LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje na PBF-u

E-brojevi (ne)opravdano izazivaju paniku

Udruga PROBION pripremila je predavanje o aditivima u hrani. Profesorica Škevin objasnit će što su e-brojevi i kako znanstvenici reagiraju na njih.

Udruga PROBION pripremila je predavanje o aditivima u hrani. Profesorica Škevin objasnit će što su e-brojevi i kako znanstvenici reagiraju na njih.

Koliko vam se puta dogodilo da uzmete prehrambeni proizvod s police, okrenete ga i pogledate sastojke, a negdje na kraju piše E471, E406? Zapitate li se što ti brojevi zapravo označavaju? Pitate li nestručnu osobu što su, vjerojatno ćete dobiti odgovor da su to kancerogeni dodaci hrani ili ćete čuti da je to sve kemija.

Kako se svakodnevno susrećemo sa sve većim brojem krivih infomacija, udruga PROBION odlučila je organizirati predavanje na temu aditiva u hrani pod nazivom E-brojevi. Ovoga će ga četvrtka održati prof. dr. sc. Dubravka Škevin, koja je na fakultetu poznata kao najveći stručnjak u ovom području. Objasnit će zašto su e-brojevi nužni i što zapravo znače, kako znanstvenici reagiraju na njih i je li opća medijska panika zaista potrebna.

Budući da od samih početaka razni stabilizatori i emulgatori u javnosti imaju negativan glas, tema je izrazito zanimljiva za širu javnost. Svojim dolaskom 15. prosinca i vi potičete kritičko razmišljanje i popularizaciju znanosti koja je nužna u današnje vrijeme eksplozivnog širenja informacija. Stoga se pridružite predavanju u predavaoni 2 u 17 sati.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR