LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Infinum Student Academy

Domaća tvrtka nudi studentima besplatni tečaj programiranja

U tijeku su prijave za novo izdanje besplatnog tečaja programiranja koji provodi tvrtka Infinum. Riječ je o obliku obrazovanja koje je prijeko potrebno tržištu rada i brzorastućim tehnološkim kompanijama.

U tijeku su prijave za novo izdanje besplatnog tečaja programiranja koji provodi tvrtka Infinum. Riječ je o obliku obrazovanja koje je prijeko potrebno tržištu rada i brzorastućim tehnološkim kompanijama.

Hrvatska softverska tvrtka Infinum po drugi put organizira Infinum Student Academy, besplatni ljetni tečaj programiranja za moderna platformska rješenja. Studenti će imati priliku naučiti razvijati mobilne i web-aplikacije koristeći najnovije dostupne metode i tehnologije.

Predavači će biti najbolji programeri iz Infinuma, koji će kroz predavanja, domaće zadaće i konzultacije, studente provesti kroz cijeli proces stvaranja modernih aplikacija. Uzevši u obzir da je potreba za kvalificiranim IT-stručnjacima u neprekidnom porastu, znanjem stečenim na ovakvom tečaju Infinum studente priprema za tržište rada.

Tvrtka ovaj projekt provodi samoinicijativno i na vlastiti trošak, kako bi doprinijela lokalnoj zajednici, pronašla potencijalne zaposlenike i, sukladno tome, podigla konkurentnost Hrvatske na globalnom IT tržištu.

Nažalost, imamo priliku svjedočiti da su u zadnje vrijeme ugrožena ključna pitanja poput edukacije mladih ljudi. Čvrsto se zalažemo za modernizaciju školstva i smatramo da je informatička obrazovanost ključ prema zdravijoj ekonomskoj slici i boljoj budućnosti. rekao je Matej Špoler, suosnivač i tehnički direktor Infinuma

Radi se o inovativnom obliku edukacije koji je u koraku s globalnim trendovima gdje se najbolji programeri sve više osposobljavaju konkretnim znanjima za rad izvan akademskih institucija, u tzv. bootcampovima. Danas je takav oblik obrazovanja tržištu rada i brzorastućim tehnološkim kompanijama prijeko potreban.

 Radimo s tehnologijama i znanjima koji se mijenjaju iz mjeseca u mjesec. Želimo dati priliku našim studentima da se educiraju na jednak ili bolji način kao i njihovi kolege u Silicijskoj dolini i San Franciscu, gdje između ostalog imamo ured.   dodaje Špoler.

Prošle je godine tečaj zainteresirao više od 250 studenata, od kojih je kroz program prošlo njih 55. Polaznici su se nakon položenog tečaja mahom zaposlili u Infinumu, u drugim hrvatskim informatičkim tvrtkama ili su pak iskoristili znanje za pokretanje vlastitih projekata.

Prijave za ovogodišnje izdanje otvorene su do 15. lipnja, a predavanja kreću 4. srpnja. Detaljne informacije možete potražiti na poveznici.

FOTO: INFINUM