Festival znanosti u Varaždinu

FOI otvorio vrata budućim studentima

FOI - zgrada fakulteta

U sklopu Festivala znanosti na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održao se Dan otvorenih vrata. Zanimljiv program privukao je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u sklopu manifestacije Festival znanosti, 21. travnja održan je Dan otvorenih vrata. Sudjelovalo je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske, najviše učenika, ali i nastavnika. Broj pristiglih pokazuje kako interes za FOI iz godine u godinu raste. Ovom manifestacijom želja je bila pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan FOI studenta. Program je stoga započet susretom ispred zgrade FOI-ja, a završen ispred studentskog doma i restorana.

Goste su na FOI-ju dočekali prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Renata Mekovec, voditeljica studija Ekonomika poduzetništva izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, djelatnik Centra za podršku studentima i razvoj karijera mag. inf. Danijel Dadović, te predstavnici Studentskog zbora i drugih udruga koje djeluju na Fakultetu, časopisa STAK i Sportske udruge FOI-ja. Tako je posjetiteljima, osim uvjeta za upis i studijskih programa koje FOI nudi, predstavljeno i mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti i na taj način obogatiti svoj studentski život, a možda i postići zapažene uspjehe.

Uz to, posjetitelji su prošetali zgradom Fakulteta, odslušali predavanje, posjetili Laboratorij za otvorene sustave i sigurnost te prisustvovali prezentaciji organiziranoj u sklopu Festivala znanosti pod nazivom Upravljanje jatom dronova uz pomoć bežične tehnologije. Održali su je mag. inf. Boris Tomaš i student FOI-ja Josip Mlakar, a učenici su mogli vidjeti 3D simulaciju kretanja dronova u prostoru. Ujedno, dobili su jedinstvenu priliku sami upravljati dronovima, a najboljima su uručene i prigodne nagrade.

Asistent mag. inf. Ivan Švogor održao je predstavljanje StratoBerryPI, studentskog projekta kojemu je cilj bio odaslati meteorološku sondu vlastite izrade na terminalnu visinu od minimalno 20 000 metara, a pritom uz standardne meteorološke parametre fotografirati okruženje.

Komentari na članak

Vezani članci

knjiga

Razmjena knjiga

Povijest „bookcrossinga” u svijetu i Hrvatskoj

Saznajte zanimljivosti o povijesti „bookcrossinga”, njegovu nazivu i podrijetlu te se pridružite „bookcrossingu” udruge Studentski informativni kutak.

Tabla 1

Financijski klub

Izvještaj: Studenti ocijenili konferenciju „Financijski ekspert budućnosti“ prijeko potrebnom

Nedugo nakon što je održana konferencija “Consulting day”, Financijski klub održao je na Ekonomskom fakultetu konferenciju „Financijski ekspert budućnosti“ s ciljem upoznavanja studenata s načinima najbolje pripreme za pronalaženje, a potom i ostvarivanje vrhunske karijere na području financija.

Doktor

Problem liječenja studenata

Saznajte što je u nadležnosti studentskih liječnika i komu se obratiti u slučaju bolesti

Problem liječenja studenata u mjestu boravišta uviđaju i neki studentski liječnici. Ako se studenti razbole u mjestu studiranja, a nisu prebacili karton iz mjesta prebivališta, morat će izdvojiti sate kako bi riješili hitnu situaciju koja ne može sačekati sljedeći odlazak k svojem izabranom obiteljskom liječniku.

Cambridge

Nezadovoljstvo britanskih studenata

Velika Britanija: 20 fakulteta na koje je teško upasti, a nisu nužno dobri

Anketa koja je provedena i objavljena na The Complete University Guide's 2016 league table pokazala je lošu statistiku među najboljim fakultetima u Velikoj Britaniji.

Noć knjige 2016.

Noćna manifestacija za knjigoljupce

Studenti u potrazi za Shakespeareom u zagrebačkoj Noći knjige

Zagrebački studenti u Noći knjige otkrit će kako je kucalo Julijino srce, kakve veze imaju kukci s knjigama i knjige s kukcima te raspravljati o subverziji u renesansi.