Edukacije

FEE-ovci programirali iPhone aplikacije; iOS vještina uvrštena u kurikulum

Izvor: Pixabay

Na iOS vještini podijeljene su diplome drugoj generaciji studenata uz koje su ove godine dobili i ECTS bodove. iOS vještina, naime, prvi je put uvrštena u programski kurikulum.

U veljači ove godine Five je na FER-u započeo ciklus predavanja i vježbi s ciljem obuke studenata u izradi mobilnih aplikacija. Takozvana iOS vještina, punim imenom Razvoj usluga i aplikacija za operacijski sustav iOS, ponovo je studentima ponudila priliku za stjecanje temeljnih znanja potrebnih za izradu aplikacija za iPhone.

Podsjetimo, Five je isti program izveo i prošle godine te je tada pomno pratio povratne informacije od studenata. Ovog ga je puta obnovio i unaprijedio sadržaj uvodeći neke novine.

Ove godine vještinu je upisalo 30 studenata koji su naučili programirati aplikacije za iPhone od nule. Ciklus se sastojao od 9 predavanja, 4 vježbe i finalnog zadatka – izrade njihovih prvih iPhone aplikacija. Na koncu su ih prezentirali i za iste preuzeli zaslužene diplome.

iOS vještina je prvi put uvrštena u programski kurikulum te time postala punopravni kolegij za čije su polaganje studenti sakupili ECTS bodove. Nositelj kolegija, prof. dr. sc. Mario Kušek s FER-a istaknuo je kako su se studenti prilikom pohađanja vještine upoznali s aktualnim tehnologijama za razvoj aplikacija za operacijski sustav iOS, čime su postali konkurentniji na tržištu rada. 

Nakon usvojene teorije na predavanjima, koje je ove godine sam održavao najbolje ocijenjeni prošlogodišnji predavač mag. ing. Josip Marić, studenti su imali priliku naučeno pokazati u domaćim zadacima, koje su s njima naknadno prolazili ljudi koji mobilne aplikacije imaju i malom prstu – zaposlenici Fivea. U code reviewovima u opuštenoj atmosferi njihovog zagrebačkog ureda studenti su imali prilike učiti od profesionalaca, susresti se s opipljivim problemima koji se javljaju pri izradi aplikacija te ih zajedno riješiti.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Aplikacija Reporter 1

Aplikacija koja zna sve o vama

Aplikacija Reporter

Reporter je aplikacija koja može otkriti vaše raspoloženje, tko su vam pravi prijatelji, čak i tip vaše dijete.

Isto

Studiranje u inozemstvu

Što čini Erasmus studenta?

Dvoumite li se oko odlaska na Erasmus program i ne znate je li to za vas, preispitajte se navedenim karakteristikama koje svakom studentu garantiraju dobar provod, i doznajte odgovor na svoje pitanje.

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Predstavljanje Programa postakademskoga samozapošljavanja na Sveučilištu u Zagrebu

Riječ je o potpuno novom i inovativnom pristupu u stvaranju, selektiranju i praćenju mladih poduzetnika, koji započinje već upisom studenata na fakultet.

Studenti daruju krv

STUDENTSKI.HR, ACADEMIA I HRVATSKI CRVENI KRIŽ

Uspješna akcija splitskih studenata u darivanju krvi

Odaziv je bio odličan - u splitskom caffe-baru „Academia“ okupilo se čak 76 ljudi, a krv je darovalo njih 55.

Jasna Ožanić

„Elektroboj”

I čovjekoliki robot Rosie stiže na FER

Najbolji robotičari iz Lijepe Naše prikazat će studentima na FER-u kako je robotika uistinu prisutna u našoj svakodnevici – od medicine, preko domaćinstva pa sve do najvećih dubina mora.