QS ljestvica

Drastičan pad zagrebačkog Sveučilišta na još jednoj svjetskoj rang-listi

Rektorat pročelje

Prvih deset mjesta drže uglavnom američka i britanska sveučilišta, a pridružio im se i švicarski tehnološki institut. Sedmi put zaredom na prvom je mjestu američki MIT.

Nedavno objavljena QS ljestvica najboljih svjetskih sveučilišta priuštila je još jednu pljusku zagrebačkom Sveučilištu. Najveće naše sveučilište tako se našlo u kategoriji od 801. do 1000. mjesta, dok se na prethodnoj ljestvici smjestilo između 601. i 650. mjesta. Dodatan je šok i činjenica da je ovo najveći pad Sveučilišta u Zagrebu od 2012. godine

Screenshot: Studentski.hr

Quacquarelli-Symonds rangiranje, kako prenosi Index.hr, uključuje šest kriterija: akademski ugled, ugled kod poslodavaca, omjer fakultetskog osoblja i studenata, omjer citata i akademskog osoblja, udio međunarodnog i fakultetskog osoblja te udio međunarodnih studenata.

Prvih deset mjesta drže uglavnom američka i britanska sveučilišta, a pridružio im se i švicarski tehnološki institut. Sedmi put zaredom na prvom je mjestu američki Massachusetts Institute of Technology (MIT), a slijede ga Stanford, Harvard, Caltech, Cambridge. Susjedno ljubljansko sveučilište smjestilo se između 651. i 700. mjesta, a Sveučilište u Mariboru pravi nam društvo u kategoriji.

Komentari na članak

Vezani članci

Zgrada

Istraživači Ekonomskog fakulteta pozivaju

Sudjelujte u edukacijskom projektu o financijskoj pismenosti

Na Ekonomskom fakultetu ponovno se održava edukacijski projekt s ciljem povećanja financijske pismenosti i osnovnih financijskih znanja. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/11/07/08/49/hand-1030565__340.jpg

Umjetničko-znanstveni projekt

Uspješna suradnja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje

U umjetničko-znanstveni projekt „Glazba sfera – Musica mundana”, koji organizira Muzička akademija, pridružile su se i druge sastavnice zagrebačkog sveučilišta. Zahvaljujući njima posjetitelje od 9. do 14. travnja očekuju predavanja o planetu Zemlji, Sunčevom sustavu i ekologiji te vrlo zanimljiv multimedijalan događaj.

Sveučilišno vaterpolo prvenstvo 2009

Završeno natjecanje u vaterpolu

TVZ-ovci najbolji vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu

Vaterpolisti Tehničkog veleučilišta u uzbudljivom su finalu svladali vaterpoliste Kineziološkog fakulteta i tako postali prvaci zagrebačke sveučilišne vaterpolske lige koja se održavala na bazenu Utrina.

Sreća3

Pomicanje granica

Savjeti za sreću i uspjeh na „Mogu!” konferenciji

Četiri izuzetna predavača podučit će vas vještinama uspješnog komuniciranja, usklađivanju života u sveprožimajućim promjenama, osvješćivanju emocija koje su nam autentična informacija i pronalaženju vremena za uspjeh.

Motivacijski tjedan na PBF-u

Motivacijski tjedan

Veliki događaj na PBF-u posvećen studentima u "najgorim patnjama"

Motivacijski tjedan održat će se od 16. do 20. svibnja. Iskusni predavači govorit će o motivaciji, organizaciji i osobnom uspjehu.