Jubilarno izdanje umjetničkog festivala

EKTe: Studenti pokazuju važnost umjetničkog izražavanja u obrazovanju djece

umjetnost

Kako bi se povećao interes za upoznavanje s različitim pedagoškim i metodičkim pristupima odgoju i obrazovanju djece, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku održat će se 5. izdanje festivala EKTe.

Posljednje dane ovoga mjeseca studenti učiteljskog studija i studija predškolskoga odgoja u Osijeku rezervirali su za umjetnički festival EKTe – Umjetnost kroz odgoj i obrazovanje. Od 27. do 29. svibnja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti zainteresirani će moći sudjelovati na njegovu 5, jubilarnom izdanju.

Studente navedenih usmjerenja potiče se na djelovanje i prezentaciju vlastitih uradaka. Oni, naime, pripremaju radove iz različitih umjetničkih područja te na taj način pokazuju važnost umjetničkog izražavanja u samom odgoju i obrazovanju djece. Cilj je manifestacije upoznati prisutne s načinima umjetničkoga izražavanja te povećati interes za upoznavanje s različitim pedagoškim i metodičkim pristupima kako bi pružili kvalitetno obrazovanje budućim generacijama.

Iako festival EKTe još nije počeo, održane su predaktivnosti poput predavanja i radionice pod nazivom Naše tijelo kao glazbeni instrument te radionice Priroda stvara umjetnost, na kojoj su studenti izrađivali vjetrolovke i visilice od prirodnih materijala.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Jačanje suradnje i zajedništva između zagrebačkog Sveučilišta i Hrvata izvan domovine

Sporazum o suradnji u području obrazovanja i znanosti obuhvaća razvijanje studijskih programa kojima je cilj integracija i jačanje zajedništva Hrvata izvan domovine.

https://pixabay.com/en/train-station-transportation-people-2593687/

Inozemna iskustva studenata

Od Makedonije do Portugala: studenti otkrili kako izgleda studiranje izvan Hrvatske

Nerijetko se studenti odlučuju na studiranje izvan Hrvatske, a koliko se studentski život razlikuje od onoga u Hrvatskoj ispričali su nam studenti koji su skupili hrabrosti i spakirali kofere kako bi započeli svoju inozemnu avanturu.

Welcome to accident

Najčudniji spomenici svijeta

Zaista, želite li ovakve spomenike u svojem gradu?

Arhitekti, kipari i potencijalni diktatori, ovo je mali vodič kakve spomenike ne trebate raditi.

 Biennale Mozaik Rijeka

Promišljanje umjetnosti

Riječki "Biennale Mozaika" otvara se prema novim umjetničkim formama

Udruga A.na.nas je pripremila novo izdanje projekta "Biennale Mozaika Rijeka". Ono uključuje grupnu izložbu, zvučno-mozaični performans te različite intervencije u javnom prostoru.

ZŠEM inozemni studenti

Raznovrsnost na predavanjima

ZŠEM u novi semestar ulazi s više od 50 novih inozemnih studenata

U novom semestru ZŠEM-ove studentske klupe zauzet će i studenti iz Koreje, Rusije, Brazila, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, točnije čak 24 različite zemlje iz cijelog svijeta.