Sveučilište u Splitu

Filozofski fakultet u Splitu otvara prijave za tečaj korejske kulture, običaja i jezika

Filozofski fakultet u Splitu

Tečaj korejske kulture, običaja i jezika besplatan je za sve redovito upisane studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu. Prijave se primaju do 18. listopada.

Od 20. listopada 2016. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Splitu, Hankuk University of Foreign Studies i Korejske zaklade započet će nastava korejske kulture, običaja i jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu na lokaciji Peristil, Poljana kraljice Jelene1/III. 

Nastavu će predvoditi dr. Jang Hyesun koja dolazi iz Republike Koreje, odnosno s Hankuk University of Foreign Studies. Ona je specijalizirala nastavu korejskog kao stranog jezika i ima višegodišnje iskustvo predavanja korejske kulture, jezika i pisma stranim studentima i nastavnicima. Dr. Jang će u zimskom semestru voditi kolegij Korejska kultura i jezik: uvod gdje će studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Splitu govoriti o kulturi, jeziku, povijesti i običaju korejske kulture u trajanju od 30 sati. 

Za ljetni je semestar predviđen tečaj Korejska kultura i jezik I na kojem će se učiti o osnovama hangula (korejsko pismo), pozdravi i osnovni vokabular, osnove svakodnevne komunikacije, produbljivat će se znanja o kulturi, običajima i korejskoj svakodnevnici te očekivanjima u komunikaciji i kontaktu sa strancima. Također, od iduće akademske godine organizirat će se fakultativna i izborna nastava korejskog jezika i kulture za redovite studente. 

Svi zainteresirani za upis tečaja mole se da ispunjenu prijavnicu pošalju na e-mail Jelene Novaković, koordinatorice Korejskih studija pri Filozofskom fakultetu u Splitu, Ured za znanost i međunarodnu suradnju FFST-a (jnovak@ffst.hr). Prijave se primaju do 18. listopada, a za sve redovito upisane studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu tečaj će biti besplatan. Dodatne informacije potražite na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kugle i staza

Kuglanje za zagrebačke studente

Otvorene prijave za natjecanje u kuglanju

Zagrebački sveučilišni sportski savez otvorio je prijave za studentsko natjecanje u kuglanju koje će se održati početkom travnja.

Paintball

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku

Paintball turnir za dubrovačke studente

Turnir će se održati u Župi kod nogometnog igrališta u Paintball Klubu Extreme Dubrovnik s početkom u 10 sati, a pozvani su svi studenti.

Svečana dodjela priznanja za projekt "Najmentor/ica 2015."

INA nagradila krativne studente i njihove mentore

Svečana dodjela priznanja za projekt "NajMentor/ica 2015."

U petak, 11. prosinca održala se svečana dodjela prizanja i nagrada studentima i profesorima u sklopu projekta "Najmentor/ica 2015." Naša najveća naftna kompanija ovim je natječajem pokazala koliko brine o obrazovanju mladih, čime proširuje svoje djelovanje na širi društveni aspekt.

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za istraživački boravak u Grčkoj i ljetni tečaj grčkog jezika i kulture

Dodjeljuje se jedna stipendija za poslijediplomsko stručno usavršavanje, odnosno istraživački boravak u trajanju od 10 mjeseci, te dvije stipendije za ljetni tečaj grčkoga jezika i kulture. Prijave se zaprimaju do 5. lipnja.

Štrebanje

Sebastijan Ivasović

Studiranje kao moda - studiranje i ostale tlake...

Sveučilišta su puna nemotiviranih studenata koji na visoko obrazovanje gledaju kao na još jednu petogodišnju srednju školu.