetitelja imalo priliku vidjeti naše nadarene osnovce i srednjoškolce koji su nestrpljivo željeli pokazati koliko su napredovali u svom robotičkom radu. Neki od tih robota pravi su mali znanstveni projekti.

Mediatoolkit

Projekt udruge Studentski informativni kutak

Mediatoolkit zanimljivom radionicom otvara drugi dio projekta „Maraton karijera"

Kako bolje najaviti predavanje glavne urednice Tportala.hr Danijele Jozić, nego zanimljivom radionicom o načinima praćenja i organizacije informacija u medijskom svijetu koju će održati Igor Pekija iz Mediatoolkita, tvrtke koja se istaknula svojim nastojanjima da zapošljava mlade ljude i ambiciozne studente.

Skijanje

Proljetno skijanje

Zagrebački studenti ponovno će skijati u Francuskoj

Cijena studentskog proljetnog skijanja u Francuskoj iznosi nešto više od tri tisuće kuna, a škola skijanja izvrstan je način odrađivanja obveza na kolegiju Tjelesna i zdravstvena kultura.

Scopus međunarodni simpozij

12. Međunarodni studentski filozofski simpozij

„Filozofija u svakodnevnom životu“

Udruga studenata filozofije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu „Scopus“ poziva vas da se prijavite za sudjelovanje na 12. Međunarodnom studentskom filozofskom simpoziju.

EU parlamentarci

Intervju s nekada studentskim volonterima a danas zaposlenicima EU parlamenta

Europska priča sa studentskim predznakom

U vrijeme kada se politikom bave samo najhrabriji i kada i dalje uzde čvrsto drže osobe koje su u politici više od 20 godina pojavljuje se sve više mladih koji predstavljaju osvježenje na političkoj sceni. S nekima od njih smo porazgovarali o njihovoj novoj karijeri.