LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv na događaj

EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu!

EURAXESS inicijativa 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice organizira događaj pod nazivom EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu!

EURAXESS inicijativa 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice organizira događaj pod nazivom EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu!

Agencija za mobilnost i programe Europske unije unutar svojih aktivnosti uključuje i EURAXESS uslužni centar. Ovaj je centar namijenjen pružanju pravne i administrativne potpore stranim istraživačima prilikom nastavka karijere u Republici Hrvatskoj, hrvatskim istraživačima u realizaciji znanstveno-istraživačkog rada u inozemstvu, ali i za potporu u planiranju međunarodne znanstvene suradnje i korištenju financijskih pomoći/stipendija.

Agencija je također zaslužna za promociju i administriranje EURAXESS portala koji omogućuje lakšu potragu za istraživačkim poslovima unutar EU, kao i oglašavanje poslova na razini EU na portalu EURAXESS Poslovi (EURAXESS Jobs) te povezivanje istraživača i poslovnog sektora.

EURAXESS inicijativa ove godine obilježava 10. godinu postojanja. Kako bi se predstavila hrvatskim građanima, prvenstveno studentima i mladim istraživačima, 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice organizira događaj pod nazivom EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu!, i to u okviru europske turneje s 29 postaja u 22 grada.

Ovim događajem studentima i mladim istraživačima pružit će se informacije o mogućnostima pokretanja ili nastavljanja istraživačke karijere u okviru europskog znanstvenog prostora. Autobus Europske komisije, kao dio navedene turneje, ponudit će direktan pristup informacijskim terminalima i EURAXESS stručnjacima. Kao dodatan poticaj za nastavak istraživačke karijere, u okviru turneje pružat će se usluge profesionalnog fotografiranja i uploadanja životopisa na portal EURAXESS Poslovi, čime će se zainteresiranima olakšati prezentiranje znanja, vještina i kompetencija za poslodavce.

Uz navedeno, dostupne su i radionice na temu Kako se prijaviti na istraživačka radna mjesta u Europskoj uniji i korištenje Europass životopisa te Predstavljanje mogućnosti financiranja (NEWFELPRO, ERASMUS), s ograničenim brojem sudionika. Detalje možete vidjeti u programu na poveznici.

Događaj će na razini Europske unije obuhvatiti više od 100 000 studenata i istraživača. Ulaz je slobodan, a prijave za radionice primat će se na mjestu događaja do popunjavanja mjesta.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu ovog događaja, kao i mrežne i Facebook stranice Agencije

Eventualne upite možete poslati na: euraxess@mobilnost.hr ili nazvati na: 01/ 5005 635.

FOTO: SANSIR