Prikupljanje uzoraka krvi za zakladu Ana Rukavina

eSTUDENT poziva: Dođi u utorak na FER i postani donator krvi

Poziv na akciju danvanja krvi

Zaklada Ana Rukavina u stalnoj je potrazi za potencijalnim darivateljima krvotvornih matičnih stanica, a s obzirom na to da je idealna dob darivatelja od 18 do 40 godina, članovi eSTUDENT-a htjeli su važnost ove akcije približiti primarno studentskoj populaciji kojoj i sami pripadaju i potaknuti mlade ljude na ovakvo životno važno djelovanje.

Ako si zdrav student otvorenog uma i ne padaš u nesvijest kada vidiš iglu ili krv, dođi u utorak, 16. svibnja, od 14 do 16 sati u dvoranu pokraj restorana na Fakultetu elektronike i računarstva te sudjeluj u akciji darivanja krvi.

Studenti iz tima za društveno odgovorno poslovanje udruge eSTUDENT organiziraju humanitarnu akciju darivanja krvi u suradnji sa zakladom Ana Rukavina koja se bavi prikupljanjem uzoraka krvi već više od 10 godina. Akcija se posljednji put održala 2014. godine te je ostvarila značajan uspjeh s više od 100 sakupljenih uzoraka krvi. Akcija darivanja krvi trajat će dva sata, a za vađenje krvi bit će zaduženo stručno osoblje medicinskih sestara. Donator se nakon darivanja uzorka krvi unosi u bazu podataka te tako postaje potencijalni darivatelj koštane srži. U slučaju da se nečije stanice podudaraju sa stanicama potrebite osobe, donatora krvi traži se dopuštenje za uzimanje koštane srži.

Zaklada Ana Rukavina u stalnoj je potrazi za potencijalnim darivateljima krvotvornih matičnih stanica, a s obzirom na to da je idealna dob darivatelja od 18 do 40 godina, članovi eSTUDENT-a htjeli su važnost ove akcije približiti primarno studentskoj populaciji kojoj i sami pripadaju i potaknuti mlade ljude na ovakvo životno važno djelovanje. Glavni je cilj ovoga projekta privući što više mladih i zdravih ljudi te ih osvijestiti o značenju ovakve vrste akcije i pomoći bolesnima. Organizatori se nadaju velikom odazivu studenata i pronalasku što većeg broja potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Nagrada Zlatni Indeks

Zlatni indeks 2013

Postani član Povjerenstva Zlatnog Indeksa

Povjerenstvo je tijelo osnovano od strane studentske udruge eSTUDENT, a čine ga dakle studenti predstavnici studentskih udruga i zborova. Pravo prijave na natječaj imaju sve aktivne studentske udruge javnih sveučilišta i Studentskih zborova u Republici Hrvatskoj.

Christmas and dogs

Humanitarni božićni party

Studenti psihologije pomažu četveronožnim štićenicima riječkog azila

13. godine po redu mladi psiholozi dobrog srca s Filozofskog fakulteta u Rijeci organiziraju božićni party humanitarnog karaktera kako bi prikupili što više novčanih sredstava za riječki Azil za pse i tako barem malo uljepšali život napuštenim i nepravedno zapostavljenim čovjekovim četverononožnim prijateljima.

Zaklada Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina

54 studenta Medicinskog fakulteta u Zagrebu upisala se u Registar

Tijekom devet uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 51 042 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Daruj krv

Zaklada Ana Rukavina i Savez izviđača Hrvatske

Upišite se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide) upisano više od 50 tisuća potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je 58 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Mladi Riječani nastavljaju s akcijom „Darujmo život“

Leo klub Rijeka

Mladi Riječani nastavljaju s akcijom „Darujmo život“

Sva sakupljena sredstva bit će utrošena na kupovinu didaktičkih igračaka i potrepština za psihomotorni razvoj najugroženijih mališana doma Ivana Brlić Mažuranić.