LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povoljan dogovor za studente

Dvanaest namirnica po novim/starim subvencijama

Anketom su predstavnici studenata dobili uvid u najkonzumiranije namirnice u studentskim menzama te su na taj način dobili mogućnost da pred predstavnike Ministarstva iznesu konkretne zahtjeve.

Anketom su predstavnici studenata dobili uvid u najkonzumiranije namirnice u studentskim menzama te su na taj način dobili mogućnost da pred predstavnike Ministarstva iznesu konkretne zahtjeve.

Nešto više od mjesec dana od poskupljenja prehrane u studentskim menzama predstavnici studenata jučer su uspjeli  postići djelomičan dogovor s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja o promjenama Pravilnika o studentskoj prehrani. Sedam najkonzumiranijih jela po izboru iz studentske ankete, odnosno bečki odrezk, panirani pileći odrezak, cordon bleu, lignje, zagrebački odrezak, ćevapi, pureći bečki odrezak, koji su novim pravilnikom bili subvencionirani s 50%  biti će vraćeni na subvenciju od 71,24%. Također, regulacija subvencija ići će i na pet najkonzumiranijih artikala koji se studentima nude za doručak, a prema provedenoj anketi to su kroasan, burek sa sirom, cornflakes, omlet, i štrukle. 

Podsjetimo, predstavnici studenata su na stranicama Studentskog zbora u Zagrebu postavili online anketu te su zamolili studente da ispunjenom anketom doprinesu u borbi za izmjene u pravilniku. Naime, anketom su predstavnici studenata dobili uvid u najkonzumiranije namirnice u studentskim menzama te su na taj način dobili mogućnost da pred predstavnike Ministarstva iznesu konkretne zahtjeve. Na sreću svih studenata Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta usvojilo je dati prijedlog studentskih predstavnika te se kreće s ponovnom regulacijom cijena u menzama, ali ovog puta nove cijene biti će primjerenije studentskom džepu. 

Osim što će se na ukupno 12 namirnica vratiti na subvenciju od 71,24 %, dogovoren je i dvotjedni obračun razine prava, a kako saznajemo, regulacija pravilnika na snagu bi trebala stupiti najkasnije 1. siječnja 2014. godine Ipak, u SC-u se nadaju da će regulacija Pravilnika na snagu stupiti već 1. prosinca ove godine

FOTO: STUDENTSKI.HR