Inženjerstvo materijala

FKIT domaćin kongresu e-SKIM; sudjelovati mogu studenti s čak 45 fakulteta

FKIT

Kako bi naglasio važnost razvitka novih inženjerskih materijala, Studentski zbor FKIT-a priprema studentski kongres eSKIM. Gostovat će predavači iz industrijske i akademske zajednice te studenti s 45 fakulteta, a tri najbolja studentska izlaganja novčano će se nagraditi.

Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održat će se prvi studentski kongres o inženjerstvu materijala – eSKIM 2019. Zakazan je za 28. veljače i 1. ožujka. 

Događaj organizira Studentski zbor FKIT-a s ciljem naglašavanja važnosti razvitka novih inženjerskih materijala na europskoj i svjetskoj razini. Pravo sudjelovanja imaju studenti iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Republike Srbije, Republike Makedonije te studenti iz Bosne i Hercegovine čime je obuhvaćeno 5 država, 11 sveučilišta i 45 fakulteta. Za sad je 120 prijavljenih, a organizatori napominju da je onima koji studiraju izvan Zagreba osiguran besplatan smještaj u studentskim domovima. 

Uz studente, predavanja će održati i pozvani predavači iz industrijske i akademske zajednice, a govorit će o području njihova znanstvenog rada te će svoja iskustva, metodologiju i rezultate podijeliti s mladim znanstvenicima. Predstavnici Rimac Automobila, profesor Ernest Meštrović, profesori s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije – tek su neka od najavljenih imena. 

Sudjelovanje na kongresu izvodit će se kroz usmena i posterska izlaganja. Tri najbolja usmena izlaganja novčano će se nagraditi, i to u iznosima od 2000 kn, 1000 kn i 500 kn.

Dodatne informacije o Kongresu dostupne su na službenoj stranici

Komentari na članak

Vezani članci

Freshhh i Growww

Growww i Freshhh

INA predstavlja vlastite velike projekte na zagrebačkim fakultetima

Ako želite posao u Ini, prijavite se na Growww i Freshhh. O kakvim se projektima radi, možete saznati već ovog petka na FKIT-u.

ERFUSS

ERFUSS...'14

Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta

ERFUSS...'14 započinje 11. travnja svečanim otvaranjem u Velikoj dvorani na Ekonomskom fakultetu.

Kongres studenata biotehnologije 2019

Kongres na PBF-u

Proglašenjem pobjednika Biotehnološke olimpijade završen Kongres studenata biotehnologije

„Uz druženje, zabavu i stjecanje novih i važnih poznanstava, kongres su obilježila predavanja vrhunskih stručnjaka iz područja biotehnoloških znanosti i predavanja mladih znanstvenika”, kažu iz PROBIONA.

Rektorat Sveučilišta u Rijeci

Međunarodni kongres

Prvi susreti mladih povjesničara umjetnosti u Rijeci

Prehrana i smještaj su osigurani, a rok za predaju prijave je 13. travnja

SOME

STUDENTI INŽENJERSTVA MATERIJALA

Upoznajte SOME, udrugu studenata s FSB-a koja pruža više od učenja iz knjige u četiri zida

Začetnici i članovi udruge SOME kolegama sa svog smjera i ostalim zaljubljenicima u materijale žele pružiti priliku za socijalizaciju i ostvarivanje kontakata u industriji, omogućiti pristup dodatnim informacijama i praktično usavršavanje u području njihova studija.