Edukacije

FEE-ovci programirali iPhone aplikacije; iOS vještina uvrštena u kurikulum

Izvor: Pixabay

Na iOS vještini podijeljene su diplome drugoj generaciji studenata uz koje su ove godine dobili i ECTS bodove. iOS vještina, naime, prvi je put uvrštena u programski kurikulum.

U veljači ove godine Five je na FER-u započeo ciklus predavanja i vježbi s ciljem obuke studenata u izradi mobilnih aplikacija. Takozvana iOS vještina, punim imenom Razvoj usluga i aplikacija za operacijski sustav iOS, ponovo je studentima ponudila priliku za stjecanje temeljnih znanja potrebnih za izradu aplikacija za iPhone.

Podsjetimo, Five je isti program izveo i prošle godine te je tada pomno pratio povratne informacije od studenata. Ovog ga je puta obnovio i unaprijedio sadržaj uvodeći neke novine.

Ove godine vještinu je upisalo 30 studenata koji su naučili programirati aplikacije za iPhone od nule. Ciklus se sastojao od 9 predavanja, 4 vježbe i finalnog zadatka – izrade njihovih prvih iPhone aplikacija. Na koncu su ih prezentirali i za iste preuzeli zaslužene diplome.

iOS vještina je prvi put uvrštena u programski kurikulum te time postala punopravni kolegij za čije su polaganje studenti sakupili ECTS bodove. Nositelj kolegija, prof. dr. sc. Mario Kušek s FER-a istaknuo je kako su se studenti prilikom pohađanja vještine upoznali s aktualnim tehnologijama za razvoj aplikacija za operacijski sustav iOS, čime su postali konkurentniji na tržištu rada. 

Nakon usvojene teorije na predavanjima, koje je ove godine sam održavao najbolje ocijenjeni prošlogodišnji predavač mag. ing. Josip Marić, studenti su imali priliku naučeno pokazati u domaćim zadacima, koje su s njima naknadno prolazili ljudi koji mobilne aplikacije imaju i malom prstu – zaposlenici Fivea. U code reviewovima u opuštenoj atmosferi njihovog zagrebačkog ureda studenti su imali prilike učiti od profesionalaca, susresti se s opipljivim problemima koji se javljaju pri izradi aplikacija te ih zajedno riješiti.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Advent u Osijeku

Kada glamur i nepraktičnost zamijene idilu

Besmisao i kaos obilježili Advent u Osijeku, ništa od studentskih cijena i sadržaja

Mnogi će se složiti da advent u Osijeku nema istu čar kao u protekle dvije godine. Toplu, rustikalnu atmosferu malog, ali smislenog i simpatičnog adventa u Tvrđi prekinula je nekakva nelogična i nesimetrična postava ovogodišnjeg adventa u centru grada. Pitanje je: što promijeniti i kako se vratiti na staro?

Financijsko opismenjavanje

Edukacije u školama

Financijski impuls započeo s financijskim opismenjavanjem osječkih učenika

Projekt "Osobne financije i financijsko obrazovanje", koji za cilj ima povećati financijsku pismenost, proveden je u većini osječkih srednjih škola te u jednoj osnovnoj školi. Studenti su učenicima približili temeljne financijske pojmove, dok su iskazivali visoku razinu zainteresiranosti za istim.

Studenti potpisali Ugovore o osnivanju novih studentskih poduzeća

Visoka škola „Nikola Šubić Zrinski”

Studenti potpisali Ugovore o osnivanju novih studentskih poduzeća

Studentima je pružena jedinstvena prilika da još za vrijeme studija vode svoja vlastita poduzeća, a kasnije ih bez ikakve naknade mogu i preuzeti.

Pogled na Šibenik

Natječaj za stručnu obuku

Slab odaziv šibenskih studenata za obuku u Turskoj

Studenti Veleučilišta u Šibeniku imali su priliku prijaviti se za stručnu obuku u Turskoj koju stipendira Dogus grupa. Od ukupno 222 studenta koji su se mogli prijaviti, prijavilo ih se 42.

Ritam kulturizma 2016.

Ritam kulturizma 2016.

Osmislite promotivnu kampanju i osvojite 1000 kuna

Sudionici moraju osmisliti kampanju koja će promovirati Dalmaciju kao destinaciju zdrave hrane i zdravih životnih navika. Prijave su otvorene do 8. travnja. Rješenja je potrebno predati do 17. travnja 2016. godine.