LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska mobilnost

ESN Zagreb otvara prijave za mentore internacionalnim studentima

Ispunite svoj profil na novoj ESN-ovoj aplikaciji, odaberite studenta koji dolazi na razmjenu u Zagreb i pomozite mu da se uklopi u novu sredinu.

Ispunite svoj profil na novoj ESN-ovoj aplikaciji, odaberite studenta koji dolazi na razmjenu u Zagreb i pomozite mu da se uklopi u novu sredinu.

Udruga ESN organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom od njih i ovoga puta osigurava jednog buddyja, osobu koja će mu stajati na raspolaganju tijekom njegovog boravka u Zagrebu. 

Buddyji su lokalni studenti koji preuzimaju ulogu mentora i pomažu dolaznim međunarodnim studentima davanjem savjeta, pojašnjavanjem, prevođenjem, asistencijom u administraciji te najvažnije od svega – prvi su pravi kontakt međunarodnog studenta s Hrvatskom i prvi (lokalni) prijatelj.

Prijavite se i vi te pomozite dolaznim studentima da im razmjena bude još bolja i lakša. Vaše zadaće uključuju:

  • pomoć pri pronalaženju smještaja
  • pomoći im da se što lakše integriraju raznim događajima
  • objasniti im kako funkcionira Sveučilište i studentski život u Zagrebu/Hrvatskoj
  • pomoći im pri rješavanju birokracije prije i tijekom razmjene (prevođenje)
  • pomoći im da se naviknu na novu okolinu.

Ove godine ESN Zagreb koristi novu aplikaciju gdje se svaki buddy mora registrirati i ispuniti svoj profil te sam odabire svog dolaznog studenta komu želi biti mentor. Pritom ne vidi fotografiju i ime i prezime studenta, već njegove interese i slično. Kada odabere, automatski se generira mail s međusobnim informacijama koji se šalje objema stranama i komunikacija može početi.

Udruga Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) volonterska je udruga koja pomaže studentima na razmjeni u Zagrebu te studentima Sveučilišta u Zagrebu koji odlaze na razmjenu. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija.

FOTO: TUMBLR