Ekonomski fakultet Zagreb

Financijski klub poziva na konferenciju o plavoj ekonomiji

Tabla 1

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održat će se konferencija na kojoj će studenti upoznati pojam plave ekonomije. Sudjelovat će Mihael Zmajlović, Ina Matijević, Matija Hlebar i druge stručne osobe.

Studentska udruga Financijski klub organizira konferenciju na temu Blue economy. Njezin je cilj upoznati studente sa samim pojmom, objasniti koje su ključne razlike između green i blue economy, koje su prednosti, nedostaci i prepreke te koji su najvažniji ovakvi projekti u svijetu i Hrvatskoj. Održat će se u petak 15. travnja s početkom u 10 sati. Svi zainteresirani  mogu se pridružiti u dvorani 14 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prvi dio konferencije CompetitivenessDay namijenjen je predstavljanju teme kroz predavanje stručne osobe. Nakon toga slijedi panel rasprava gdje će sudionici predstaviti svoje projekte i aktivnosti kojima se bave u skladu s plavom ekonomijom. Sudionici će govoriti s kakvim su se poteškoćama susreli u samom početku te u nastavku svog poslovanja, kako su financirali projekt i je li bio isplativ. Sudionici će iznijeti prijedloge za unaprjeđenje i poboljšanje uvjeta u kojima posluju te kritike.

U drugom dijelu konferencije naglasak je na potencijalu plave ekonomije. Sudionici će predstaviti sebe i svoje radno mjesto na način da objasne svoju ulogu i važnost plave ekonomije u poslovanju. Zatim će predstaviti svoje programe sufinanciranja projekata, navesti primjere projekata koje su financirali te isplativost istih.

Neki od gostiju su Mihael Zmajlović, bivši ministar zaštite okoliša i prirode, Ina Matijević, koordinatorica aktivnosti plave ekonomije u Hrvatskoj i Belgiji te Matija Hlebar, predsjednik udruge Uzor Hrvatske. Više informacija možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

LEAP summit-Ako radite ove četiri stvari, uspjeh vam je zagarantiran

LEAP Summit

Ako poslušate ova četiri savjeta, uspjeh vam je zagarantiran

Konferencija LEAP Summit održava se početkom svibnja u zagrebačkom Studentskom centru. Prijavite se i ubrzajte svoj put do uspjeha.

Summer Jam Croatia

Summer Jam Croatia

Međunarodni ljetni skup za buduće poduzetnike u Pakoštanima

Ovo je jedinstvena međunarodna konferencija za mlade koja kreira platformu za poduzetnike i mlade iz cijelog svijeta s ciljem razvijanja njihovih poslovnih ideja i projektnih prijedloga međunarodnom suradnjom.

Logo ICM Croatia 2013.

ELSA Hrvatska prošlog tjedna u Opatiji ugostila studente prava iz cijele Europe

Uspješno održan International Council Meeting Croatia 2013 (ICM Croatia)

Prošlog tjedna u Opatiji održan je međunarodni susret studenata prava iz cijele Europe pod nazivom International Council Meeting Croatia 2013 (ICM Croatia). Susret je trajao od 27. do 2. studenoga.

Nikola Kadoić

EDEN Young Scholar Award 2017.

Nikola Kadoić, asistent s FOI-ja, nagrađen za najbolji rad mladog znanstvenika

Sredinom lipnja u Švedskoj se održala konferencija EDEN, značajna za područje primjene ICT tehnologija u obrazovanju. Za njena trajanja prezentiran je rad FOI-jevog mladog znanstvenika čiji je rad proglašen najboljim.

Team konferencija

Šesta po redu

Team-konferencija u Mađarskoj

Posjetitelji Team-konferencije dobit će mogućnost razmjene iskustava, ali i ostvarivanja kontakta sa stranim stručnjacima.