Dan otvorenih vrata

Filozofski fakultet pokazuje što ga čini jedinstvenim na zagrebačkom sveučilištu

FFZG

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane, s posebnim naglaskom na maturante, da se 23. i 24. veljače pridruže profesorima i studentima istog i saznaju sve pojedinosti o studiju na jednom od najvećih fakulteta u Hrvatskoj.

Filozofski fakultet datira još od davne 1669. godine kada se diplomom rimskoga cara i ugarsko-hrvatskog kralja Leopolda I. priznaju status i povlastice sveučilišne ustanove tadašnjoj isusovačkoj Akademiji u slobodnom kraljevskom gradu Zagrebu. Danas fakultet djeluje kao jedna od ključnih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu gdje organizira jednopredmetne i dvopredmetne studije nastavničkog i nenastavničkog smjera koji se izvode u okviru 23 odsjeka i čak 108 katedri. Specifičan je i po tome što studentima nudi priliku neograničenog kombiniranja različitih dvopredmetnih studija, s izuzetkom jedinog isključivo jednopredmetnog studija psihologije. 

Ovog vikenda profesori i studenti fakulteta pozivaju sve zainteresirane da se spakiraju za Filozofski te da im se pridruže u manifestaciji Dana otvorenih vrata gdje će se moći informirati o svim informacijama značajnima za njihov potencijalni budući studij. Time poseban naglasak stavljaju na skupinu maturanata koji imaju želju postati brucoši upravo u njihovoj ustanovi. U prostorije fakulteta moći će se zaviriti 23. veljače od 12 sati i 24. veljače od 10 sati na adresi Ivana Lučića 3 u Zagrebu gdje će vas dočekati bogat program ispunjen aktivnostima kojima će se predstaviti svaki od studija.

Odazovite se na Dane otvorenih vrata i saznajte što je to što ovaj fakultet čini jedinstvenim u odnosu na druge sastavnice Sveučilišta u Zagrebu i koje se mogućnosti studentima otvaraju na tržištu rada nakon stjecanja diplome na Filozofskom fakultetu.

Komentari na članak

Vezani članci

EU projekti na FOI-ju

Dani otvorenih vrata

Lokalni EU projekti predstavljeni na FOI-ju

Projekt "IoTIF" predstavio je prof. dr. sc. Neven Vrček, a o projektu "e-Škole" govorili su prof. dr. sc. Vjeran Strahonja i izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

MHK 2016

Manifestacija za knjigoljupce

U Mjesecu hrvatske knjige čita se sto na sat

Počeo je Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja slavi knjige i čitanje i povodom koje će se u idućih mjesec dana organizirati brojni događaji diljem zemlje.

Zakon

Ispitni rokovi

Profesori Filozofskoga fakulteta ne poštuju Pravilnik o studiranju, a studenti iz straha šute

Studenti Filozofskoga fakulteta u Zagrebu već duže vrijeme imaju problema s nepoštivanjem razdoblja od osam dana između dva ispitna roka kod većine kolegija. Ne žele se ni žaliti jer strahuju od ukidanja trećeg roka koji se, prema Pravilniku, preferira.

Star Wars dan

Svemirska franšiza

Škola mačevanja, „facepainting", izrada prikladnih kostima – tek su djelić Star Wars tjedna

Osječani i Osječanke, ne zaboravite obući svoje kostime, Star Wars majice i obrisati prašinu s ostalih rekvizira jer je ovaj tjedan – Star Wars tjedan. Otkrivamo vam što vas sve očekuje.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Prof. dr. sc. Ning Wang gostuje na Filozofskom fakultetu

Prof. dr. sc. Wang Ning uvaženi je sveučilišni profesor društvenih i humanističkih znanosti sa Sveučilišta Shanghai Jiao Tong i Sveučilišta Tsinghua u Kini koji će na FFZG-u održati čak dva predavanja.