Sveučilište u Splitu

Filozofski fakultet u Splitu otvara prijave za tečaj korejske kulture, običaja i jezika

Filozofski fakultet u Splitu

Tečaj korejske kulture, običaja i jezika besplatan je za sve redovito upisane studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu. Prijave se primaju do 18. listopada.

Od 20. listopada 2016. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Splitu, Hankuk University of Foreign Studies i Korejske zaklade započet će nastava korejske kulture, običaja i jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu na lokaciji Peristil, Poljana kraljice Jelene1/III. 

Nastavu će predvoditi dr. Jang Hyesun koja dolazi iz Republike Koreje, odnosno s Hankuk University of Foreign Studies. Ona je specijalizirala nastavu korejskog kao stranog jezika i ima višegodišnje iskustvo predavanja korejske kulture, jezika i pisma stranim studentima i nastavnicima. Dr. Jang će u zimskom semestru voditi kolegij Korejska kultura i jezik: uvod gdje će studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Splitu govoriti o kulturi, jeziku, povijesti i običaju korejske kulture u trajanju od 30 sati. 

Za ljetni je semestar predviđen tečaj Korejska kultura i jezik I na kojem će se učiti o osnovama hangula (korejsko pismo), pozdravi i osnovni vokabular, osnove svakodnevne komunikacije, produbljivat će se znanja o kulturi, običajima i korejskoj svakodnevnici te očekivanjima u komunikaciji i kontaktu sa strancima. Također, od iduće akademske godine organizirat će se fakultativna i izborna nastava korejskog jezika i kulture za redovite studente. 

Svi zainteresirani za upis tečaja mole se da ispunjenu prijavnicu pošalju na e-mail Jelene Novaković, koordinatorice Korejskih studija pri Filozofskom fakultetu u Splitu, Ured za znanost i međunarodnu suradnju FFST-a (jnovak@ffst.hr). Prijave se primaju do 18. listopada, a za sve redovito upisane studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu tečaj će biti besplatan. Dodatne informacije potražite na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu.

Komentari na članak

Vezani članci

TVZ Mobile ChallengeCup publika

Veliko studentsko natjecanje

Timovi dovršavaju mobilne aplikacije za finale TVZ Mobile Challenge Cup-a

– TVZ MC2 je događanje koje se odlično uklapa u školovanje onih koji po dolasku na tržište rada žele imati stvarne vještine, a ne tek puko i slabo uporabljivo teorijsko znanje. – istaknuo je Cvetojević.

Ohrid - naslovna

Ekonomski fakultet Sveučilišta sv. Ćirila i Metoda Skopje

Studenti će raspravljati o ekonomiji i politici na ljetnoj školi u Ohridu

Svi zainteresirani za područja politike i ekonomije imaju priliku dio ljeta provesti u Ohridu u Makedoniji. Ekonomski fakultet Sveučilišta sv. Ćirila i Metoda u Skopju u suradnji s AIESEC-om Skopje organizira ljetnu školu.

SAD

Besplatno obrazovno savjetovanje

Predstavnik sveučilišta DePauw o mogućnostima četverogodišnje stipendije za Hrvate

Na besplatnom obrazovnom savjetovanju predstavnik DePauwa govorit će o potpunoj stipendiji za kandidate iz Hrvatske koja pokriva ukupne troškove četiri godine preddiplomskog studija.

SCoolFEST

Dvodnevni festival u organizaciji Studentskog zbora

NAGRADNA: Osvoji karte za najveći studentski festival u Zagrebu - SCool Fest!

Vikend se bliži i ako još uvijek nemate planove gdje otići, na pravom ste mjestu.

Erasmus+ logo

Studentska mobilnost

Osječko sveučilište raspisalo natječaj za Erasmus stipendije

Sveučilište u Osijeku raspisalo je natječaj za dodjelu financijskih potpora u sklopu programa Erasmus. Na natječaj se mogu prijaviti svi redovni i izvanredni studenti, a prijave se primaju do 30. rujna 2015.