Inženjerstvo materijala

FKIT domaćin kongresu e-SKIM; sudjelovati mogu studenti s čak 45 fakulteta

FKIT

Kako bi naglasio važnost razvitka novih inženjerskih materijala, Studentski zbor FKIT-a priprema studentski kongres eSKIM. Gostovat će predavači iz industrijske i akademske zajednice te studenti s 45 fakulteta, a tri najbolja studentska izlaganja novčano će se nagraditi.

Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održat će se prvi studentski kongres o inženjerstvu materijala – eSKIM 2019. Zakazan je za 28. veljače i 1. ožujka. 

Događaj organizira Studentski zbor FKIT-a s ciljem naglašavanja važnosti razvitka novih inženjerskih materijala na europskoj i svjetskoj razini. Pravo sudjelovanja imaju studenti iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Republike Srbije, Republike Makedonije te studenti iz Bosne i Hercegovine čime je obuhvaćeno 5 država, 11 sveučilišta i 45 fakulteta. Za sad je 120 prijavljenih, a organizatori napominju da je onima koji studiraju izvan Zagreba osiguran besplatan smještaj u studentskim domovima. 

Uz studente, predavanja će održati i pozvani predavači iz industrijske i akademske zajednice, a govorit će o području njihova znanstvenog rada te će svoja iskustva, metodologiju i rezultate podijeliti s mladim znanstvenicima. Predstavnici Rimac Automobila, profesor Ernest Meštrović, profesori s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije – tek su neka od najavljenih imena. 

Sudjelovanje na kongresu izvodit će se kroz usmena i posterska izlaganja. Tri najbolja usmena izlaganja novčano će se nagraditi, i to u iznosima od 2000 kn, 1000 kn i 500 kn.

Dodatne informacije o Kongresu dostupne su na službenoj stranici

Komentari na članak

Vezani članci

Mozak

Studentski kongres neuroznanosti

NeuRi 2017. pruža uvid u nova istraživanja misterioznog mozga

Na sedmom izdanju kongresa NeuRi sudionicima će se pružiti aktualne informacije o biološkom i fiziološkom aspektu privlačnosti i ljubavi, terapiji zvukom, ALS-u, modelu vinske mušice u istraživanju ovisnosti, depresiji u pacijenata s multiplom sklerozom i drugim temama iz područja neurozanosti.

ERFUSS

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva na

ERFUSS... '14 - Međunarodni kongres studenata

Od 11. do 13. travnja na ERF-u će se održati Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pod nazivom ''ERFUSS... '14''.

Inženjer; izvor: https://unsplash.com/photos/5fNmWej4tAA

Sveučilište u Zagrebu

Otvoreni upisi za specijalistički studij Ekoinženjerstva

Raspisan je Natječaj za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij “Ekoinženjerstvo”. Prijave traju do 31. kolovoza.

Stevie Awards

Zahvaljujući provedenom natječaju za studente

Mol Grupa dobitnik brončane nagrade Stevie za program privlačenja i razvoj talenata studenata

Uz pomoć slogana „Priključi se! Ako se usudiš“, MOL Grupa tragala je za studentima geološkog i naftnog inženjerstva za svoj odjel istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

Freshhh i Growww

Growww i Freshhh

INA predstavlja vlastite velike projekte na zagrebačkim fakultetima

Ako želite posao u Ini, prijavite se na Growww i Freshhh. O kakvim se projektima radi, možete saznati već ovog petka na FKIT-u.