LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Godišnji kongres

EGEA: zagrebački Klub studenata geografije okuplja studente iz cijele Europe

Na oživljavanju ruralnog područja kroz radionice, razgovore sa stručnjacima i poticajne rasprave radit će u Selcu studenti geografije iz cijele Europe.

Na oživljavanju ruralnog područja kroz radionice, razgovore sa stručnjacima i poticajne rasprave radit će u Selcu studenti geografije iz cijele Europe.

Od 18. do 23. rujna 2018. godine Selce će biti domaćin godišnjeg kongresa europskog geografskog udruženja EGEA u organizaciji Kluba studenata geografije Zagreb na temu Realize rural. Kongres svake godine okuplja 300-tinjak studenata geografije iz 30 zemalja Europe te preko 90 entiteta EGEA-e, a sve to s ciljem razmjene znanja i novih iskustava među studentima. 

Navedenu temu, ruralna područja i shvaćanje istih kao problematičnih prostora u Hrvatskoj i Europi, potrebno je istražiti što je i ključna ideja samoga Kongresa. Naime, kako bismo se mogli baviti pojmom ruralno, potrebno je točno definirati značenje navedenog pojma te odrediti što ono točno obuhvaća. Ujedno, Kongres se bavi i načinima zaustavljanja negativnih procesa u ruralnim područjima poput depopulacije, prometne marginaliziranosti, nejednakog regionalnog razvoja, loše kvalitete života, nedostupnosti centralnih funkcija i slično.

– Ovaj projekt smatramo od iznimne važnosti za cijelu našu državu budući da imamo priliku ugostiti studente iz cijele Europe, dobiti njihova znanja te zajedno s našima pokušati ih implementirati u razvoj našeg prostora. Očekivani doprinos Kongresa ogleda se u doprinosu znanosti općenito, prvenstveno kroz raspravu i akumulaciju novih ideja, ali i promociji geografije kao znanosti čiji je glavni objekt istraživanja prostor, u ovom slučaju ruralni prostor.  – naglašavaju organizatori.

Cilj samog projekta jest suradnja studenata geografije iz cijele Europe te pokušaj pronalaženja rješenja glavnog problema Kongresa, tj. načina oživljavanja ruralnog područja kroz radionice, izlaske na terene, razgovore sa stručnjacima te poticajne rasprave. 

Detalje o godišnjem kongresu europskog geografskog udruženja EGEA možete pronaći na poveznici, a na Facebook stranici možete pronaći detalje o izlagačima i terminima izlaganja, radionica i predavanja. 

FOTO: FACEBOOK EGEA ANNUAL CONGRESS 2018.