Festival znanosti u Varaždinu

FOI otvorio vrata budućim studentima

FOI - zgrada fakulteta

U sklopu Festivala znanosti na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održao se Dan otvorenih vrata. Zanimljiv program privukao je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u sklopu manifestacije Festival znanosti, 21. travnja održan je Dan otvorenih vrata. Sudjelovalo je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske, najviše učenika, ali i nastavnika. Broj pristiglih pokazuje kako interes za FOI iz godine u godinu raste. Ovom manifestacijom želja je bila pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan FOI studenta. Program je stoga započet susretom ispred zgrade FOI-ja, a završen ispred studentskog doma i restorana.

Goste su na FOI-ju dočekali prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Renata Mekovec, voditeljica studija Ekonomika poduzetništva izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, djelatnik Centra za podršku studentima i razvoj karijera mag. inf. Danijel Dadović, te predstavnici Studentskog zbora i drugih udruga koje djeluju na Fakultetu, časopisa STAK i Sportske udruge FOI-ja. Tako je posjetiteljima, osim uvjeta za upis i studijskih programa koje FOI nudi, predstavljeno i mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti i na taj način obogatiti svoj studentski život, a možda i postići zapažene uspjehe.

Uz to, posjetitelji su prošetali zgradom Fakulteta, odslušali predavanje, posjetili Laboratorij za otvorene sustave i sigurnost te prisustvovali prezentaciji organiziranoj u sklopu Festivala znanosti pod nazivom Upravljanje jatom dronova uz pomoć bežične tehnologije. Održali su je mag. inf. Boris Tomaš i student FOI-ja Josip Mlakar, a učenici su mogli vidjeti 3D simulaciju kretanja dronova u prostoru. Ujedno, dobili su jedinstvenu priliku sami upravljati dronovima, a najboljima su uručene i prigodne nagrade.

Asistent mag. inf. Ivan Švogor održao je predstavljanje StratoBerryPI, studentskog projekta kojemu je cilj bio odaslati meteorološku sondu vlastite izrade na terminalnu visinu od minimalno 20 000 metara, a pritom uz standardne meteorološke parametre fotografirati okruženje.

Komentari na članak

Vezani članci

Vanna Imširović i Roberta Mulac

Studiranje u inozemstvu

INTERVJU: Ljubljanske studentice donose deset savjeta za uspješan studij u inozemstvu

Saznajte kakva su iskustva mladih Riječanki koje su odlučile spakirati kofere i započeti novi život u Sloveniji. Danas su uspješne studentice Sveučilišta u Ljubljani te su s nama podijelile deset savjeta za sve koji razmišljaju o studiju u inozemstvu.

 Deveti Dan međunarodne suradnje na FOI-ju

Deveti Dan međunarodne suradnje na FOI-ju

Saznajte sve o mogućnostima i izazovima internacionalizacije

Na FOI uz strane sudionike dolaze predavači iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za mobilnost i programe EU, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci i VERN-a.

naslovna

Razbijanje mitova

Otkrivamo što su nam sve govorili o seksu, a što je istina

Seks više nije tabu tema, ali čini se kako su brojne činjenice o njemu podosta iskrivljene ili uvriježene. Donosimo vam neke od njih.

Dubrovnik

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Stručna praksa u Uredu DNŽ u Bruxellesu za dubrovačke studente

Dubrovački će studenti moći odraditi stručnu praksu u Bruxellesu, a tamošnji Ured DNŽ-a pokrit će im troškove smještaja. Prijave se zaprimaju do 7. travnja.

 Lorenzzo Sagittarius S4S

Studenti za studente Splita

S4S – djela, a ne riječi

Iako je S4S u svojim počecima nailazio na skeptične komentare i etiketiran je kao „još jedna tvorevina sektaša i nadobudnih buntovnika", kroz godine djelovanja pokazao je kvalitetu, ustrajnost, svestranost i sposobnost svojih članova.