Ekonomski fakultet Zagreb

Financijski klub poziva na konferenciju o plavoj ekonomiji

Tabla 1

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održat će se konferencija na kojoj će studenti upoznati pojam plave ekonomije. Sudjelovat će Mihael Zmajlović, Ina Matijević, Matija Hlebar i druge stručne osobe.

Studentska udruga Financijski klub organizira konferenciju na temu Blue economy. Njezin je cilj upoznati studente sa samim pojmom, objasniti koje su ključne razlike između green i blue economy, koje su prednosti, nedostaci i prepreke te koji su najvažniji ovakvi projekti u svijetu i Hrvatskoj. Održat će se u petak 15. travnja s početkom u 10 sati. Svi zainteresirani  mogu se pridružiti u dvorani 14 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prvi dio konferencije CompetitivenessDay namijenjen je predstavljanju teme kroz predavanje stručne osobe. Nakon toga slijedi panel rasprava gdje će sudionici predstaviti svoje projekte i aktivnosti kojima se bave u skladu s plavom ekonomijom. Sudionici će govoriti s kakvim su se poteškoćama susreli u samom početku te u nastavku svog poslovanja, kako su financirali projekt i je li bio isplativ. Sudionici će iznijeti prijedloge za unaprjeđenje i poboljšanje uvjeta u kojima posluju te kritike.

U drugom dijelu konferencije naglasak je na potencijalu plave ekonomije. Sudionici će predstaviti sebe i svoje radno mjesto na način da objasne svoju ulogu i važnost plave ekonomije u poslovanju. Zatim će predstaviti svoje programe sufinanciranja projekata, navesti primjere projekata koje su financirali te isplativost istih.

Neki od gostiju su Mihael Zmajlović, bivši ministar zaštite okoliša i prirode, Ina Matijević, koordinatorica aktivnosti plave ekonomije u Hrvatskoj i Belgiji te Matija Hlebar, predsjednik udruge Uzor Hrvatske. Više informacija možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

6. Savjet mladih

Savjet mladih

Održana 6. Konferencija Savjeta mladih u suradnji s Ujedinjenim Kraljevstvom

Ovaj vikend održana je 6. Konferencija Savjeta mladih koja svake godine okuplja članove Savjeta mladih iz cijele zemlje, a na kojima se govori o temamama važnim za mlade ljude.

Elizabeta Planinić

Elizabeta Planinić na konferenciji „Should I Stay or Should I Go?“

Mikropoduzetnica godine vođena intuicijom još uvijek gradi velike planove

Ponekad uz čitav trud i nastojanje da stvorimo nešto na zacrtanome putu stvari potonu kada se tome najmanje nadamo. Ono što je u tom trenutku važno jest da nikad ne prestanemo graditi i stvarati dalje jer uspjeh ne dolazi preko noći. Više o takvom iskustvu reći će nam Elizabeta Planinić na poslovnoj koferenciji "Should I Stay or Should I Go?".

Studentica

Dvodnevna konferencija za mlade

ESN Zagreb oblikuje poduzetničke sposobnosti studenata

Dvodnevna konferencija o poduzetništvu mladih „Employ your Skills" naglasak stavlja na profesionalizaciju vještina i usmjeravanje budućnosti još u studentskoj i mladenačkoj dobi.

Tina Lee Odinsky-Zec

Konferencija tvrtke CROZ

QED 2018: Eksperimentima do uspjeha na svim područjima

Pojam eksperimenta u poslovnom segmentu na novom izdanju QED-a promatrat će se u kontekstu strategije, prodaje, razvoja, timskog rada, procesa, alata itd. O ovoj temi govorit će Tina Lee Odinsky-Zec, direktorica centra inovacija i poduzetništva na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa i mnogi drugi.

Pomorski fakultet u Splitu

Sveučilište u Splitu

Otvoreni novi prostori za razvoj i podršku splitskim studentima

Studenti Sveučilišta u Splitu dobili su nove prostore za razne aktivnosti te pružanje pomoći i podrške.