LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska akcija

ESN-ovci osigurali božićne poklone za 78 djece

ESN Rijeka u suradnji je s Centrom za kulturu dijaloga provela akciju darivanja potrebite djece s riječkoga područja. Protekle je subote svoje božićne poklone dobilo 78 djece.

ESN Rijeka u suradnji je s Centrom za kulturu dijaloga provela akciju darivanja potrebite djece s riječkoga područja. Protekle je subote svoje božićne poklone dobilo 78 djece.

Riječka organizacija Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka) provela je akciju prikupljanja potrepština za školarce županije pod nazivom Studenti za djecu grada koji teče. Prikupljanje se održavalo tri uzastopna vikenda u lokalu Corso Gelateria te na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu.

Akcija je organizirana u suradnji s udrugom Centar za kulturu dijaloga koja je ESN opskrbila informacijama o broju potrebite djece te njihovim božićnim željama. Svakog je vikenda na lokacije prikupljanja došlo 40-ak građana, što ukupno čini otprilike 120, dok je sveukupno 30-ak volontera ESN-a i Erasmus studenata brinulo o prikupljanju, vođenju popisa, pospremanju i podjeli.

Pokloni su podijeljeni prošle subote, 15. prosinca, u Klubu mladih Rijeka, a svoje je božićne poklone dobilo sedamdeset osmero djece.

– Mi smo presretni što se velik broj ljudi odazvao i pokazao da imamo dobra srca koja žele darivati. Također, ponosni smo na našu malu udrugu koja je dokazala da nije bitno koliko smo veliki ili utjecajni, ako se trudimo činiti dobro – jer se ono na kraju pokaže. – istaknula je Ivana Jukić, organizatorica akcije.

ESN Rijeka zahvaljuje svim građanima koji su sudjelovali, Gelateriji Corso, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu te Klubu mladih Rijeka na omogućenom prostoru, kao i nakladničkoj kući Mitopeja na doniranim knjigama.
 

 

FOTO: ESN RIJEKA