QS ljestvica

Drastičan pad zagrebačkog Sveučilišta na još jednoj svjetskoj rang-listi

Rektorat pročelje

Prvih deset mjesta drže uglavnom američka i britanska sveučilišta, a pridružio im se i švicarski tehnološki institut. Sedmi put zaredom na prvom je mjestu američki MIT.

Nedavno objavljena QS ljestvica najboljih svjetskih sveučilišta priuštila je još jednu pljusku zagrebačkom Sveučilištu. Najveće naše sveučilište tako se našlo u kategoriji od 801. do 1000. mjesta, dok se na prethodnoj ljestvici smjestilo između 601. i 650. mjesta. Dodatan je šok i činjenica da je ovo najveći pad Sveučilišta u Zagrebu od 2012. godine

Screenshot: Studentski.hr

Quacquarelli-Symonds rangiranje, kako prenosi Index.hr, uključuje šest kriterija: akademski ugled, ugled kod poslodavaca, omjer fakultetskog osoblja i studenata, omjer citata i akademskog osoblja, udio međunarodnog i fakultetskog osoblja te udio međunarodnih studenata.

Prvih deset mjesta drže uglavnom američka i britanska sveučilišta, a pridružio im se i švicarski tehnološki institut. Sedmi put zaredom na prvom je mjestu američki Massachusetts Institute of Technology (MIT), a slijede ga Stanford, Harvard, Caltech, Cambridge. Susjedno ljubljansko sveučilište smjestilo se između 651. i 700. mjesta, a Sveučilište u Mariboru pravi nam društvo u kategoriji.

Komentari na članak

Vezani članci

RGNF-FKIT 3 2014

Studentska sportska natjecanja Sveučilišta u Zagrebu

Završen je regularni dio košarkaškog natjecanja

Zagrepčani su za vikend odigrali 3. i 4. kolo odbojkaškog natjecanja, održano je natjecanje u karateu, a završio je i regularni dio košarkaškog natjecanja

https://www.facebook.com/unisportzg/photos/a.1057121097663675/3037422076300224/?type=3&theater

EUSA Table Tennis

Djevojke sa zagrebačkog sveučilišta postigle odlične rezultate na Europskom sveučilišnom prvenstvu u stolnom tenisu

Ovoga se ljeta u Italiji održava EUSA prvenstvo u stolnom tenisu. Predstavnice sa Sveučilišta u Zagrebu ponosno se vraćaju kući s dvije bronce i jednim srebrom.

Zgrada

Ciklus predavanja "Uhvati me za riječ"

Na put do uspjeha koracima Saše Bunete

Debatni klub EFZG osmislio je projekt za studente pod nazivom "Uhvati me za riječ". Prvo predavanje u ciklusu održat će Saša Buneta 31. ožujka

EStudent hum. turnir

Udruga eSTUDENT

Humanitarni nogometni turnir Kopačka solidarnosti

Udruga eSTUDENT ovaj vikend organizira humanitarni malonogometni turnir u Kušlanovoj ulici. Prikupljat će se sredstva za nabavu tifološke opreme Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.

Početna

„Mladi u medijima: izazovi i perspektive”

Održana konferencija o mladima i medijima

Primarni cilj konferencije bilo je predstavljanje istraživanja koje je obuhvatilo 11 zemalja jugoistočne Europe i ispitalo stajalište mladih o važnosti medija, kao i kako se mladi prikazuju u tim medijima.