„Demokracija i ja”

Europski tjedan mladih deveti se put obilježava u 33 države; aktivnosti se održavaju i u Hrvatskoj

Studenti

Od 29. travnja do 5. svibnja održat će se Europski tjedan mladih. Zainteresirani će moći prisustvovati brojnim događanjima, a mogu i organizirati događaj u sklopu Tjedna.

Ove će se godine, po deveti put, od 29. travnja (ponedjeljak) do 5. svibnja (nedjelja) održati Europski tjedan mladih u čak 33 države sudionice Erasmus+ programa. Ovogodišnja tema bit će „Demokracija i ja”, s naglašenim fokusom na sudjelovanju mladih u donošenju odluka uoči izbora za Europski parlament. Uz to, kroz brojna će se događanja i aktivnosti  naglasiti važnost aktivnog građanstva i sudjelovanja mladih u zajednici.

Tijekom Europskog tjedna mladih brojni će pojedinci dobiti priliku za predstavljanje primjera uspješnih priča i o platformama za isticanje prilika i aktivnosti za mlade iz Erasmus+ programa. Republiku Hrvatsku će na središnjoj proslavi Europskog tjedna mladih u Bruxellesu predstavljati sudionici projekata dobre prakse u programima Europske snage solidarnosti i Erasmus+ čija imena možete pronaći na poveznici.

Mladi koji žele sudjelovati u lokalnim i regionalnim događanjima na poveznici mogu pronaći pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe te mogu očekivati dodavanje aktivnosti na web-stranicu tijekom cijelog travnja. Ako ste zainteresirani za organizaciju događaja u Hrvatskoj u okviru Europskog tjedna mladih na temu „Demokracija i ja”, trebate slijediti korake koje možete pronaći ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Fans against violence

„Fans against violence”

Košarkaški turnir oduševio fanove na KIF-u

Četiri ekipe iz Hrvatske, La Bamba, General Vasilije Mitu, Šagaron i Hičine, ostvarile su pravo sudjelovanja na međunarodnom turniru koji će se održati u Kaunasu u Litvi od 30. travnja do 3. svibnja 2016. godine.

Agencija za mobilnost

Tehničke poteškoće

Odgoda roka za prijavu Erasmus+ projekata mobilnosti i akreditacija

Iako će prijave pristigle između 17. i 24. ožujka biti označene zakašnjelima, formalno će biti prihvatljive.

Kapa na parama

Za inovativne studente

Prijavi se na Nacionalno studentsko startup natjecanje i osvoji vrijedne nagrade

Zagrebački inkubator poduzetništva s partnerima iz Splita, Rijeke i Osijeka priprema natjecanje za inovativne mlade ljude. U borbu za vrijedne nagrade pozvani su svi sudenti ispod 29 godina, a posljednji rok za prijavu je 28. prosinca tekuće godine.

Papirologija

Okupljanje u organizaciji udruuge IPMA Young Crew Croatia

Novo izdanje nacionalne radionice u području upravljanja projektima

Ove godine zadnjeg vikenda u rujnu u Belom Manastiru okupit će se svi zainteresirani za područje upravljanja projektima kako bi kroz dvije radionice saznali nove trendove iz struke te uz stručnjake savladali nove projektne izazove.

Mladi ljudi

Radionice za mlade

U Osijeku se sprema Mala škola životnih vještina

Prijave za radionice na teme komunikacijskih vještina, održivog razvoja i suživota s prirodom, javnih nastupa i prezentacijskih vještina, sukoba i suradnje, timskog rada te sammoprocjene, osobnog razvoja i osobnih vrijednosti zaprimaju se do 29. kolovoza.