LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti agronomije

„European Directors Meeting" okupio svjetsko predstavništvo IAAS-a u Zagrebu

– Zahvaljujem izvrsnim trenerima koji su me naučili vještinama koje ću moći upotrebljavati svakodnevno donoseći odluke te što su mi promijenli percepciju određenih stvari na bolje. – ističe predstavnica grčkog IAAS-a.

– Zahvaljujem izvrsnim trenerima koji su me naučili vještinama koje ću moći upotrebljavati svakodnevno donoseći odluke te što su mi promijenli percepciju određenih stvari na bolje. – ističe predstavnica grčkog IAAS-a.

Udruženje studenata agronomije i srodnih znanosti – IAAS Hrvatska organiziralo je European Directors Meeting u razdoblju od 29. prosinca 2016. do 4. siječnja 2017. godine u Zagrebu. Na događaju su bili prisutni studenti iz Slovenije, Poljske, Njemačke, Švicarske, Belgije, SAD-a, Italije i Grčke. Uz prestavnike udruge iz tih zemalja, sudjelovalo je i svjetsko predsjedništvo udruge te treneri iz ITC-a (International Training Committee).

Na svečano otvaranje pristigli su predstavnici IAAS Alumnija, odnosno bivši članovi IAAS-a koji više nisu studenti. Prenijeli su svoja iskustva te predstavili svoje nadolazeće događaje. Tijekom EDM-a bila su organizirana dva GA-a (General Assembly). Na prvom su sve sastavnice prezentirale svoj dosadašnji učinak i iznijele plan IAAS 2020. Također, održano je predstavljanje kandidata za pozicije Regionalnih direktora (RD) i Regionalnih koordinatora za Exchange program (RexCo) za sve tri europske regije – zapadnu, centralnu i sjeverno-istočnu. Na drugom su održani izbori za iste.

Uslijedile su dvije radionice. Na prvoj No food waste razvijale su se ideje za prevenciju bacanja hrane te se istražilo koliko svaka pojedina regija ima problema s bacanjem. Druga je, pod nazivom Unity in IAAS Europem, bila posvećena razvijanju ideje o jačanju međuudružnih veza pomoću SWOT i TOWS analize. International Training Committee je organizirao dva soft skill treninga. Prvi je tematizirao prikupljanje sredstava, improvizaciju i dinamiku tima, dok se drugi bavio emocionalnom inteligencijom, leadershipom i organizacijskim planiranjem.

Da bi se sudionici pobliže upoznali s hrvatskom kulturom, organizirana je radionica na temu Hrvatska tradicionalna hrana i piće. Posljednjeg dana im je pripremljeno grupno klizanje na Trgu kralja Tomislava.

EDM 2016 u Hrvatskoj drugi je IAAS-ov događaj na kojem sam sudjelovala unutar godine dana od kada sam postala član. Prvi je bio seminar održan isto u Hrvatskoj. EDM je bio uvelike drugačiji od seminara (u dobrom smislu). Zahvaljujem izvrsnim trenerima koji su me naučili vještinama koje ću moći upotrebljavati svakodnevno donoseći odluke te što su mi promijenli percepciju određenih stvari na bolje. Ujedno hvala predsjedništvu na poučnim radionicma na kojima sam te iste vještine primjenila. I naravno, ne smijem zaboraviti zahvaliti sudionicima jer bez njih nijedan događaj ne bi bio isti. Upoznala sam nevjerojatne ljude te stvorila snažnije prijateljstvo s ljudima koje sam već upoznala. Vratila sam se u Grčku puna prekrasnih uspomena, razvijenih ideja i ispunjena motivacijom i željom za poboljšanje IAAS-a u Grčkoj. – istaknula je sudionica Maria Antoniou.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR