Inženjerstvo materijala

FKIT domaćin kongresu e-SKIM; sudjelovati mogu studenti s čak 45 fakulteta

FKIT

Kako bi naglasio važnost razvitka novih inženjerskih materijala, Studentski zbor FKIT-a priprema studentski kongres eSKIM. Gostovat će predavači iz industrijske i akademske zajednice te studenti s 45 fakulteta, a tri najbolja studentska izlaganja novčano će se nagraditi.

Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održat će se prvi studentski kongres o inženjerstvu materijala – eSKIM 2019. Zakazan je za 28. veljače i 1. ožujka. 

Događaj organizira Studentski zbor FKIT-a s ciljem naglašavanja važnosti razvitka novih inženjerskih materijala na europskoj i svjetskoj razini. Pravo sudjelovanja imaju studenti iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Republike Srbije, Republike Makedonije te studenti iz Bosne i Hercegovine čime je obuhvaćeno 5 država, 11 sveučilišta i 45 fakulteta. Za sad je 120 prijavljenih, a organizatori napominju da je onima koji studiraju izvan Zagreba osiguran besplatan smještaj u studentskim domovima. 

Uz studente, predavanja će održati i pozvani predavači iz industrijske i akademske zajednice, a govorit će o području njihova znanstvenog rada te će svoja iskustva, metodologiju i rezultate podijeliti s mladim znanstvenicima. Predstavnici Rimac Automobila, profesor Ernest Meštrović, profesori s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije – tek su neka od najavljenih imena. 

Sudjelovanje na kongresu izvodit će se kroz usmena i posterska izlaganja. Tri najbolja usmena izlaganja novčano će se nagraditi, i to u iznosima od 2000 kn, 1000 kn i 500 kn.

Dodatne informacije o Kongresu dostupne su na službenoj stranici

Komentari na članak

Vezani članci

TIMES CASE STUDY NATJECANJE

Istakni se u masi studenata inženjerstva i otputuj na polufinale u Ankaru:

TIMES CASE STUDY natjecanjem do puta u Tursku!

ESTIEM LG ZAGREB pruža ti priliku da pokažeš kako najbolje možeš razmišljati „izvan okvira" i dobivati titulu najboljeg studenta inženjerstva u Europi!

Mozak

Studentski kongres neuroznanosti

NeuRi 2017. pruža uvid u nova istraživanja misterioznog mozga

Na sedmom izdanju kongresa NeuRi sudionicima će se pružiti aktualne informacije o biološkom i fiziološkom aspektu privlačnosti i ljubavi, terapiji zvukom, ALS-u, modelu vinske mušice u istraživanju ovisnosti, depresiji u pacijenata s multiplom sklerozom i drugim temama iz područja neurozanosti.

Medvjedić

Humanitarna akcija

FKIT-ovci na božićnom druženju prikupljalju donacije za dečka koji prodaje plišance

Ovog se četvrtka na FKIT-u prikupljaju donacije za Domagoja Stojšića iz Osijeka te za još jednu zagrebačku siromašnu obitelj. Humanitarno božićno druženje obilježit će pregršt aktivnosti, ali i palačinke, kuhano vino i Djed Mraz.

TIMES 2015

Fakultet strojarstva i brodogradnje

„Case study” natjecanje „TIMES“ privuklo ponajbolje zagrebačke studente

Ovogodišnje case study natjecanje TIMES okupilo je 4 vrlo ambiciozna tima ponajboljih studenta s različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu što je dovelo do najboljih mogućih rezultata.

Sveučilište u Genovi

Financijska podrška

Sveučilište u Genovi daje ti stipendiju za diplomski studij na području internetskog i multimedijskog inženjerstva

Bakalari iz područja internetskog i multimedijskog inženjerstva mogu nastaviti školovanje na jednom od najvećih talijanskih sveučilišta. Prijave traju do 24.srpnja.