Predavanje na PBF-u

E-brojevi (ne)opravdano izazivaju paniku

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Udruga PROBION pripremila je predavanje o aditivima u hrani. Profesorica Škevin objasnit će što su e-brojevi i kako znanstvenici reagiraju na njih.

Koliko vam se puta dogodilo da uzmete prehrambeni proizvod s police, okrenete ga i pogledate sastojke, a negdje na kraju piše E471, E406? Zapitate li se što ti brojevi zapravo označavaju? Pitate li nestručnu osobu što su, vjerojatno ćete dobiti odgovor da su to kancerogeni dodaci hrani ili ćete čuti da je to sve kemija.

Kako se svakodnevno susrećemo sa sve većim brojem krivih infomacija, udruga PROBION odlučila je organizirati predavanje na temu aditiva u hrani pod nazivom E-brojevi. Ovoga će ga četvrtka održati prof. dr. sc. Dubravka Škevin, koja je na fakultetu poznata kao najveći stručnjak u ovom području. Objasnit će zašto su e-brojevi nužni i što zapravo znače, kako znanstvenici reagiraju na njih i je li opća medijska panika zaista potrebna.

Budući da od samih početaka razni stabilizatori i emulgatori u javnosti imaju negativan glas, tema je izrazito zanimljiva za širu javnost. Svojim dolaskom 15. prosinca i vi potičete kritičko razmišljanje i popularizaciju znanosti koja je nužna u današnje vrijeme eksplozivnog širenja informacija. Stoga se pridružite predavanju u predavaoni 2 u 17 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Predavanje u Klubu Zona

Predavanje u Klubu Zona

Razotkrivaju se tajne neuništivih privatnih detektiva mračnog filma

Saznajte tajne mračnog filma, specifičnog žanra filmske umjetnosti, ove srijede u Klubu Zona.

World Mobile Congress 2014.

Mobile World Congress 2014.

Uskoro počinje najveći svjetski mobilni događaj

Uskoro počinje najveći svjetski mobilni događaj Mobile Word Congress 2014. koji će se održati u Barceloni te ugostiti vodeće stručnjake iz svijeta mobilne industrije.

Devz Meetup

Tehnološki park Varaždin

Prijavi se na Devz Meetup

Riječ je o lokalnom meetupu za developere, dizajnere i sve druge koji žele nešto naučiti nešto novo.

FFOS

Otvoreno predavanje

Gordana Buljan Flander upoznaje studente FFOS-a s traumama u dječjoj dobi

Tijekom svojega gostovanja na FFOS-u prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održat će predavanje na temu ukradenog djetinjstva, a zatim će predstaviti knjigu o odgoju namijenjenu roditeljima i odgojiteljima.

Predavanje o strukturi znanosti i pseudoznanosti

Udruga Primus

Predavanje o strukturi znanosti i pseudoznanosti

Kako razlikovati znanost i pseudoznanost? Koje su sličnosti, a koje razlike u njihovoj strukturi? Odgovore na ova i druga pitanja možete saznati na predavanju Udruge Primus.