Jubilarno izdanje umjetničkog festivala

EKTe: Studenti pokazuju važnost umjetničkog izražavanja u obrazovanju djece

umjetnost

Kako bi se povećao interes za upoznavanje s različitim pedagoškim i metodičkim pristupima odgoju i obrazovanju djece, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku održat će se 5. izdanje festivala EKTe.

Posljednje dane ovoga mjeseca studenti učiteljskog studija i studija predškolskoga odgoja u Osijeku rezervirali su za umjetnički festival EKTe – Umjetnost kroz odgoj i obrazovanje. Od 27. do 29. svibnja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti zainteresirani će moći sudjelovati na njegovu 5, jubilarnom izdanju.

Studente navedenih usmjerenja potiče se na djelovanje i prezentaciju vlastitih uradaka. Oni, naime, pripremaju radove iz različitih umjetničkih područja te na taj način pokazuju važnost umjetničkog izražavanja u samom odgoju i obrazovanju djece. Cilj je manifestacije upoznati prisutne s načinima umjetničkoga izražavanja te povećati interes za upoznavanje s različitim pedagoškim i metodičkim pristupima kako bi pružili kvalitetno obrazovanje budućim generacijama.

Iako festival EKTe još nije počeo, održane su predaktivnosti poput predavanja i radionice pod nazivom Naše tijelo kao glazbeni instrument te radionice Priroda stvara umjetnost, na kojoj su studenti izrađivali vjetrolovke i visilice od prirodnih materijala.

Komentari na članak

Vezani članci

Hvala na nekoliko jezika

Korisno i povoljno

Predstavljamo još tečajeva stranih jezika u Zagrebu

Želite li naučiti strani jezik, usavršiti svoje znanje i postati izvrsni govornici? Donosimo vam pregled škola stranih jezika u Zagrebu.

Edukacija

Koliko se ulaže u politiku, a koliko u obrazovanje?

Hoće li politika do kraja dotući hrvatsko obrazovanje?

Hoće li Ministarstvo napokon poslušati što stručnjaci kazuju na sve strane? Hoćemo li izaći napokon iz sfere sitnih interesa i straha od promjena? Hoćemo li mlade pripremati za život ili ćemo od njih stvarati ljude koji grade bolje društvo?

Festival "Mladi glumci gradu Rijeci – mi smo tu"

Umjetnička scena

Studenti pokreću festival „Mladi glumci gradu Rijeci – mi smo tu"

– Uzimajući u obzir riječku titulu Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke. – navode organizatori festivala.

SAD

Tjedan međunarodnog obrazovanja

Savjetovanja, EducationUSA LL.M sajam i globalni virtualni sajam vrhunskih američkih sveučilišta

Tjedan međunarodnog obrazovanja održava se već 18. godinu zaredom u cijelom svijetu. Kako bi se istaknula važnost akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja, i ove se godine održava u Hrvatskoj.

Fuckup Education; izvor: Studio smijeha

Nagradni natječaj

Podijeli svoje neugodne školske trenutke i osvoji ulaznice za Studio smijeha

Studio smijeha u lipnju organizira još jedan u nizu FuckUp Nights susreta. Ovaj je put tema večeri obrazovanje, a naši studenti čitatelji imaju mogućnost osvojiti ulaznice i nasmijati se do suza.