LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tradicionalna škola sa zanimljivim temama

ELSA-in projekt "Mala škola ljudskih prava" i ove godine!

Došlo je vrijeme za još jednu "Malu školu ljudskih prava". Želiš saznati više o medijskom pravu? Kako se zaštititi? Kakva prava imaš? Ili jednostavno želiš proširiti svoje vidike? Prijavi se i sudjeluj u ovoj školi.

Došlo je vrijeme za još jednu "Malu školu ljudskih prava". Želiš saznati više o medijskom pravu? Kako se zaštititi? Kakva prava imaš? Ili jednostavno želiš proširiti svoje vidike? Prijavi se i sudjeluj u ovoj školi.

ELSA ponovno tradicionalno organizira "Malu školu ljudskih prava" na kojoj se, zbog izuzetno zanimljivih tema i odličnih predavača, uvijek traži mjesto više. Ove godine "Mala škola ljudskih prava" bavi se pitanjima vezanim uz medijsko pravo. Nakon prošlogodišnjeg izdanja ove škole, očekuje se veliki broj prijava.

Facebook stranice ELSA Zagreb najavile su iznimno zanimljive predavače i odličan program. Vođena time da je nedavno Opća skupština UN-a jednoglasno prihvatila rezoluciju čiji je cilj očuvanje osobne privatnosti čovjeka u današnje digitalno doba, kao i sve češćom navikom ljudi na društvene mreže i Internet kao medij, ovogodišnja šlola bit će posvećena zaštiti ljudskih prava na društvenim mrežama. Vrsni stručnjaci otkrit će vam i predstaviti tajne ovog medija, njegove prednosti i mane, a istaknuti pravnici iznijet će potrebu za njegovom pravnom regulacijom, kao i trenutnom zakonodavnom uređenju.

Bit će govora i o hakerstvu, o zaštiti časti i ugleda na Internetu, pravnoj prirodi web stranica, informatičkoj sigurnosti, slobodi izražavanja te o još mnogočemu što danas čini osnovicu znanja ukoliko se korisite društvenim mrežama.

"Mala škola ljudskih prava" tradicionalno se održava već dugi niz godina i uvijek okuplja veliki broj studenata. Prošle su godine sva mjesta bila popunjena jer je bilo riječ o pravima stranaca i zatvorenika, pitanjima i problemima bijelog roblja i dr. Organiziraju je studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu koji su okupljeni u studentsku udrugu ELSA (European Law Student Association). Europska udruga studenata prava najveća je europska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika. Osnovana je 1981. godine u Beču, a trenutno ima podružnice u 35 europskih država te okuplja više od 30 000 individualnih članova na 200 pravnih fakulteta.

Ukoliko vas zanima kako se zaštititi ili jednostavno imate želju saznati nešto novo, bez obzira na fakultet koji pohađate, svakako se prijavite na ovaj link.

FOTO: ELSA ZAGREB