Predavanje na PBF-u

E-brojevi (ne)opravdano izazivaju paniku

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Udruga PROBION pripremila je predavanje o aditivima u hrani. Profesorica Škevin objasnit će što su e-brojevi i kako znanstvenici reagiraju na njih.

Koliko vam se puta dogodilo da uzmete prehrambeni proizvod s police, okrenete ga i pogledate sastojke, a negdje na kraju piše E471, E406? Zapitate li se što ti brojevi zapravo označavaju? Pitate li nestručnu osobu što su, vjerojatno ćete dobiti odgovor da su to kancerogeni dodaci hrani ili ćete čuti da je to sve kemija.

Kako se svakodnevno susrećemo sa sve većim brojem krivih infomacija, udruga PROBION odlučila je organizirati predavanje na temu aditiva u hrani pod nazivom E-brojevi. Ovoga će ga četvrtka održati prof. dr. sc. Dubravka Škevin, koja je na fakultetu poznata kao najveći stručnjak u ovom području. Objasnit će zašto su e-brojevi nužni i što zapravo znače, kako znanstvenici reagiraju na njih i je li opća medijska panika zaista potrebna.

Budući da od samih početaka razni stabilizatori i emulgatori u javnosti imaju negativan glas, tema je izrazito zanimljiva za širu javnost. Svojim dolaskom 15. prosinca i vi potičete kritičko razmišljanje i popularizaciju znanosti koja je nužna u današnje vrijeme eksplozivnog širenja informacija. Stoga se pridružite predavanju u predavaoni 2 u 17 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Budi zmaj za 6. maj

Udruga Probion

VIDEO: Prisjetite se zaboravljenih igara s PBF-ovcima ove subote

Bicepsi i podlaktice radit će naporno na natjecanju u obaranju ruke, dok će sive stanice žariti na šahovskom turniru.

Profesor i problemi s tipkanjem

Iz akademskog života

Tipovi profesora koje ima svaki fakultet

Na fakultetima ima različitih profesora i profesorica, svaki se po nečemu ističe. Ipak, može se izdvojiti 8 tipova koji su prisutni na svakom fakultetu.

Predavanje u Klubu Zona

Gostovanje u Klubu Zona

Udruga iTHEom otkriva što glazbene spotove razlikuje od holivudskog filma

Udruga studenata filoloških smjerova splitskog Filozofskog fakulteta iTHEom održat će gostujuće predavanje o glazbenim spotovima u Klubu Zona.

Predavanje predsjednice Ustavnog suda RH

Udruga Pravnik

Pozivaju li se sudovi na načelo demokracije, pita se predsjednica Ustavnog suda

Udruga Pravnik organizirala je predavanje predsjednice Ustavnog suda RH. Brojni studenti su se zainteresirali za aktualne probleme hrvatskog pravosuđa.

Motivacijsko predavanje Živka Krstića

Motivacijsko predavanje na FER-u

Ugledni znanstvenik otkriva poveznicu „Big Data” s izborima u SAD-u

Što je „Big Data”, koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike, gdje se uopće koristi „Big Data” i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom „Panama Papers”, otkrit će Živko Krstić na predavanju u organizaciji studentske udruge eSTUDENT.