Dan otvorenih vrata

Filozofski fakultet pokazuje što ga čini jedinstvenim na zagrebačkom sveučilištu

FFZG

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane, s posebnim naglaskom na maturante, da se 23. i 24. veljače pridruže profesorima i studentima istog i saznaju sve pojedinosti o studiju na jednom od najvećih fakulteta u Hrvatskoj.

Filozofski fakultet datira još od davne 1669. godine kada se diplomom rimskoga cara i ugarsko-hrvatskog kralja Leopolda I. priznaju status i povlastice sveučilišne ustanove tadašnjoj isusovačkoj Akademiji u slobodnom kraljevskom gradu Zagrebu. Danas fakultet djeluje kao jedna od ključnih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu gdje organizira jednopredmetne i dvopredmetne studije nastavničkog i nenastavničkog smjera koji se izvode u okviru 23 odsjeka i čak 108 katedri. Specifičan je i po tome što studentima nudi priliku neograničenog kombiniranja različitih dvopredmetnih studija, s izuzetkom jedinog isključivo jednopredmetnog studija psihologije. 

Ovog vikenda profesori i studenti fakulteta pozivaju sve zainteresirane da se spakiraju za Filozofski te da im se pridruže u manifestaciji Dana otvorenih vrata gdje će se moći informirati o svim informacijama značajnima za njihov potencijalni budući studij. Time poseban naglasak stavljaju na skupinu maturanata koji imaju želju postati brucoši upravo u njihovoj ustanovi. U prostorije fakulteta moći će se zaviriti 23. veljače od 12 sati i 24. veljače od 10 sati na adresi Ivana Lučića 3 u Zagrebu gdje će vas dočekati bogat program ispunjen aktivnostima kojima će se predstaviti svaki od studija.

Odazovite se na Dane otvorenih vrata i saznajte što je to što ovaj fakultet čini jedinstvenim u odnosu na druge sastavnice Sveučilišta u Zagrebu i koje se mogućnosti studentima otvaraju na tržištu rada nakon stjecanja diplome na Filozofskom fakultetu.

Komentari na članak

Vezani članci

Konferencija književnosti

Studenti komparativne književnosti

Prijavite se na studentsku konferenciju ''Perspektive suvremene komparatistike: sociologija književnosti''

Konferencija će otvoriti pitanja kulturnih pristupa književnosti, prijavite se i/ili sudjelujte!

Izdvojeno

ZmaJurjevo – legenda će oživjeti u centru grada Zagreba

Zakoračite u svijet zmajeva i vitezova u parku Ribnjak

Posjetitelji će moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu, okrijepiti se pivom u taverni, sudjelovati u streličarskom turniru, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći.

Matematika

Interes za prirodne znanosti

Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu otvara svoja vrata zainteresiranim studentima

Manifestacijom „Dan i noć na PMF-u” obuhvatit će se sedam odsjeka PMF-a gdje će studenti moći na zanimljiv način uvidjeti važnost prirodoslovnih znanosti.

Virtual reality
https://pixabay.com/photos/virtual-reality-vr-headset-glasses-3410937/

Institut Ruđer Bošković

„ODI! Zaviri u budućnost” i saznaj što nam znanost donosi na Otvorenom danu Ruđera

Institut Ruđer Bošković 18. svibnja otvara svoja vrata s početkom u 10 sati kada će posjetiteljima biti predstavljen bogat program radionica, predavanja i pokusa na temu znanosti i inovacija.

Metalurški fakultet SCZG, Sisak

Metalurški fakultet

Posjetite MetalFest – manifestaciju koja spaja metaluršku struku i industrijsku kulturu Sisačko-moslavačke županije

Manifestacija Sisak MetalFest drugu godinu zaredom održava se 13. studenoga u Sisku te 14. studenoga u Petrinji.