Festival znanosti u Varaždinu

FOI otvorio vrata budućim studentima

FOI - zgrada fakulteta

U sklopu Festivala znanosti na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održao se Dan otvorenih vrata. Zanimljiv program privukao je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u sklopu manifestacije Festival znanosti, 21. travnja održan je Dan otvorenih vrata. Sudjelovalo je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske, najviše učenika, ali i nastavnika. Broj pristiglih pokazuje kako interes za FOI iz godine u godinu raste. Ovom manifestacijom želja je bila pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan FOI studenta. Program je stoga započet susretom ispred zgrade FOI-ja, a završen ispred studentskog doma i restorana.

Goste su na FOI-ju dočekali prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Renata Mekovec, voditeljica studija Ekonomika poduzetništva izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, djelatnik Centra za podršku studentima i razvoj karijera mag. inf. Danijel Dadović, te predstavnici Studentskog zbora i drugih udruga koje djeluju na Fakultetu, časopisa STAK i Sportske udruge FOI-ja. Tako je posjetiteljima, osim uvjeta za upis i studijskih programa koje FOI nudi, predstavljeno i mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti i na taj način obogatiti svoj studentski život, a možda i postići zapažene uspjehe.

Uz to, posjetitelji su prošetali zgradom Fakulteta, odslušali predavanje, posjetili Laboratorij za otvorene sustave i sigurnost te prisustvovali prezentaciji organiziranoj u sklopu Festivala znanosti pod nazivom Upravljanje jatom dronova uz pomoć bežične tehnologije. Održali su je mag. inf. Boris Tomaš i student FOI-ja Josip Mlakar, a učenici su mogli vidjeti 3D simulaciju kretanja dronova u prostoru. Ujedno, dobili su jedinstvenu priliku sami upravljati dronovima, a najboljima su uručene i prigodne nagrade.

Asistent mag. inf. Ivan Švogor održao je predstavljanje StratoBerryPI, studentskog projekta kojemu je cilj bio odaslati meteorološku sondu vlastite izrade na terminalnu visinu od minimalno 20 000 metara, a pritom uz standardne meteorološke parametre fotografirati okruženje.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveti Nikola Domski

Studenti, ulaštite čizmice!

Sveti Nikola Domski otkrio tko će večeras dobiti poklone

Sveti Nikola Domski i ove će se godine poigrati sa studentima u domovima te im dati poklone. Najbrži će osvojiti nagrade, a za to će morati upregnuti svoje moždane stanice.

Drinking and driving

Kad piješ, ne vozi!

Obilježena Europska noć bez nesreća

Sinoć je u Hrvatskoj drugi put obilježena akcija Europska noć bez nesreća.

budget, novac, štednja

Učinkovita raspodjela novca

Financijska metoda vrčeva olakšava one dane u mjesecu

Trebaš pomoć s financijama? Donosimo ti metodu koja olakšava organizaciju troškova.

Snowboard

Škola skijanja i bordanja je gratis za studente 1. i 2. godine studija

Skijanje i snowboarding za studente

Profesori TZK s Veterinarskog i Ekonomskog fakulteta već 12. godinu organiziraju skijanje i snowboarding za studente Zagrebačkog sveučilišta.

Sveučilište Twente

Međunarodna ljetna škola

CuriousU nudi jedinstveno iskustvo ljetne škole i festivala u Nizozemskoj

Ljetna škola na Sveučilištu Twente u Nizozemskoj uključuje akademske sate, glazbu, sport, kazalište i inspirativne govornike, a festivalski dio predviđen je za ljetno opuštanje i zabavu.