Ekonomski fakultet Zagreb

Financijski klub poziva na konferenciju o plavoj ekonomiji

Tabla 1

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održat će se konferencija na kojoj će studenti upoznati pojam plave ekonomije. Sudjelovat će Mihael Zmajlović, Ina Matijević, Matija Hlebar i druge stručne osobe.

Studentska udruga Financijski klub organizira konferenciju na temu Blue economy. Njezin je cilj upoznati studente sa samim pojmom, objasniti koje su ključne razlike između green i blue economy, koje su prednosti, nedostaci i prepreke te koji su najvažniji ovakvi projekti u svijetu i Hrvatskoj. Održat će se u petak 15. travnja s početkom u 10 sati. Svi zainteresirani  mogu se pridružiti u dvorani 14 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prvi dio konferencije CompetitivenessDay namijenjen je predstavljanju teme kroz predavanje stručne osobe. Nakon toga slijedi panel rasprava gdje će sudionici predstaviti svoje projekte i aktivnosti kojima se bave u skladu s plavom ekonomijom. Sudionici će govoriti s kakvim su se poteškoćama susreli u samom početku te u nastavku svog poslovanja, kako su financirali projekt i je li bio isplativ. Sudionici će iznijeti prijedloge za unaprjeđenje i poboljšanje uvjeta u kojima posluju te kritike.

U drugom dijelu konferencije naglasak je na potencijalu plave ekonomije. Sudionici će predstaviti sebe i svoje radno mjesto na način da objasne svoju ulogu i važnost plave ekonomije u poslovanju. Zatim će predstaviti svoje programe sufinanciranja projekata, navesti primjere projekata koje su financirali te isplativost istih.

Neki od gostiju su Mihael Zmajlović, bivši ministar zaštite okoliša i prirode, Ina Matijević, koordinatorica aktivnosti plave ekonomije u Hrvatskoj i Belgiji te Matija Hlebar, predsjednik udruge Uzor Hrvatske. Više informacija možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Anglophilia naslovna slika

Filozofski fakultet u Zagrebu

Raznolik program na međunarodnoj konferenciji „Anglophilia“

Studenti anglistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i ove su godine pripremili bogat program na konferenciji „Anglophilia“. Osim izlaganja studenata, posjetitelje očekuju i mnoge zanimljive radionice.

Konferencija o dobroj ekonomiji

Trodnevna konferencija

Svjetski pokret za dobru ekonomiju obuhvatio i Zagreb

Zelena mreža aktivističkih grupa organizira četvrtu po redu Konferenciju o dobroj ekonomiji. Posjetitelje uz niz inspirativnih predavanja očekuju brojni noviteti.

poslovni

Konferencija „The Art of Feminine Leadership”

„Iako su žene manje plaćene od muškaraca, prirodno su talentirane za vođenje”

Vrijeme je za prvu konferenciju koja slavi ženske vještine vodstva kao temelj uspješnog poslovanja, a na kojoj će sudjelovati čak 12 govornika. U prodaji su ulaznice za zagrebačko jednodnevno izdanje, a za studente su osigurane najjeftinije ulaznice.

Pisanje projekta

Zaklada Kultura nova

Radionica pisanja projekata i izrade proračuna

Polaznici radionice steći će znanja i vještine vezane uz osnove pisanja projekta te izrade proračuna, što će uključivati različite teorijsko-praktične individualne i grupne metode – od izlaganja, preko simulacija, pa čak i igre.

Isto

Filozofski fakultet u Zagrebu

Studenti cijele regije povezat će se na studentskoj lingvističkoj konferenciji „Stulikon”

Sedma će se konferencija održati od 10. do 12. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu; obuhvaćat će različite grane jezikoslovlja i otvoriti pitanja o budućnosti lingvistike.