Studentsko natjecanje

Finale TVZ Mc2 predstavilo odlične aplikacije i velik interes IT industrije

Finale TVZ Mc2 2017.

Nakon šest tjedana za izradu aplikacija, preko stotinu studenata odlučilo se natjecati, formirali su 29 timova, predali 12 rješenja, a organizatori su odabrali i rangirali najboljih 7 koji su demonstrirani partnerskom žiriju. Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Dominik Otočan i Anton Krizmanić za aplikaciju mRecepcija.

U prostorijama Inovacijskog centra HUB385 predstavljeno je sedam najboljih ovogodišnjih aplikacija po kriterijima organizatora. Održano je finale velikog studentskog natjecanja Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija – TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).

Pravu vrijednost ovakvih studentskih natjecanja ipak predstavlja vrlo usmjerena i nadasve stručna edukacija. Ona neformalna natjecateljska i mentorska, a pogotovo ona stručna koju su na TVZ Mc2 Baušteli i Android i Design radionicama održali SPAN, Infinum, Five, degordian i Undabot. Uz aktivno sudjelovanje još 20 partnera na TVZ Mc2 Partnerskim stolovima tijekom veljače i ožujka, aktivirano je bilo više od 250 studenata svih smjerova TVZ-a. Naravno, sve se odvijalo u slobodno vrijeme, što još jednom dokazuje potencijal i interes mladih za kvalitetne vannastavne aktivnosti.

Nakon objave teme natjecanja – turizam, studenti su imali šest tjedana za izradu aplikacija i još jedan susret s partnerima radi mentoriranja i savjetovanja. Preko stotinu ih se odlučilo natjecati, formirali su 29 timova, predali 12 rješenja, a organizatori su odabrali i rangirali najboljih 7 koji su demonstrirani partnerskom žiriju.

U kratkom obraćanju prije samog procesa ocjenjivanja, studentima i natjecateljima podršku je dao Damir Popović, član IO CISEx-a, a veliku zahvalu partnerima mentorica natjecanja profesorica Mia Čarapina. I jednima i drugima srdačno je zahvalila dekanica dr.sc. Slavica Ćosović Bajić, koja svojim prisustvom na svakom finalu i osobno pokazuje koliko je Tehničkom veleučilištu važna baš ta vrlo aktivna veza s IT partnerima.

Svi partneri su tjedan prije finala imali pristup kodu, dokumentaciji i aplikacijama, a odabrati najbolje imali su pravo samo oni koji su nazočili finalnom pitchu i demonstraciji. Njih 12 – CISEx, Citus, Combis, CROZ, Degordian, Infinum, Microblink, Mobendo, Nanobit, Rimac Automobili, Transpose i Undabot – donijelo je odluku.

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Dominik Otočan i Anton Krizmanić za aplikaciju mRecepcija. Drugi, uz nagradu od 5.000 kuna, s aplikacijom Tripseek bili su Martina Majcenović i Vedran Vidaković, dok je treće mjesto i 3.000 kuna osvojila Lada Kovjanić s aplikacijom Pet Travel. Grafički tablet i priznanje za najbolji dizajn dobio je Petar Zeman, za petoplasiranu aplikaciju Filoturist koju su razvili i Damjan Dabo i Dominik Mihelj. Četvrto mjesto su osvojili Stjepan Ložnjak, Domagoj Pučar i Hrvoje Pek za Limitless.

Svi će oni javnosti predstaviti svoja rješenja na MobilityDay konferenciji u rujnu, a kakvi su im planovi za budućnost saznat će se uskoro. Sve se aplikacije mogu vidjeti na TVZ Mc2 stranicama.

Vrlo zahtjevnu organizaciju ovog višemjesečnog natjecanja vodila je ekipa Studentskog zbora TVZ-a na čelu s Valentinom Viskov uz Milana Jovanovića, Ivana Cesara, Marka Dobrinića, Tonija Krešića, Karla Puškara, Barbaru Vučić i Ana Mariju Kostanić. Mentorirale su ih profesorice Mia Čarapina i Vesna Uglješić te im je pomogao i Vjeran Bušelić.

Komentari na članak

Vezani članci

Elektroboj

Studentsko natjecanje "Elektroboj"

Ohrabri se ostvariti svoju ideju i neka tvoja karijera krene

Elektroboj je natjecanje na kojem se izrađuju sklopovska i programska rješenja na popularnim platformama iz područja elektrotehnike. Ovo je izuzetna prilikama studentima za početak uspješne karijere. Prijave traju do 15. ožujka.

Isto

Međunarodno natjecanje u Poreču

„STEM Games” uvodi studente u društvo budućnosti

Otvara se prilika svim studentima da se okušaju u razmjeni znanja, sposobnosti i vještina kroz različite edukativne, zabavne i sportske aktivnosti koje će se održati u sklopu „STEM Gamesa”, natjecanja koje je ove godine posvećeno društvu budućnosti.

App Star Contest_dobitnici

Mobilne aplikacije koje su odnijele nagrade

Finale App Start Contesta 2014.

App Start Contest, natjecanje u organizaciji eSTUDENT-a, održava se treću godinu za redom. Koje su aplikacije ove godine odnijele pobjedu i osvojile vrijedne nagrade, pročitajte u tekstu.

UniPepper

Aplikacija koja olakšava studiranje

UniPepper rješava problem pronalaska kvalitetnih materijala za učenje

Radi se o kombinaciji društvene mreže i platforme za učenje s elementima gemifikacije. Studentima omogućava komunikaciju, kreiranje, dijeljenje, ocjenjivanje i korištenje sadržaja (materijala za učenje, oglasa, informacija i slično).

PObjednički tim FON Hackathon

Velik uspjeh na regionalnom natjecanju

Tim Fakulteta organizacije i informatike osvojio prvo mjesto na FON Hackathonu

Zero Molecule činili su sadašnji i bivši studenti Danijel Vincijanovič, Božidar Labaš, Denis Pavlović i David Ante Macan, a mentor tima bio je asistent na FOI-ju Boris Tomaš.