LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje strateškog promišljanja, analitike i logike

EWoB Business Hackathon: budite u 1% najboljih studenata osječkog sveučilišta

Ovo je studentsko natjecanje gdje se, u ograničenom vremenu, rješavaju zadaci s područja poslovno-ekonomskih problema. Namijenjeno je studentima Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta, što naravno nije uvjet.

Ovo je studentsko natjecanje gdje se, u ograničenom vremenu, rješavaju zadaci s područja poslovno-ekonomskih problema. Namijenjeno je studentima Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta, što naravno nije uvjet.

Nakon iznimno uspješne prve godine, studentsko natjecanje EWoB Business Hackathon se vraća.

Inicijativa koju su započeli članovi udruge Poduzetnici bez granica (EWoB – Entrepreneurs Without Borders), prošle godine pobudila je velik interes među studentima te je pokazala da na osječkom sveučilištu postoji potencijal za razvoj natjecanja koje će studente pokazati u najboljem svjetlu pred poslodavcima.

EWoB Business Hackathon studentsko je natjecanje izvan svih klasičnih okvira. Vođen je principom hackathona (natjecanje u izradi aplikacija odnosno „hakiranju” u ograničenom vremenskom razdoblju), a sastoji se od predselekcijskog postupka i 5 krugova gdje se rješavaju zadaci eliminacijskog karaktera, a odnose se na razumijevanje poslovno-ekonomskih problema.

U zadnjem krugu 10 finalista rješava stvarni poslovni slučaj koji zadaje stručna osoba iz žirija. Za sve finaliste osigurane su nagrade, a za troje najboljih osigurane su i one novčane te ponuda za studentsku praksu. Natjecanje je visokog intenziteta, traje čak do 8 sati. Pokazuje sposobnost rada pod stresom i strateškog promišljanja, uključuje i razumijevanje tržišta, analitiku te logiku.

Cilj je pronaći 1% najboljih studenata osječkog sveučilišta koji posjeduju jedan iznimno važan čimbenik u današnjem poslovnom svijetu - interdisciplinarno znanje. Natjecateljima se pruža jedinstveno životno iskustvo i prilika za predstavljanje poslodavcima, a dokaz uspješnosti ovog natjecanja praksa je u poduzeću Betaware koju su ponudili prošlogodišnjem natjecatelju Stjepanu Dujmiću. EWoB Business Hackathon ove se godine održava 22. svibnja.

Kako ne biste propustili priliku sudjelovati na natjecanju ove godine, pratite informacije na službenoj Facebook stranici EWoB Business Hackathon.

FOTO: EWOB