„Demokracija i ja”

Europski tjedan mladih deveti se put obilježava u 33 države; aktivnosti se održavaju i u Hrvatskoj

Studenti

Od 29. travnja do 5. svibnja održat će se Europski tjedan mladih. Zainteresirani će moći prisustvovati brojnim događanjima, a mogu i organizirati događaj u sklopu Tjedna.

Ove će se godine, po deveti put, od 29. travnja (ponedjeljak) do 5. svibnja (nedjelja) održati Europski tjedan mladih u čak 33 države sudionice Erasmus+ programa. Ovogodišnja tema bit će „Demokracija i ja”, s naglašenim fokusom na sudjelovanju mladih u donošenju odluka uoči izbora za Europski parlament. Uz to, kroz brojna će se događanja i aktivnosti  naglasiti važnost aktivnog građanstva i sudjelovanja mladih u zajednici.

Tijekom Europskog tjedna mladih brojni će pojedinci dobiti priliku za predstavljanje primjera uspješnih priča i o platformama za isticanje prilika i aktivnosti za mlade iz Erasmus+ programa. Republiku Hrvatsku će na središnjoj proslavi Europskog tjedna mladih u Bruxellesu predstavljati sudionici projekata dobre prakse u programima Europske snage solidarnosti i Erasmus+ čija imena možete pronaći na poveznici.

Mladi koji žele sudjelovati u lokalnim i regionalnim događanjima na poveznici mogu pronaći pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe te mogu očekivati dodavanje aktivnosti na web-stranicu tijekom cijelog travnja. Ako ste zainteresirani za organizaciju događaja u Hrvatskoj u okviru Europskog tjedna mladih na temu „Demokracija i ja”, trebate slijediti korake koje možete pronaći ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Šuma, priroda, drveće, magla, zima

Sveučilište u Zagrebu

Prijave za program Climate KIC – Pioneers into Practice otvorene do 11. travnja

Pioneers into Practice program je profesionalne mobilnosti i edukacije te svojom ambicioznošću želi ukazati na nove generacije inovatora u području klimatskih promjena. Prijave su otvorene do 11. travnja 2019. godine, požurite!

https://pixabay.com/en/photographer-photo-camera-camera-455747/

Fotografski natječaj

Vrijedna nagrada za najbolju Erasmus+ fotografiju

Razmjena studenata i Erasmus+ program, osim što sami po sebi pružaju predivno životno iskustvo, do 28. veljače otvaraju priliku za osvajanje brze i slatke nagrade za strastvene fotografe.

Izložba stripa

Klub mladih KLOOZ

Besplatna obuka mladih unutar stripovske industrije

Dvodnevna radionica stripa namijenjena mladima održat će se 17. i 18. studenoga u sklopu programa Kluba mladih KLOOZ.

Laptop

„Online” edukacija za volontere

#Skill me – besplatni trening pripreme edukativnih radionica

Kako bi mladi volonteri i „youth workeri“ naučili stvarati radionice neformalnog učenja, za njih 15 pripremljen je online trening koji se sastoji od 5 modula. Prijaviti se mogu do 15. siječnja.

Agencija za mobilnost

Tehničke poteškoće

Odgoda roka za prijavu Erasmus+ projekata mobilnosti i akreditacija

Iako će prijave pristigle između 17. i 24. ožujka biti označene zakašnjelima, formalno će biti prihvatljive.