Natječaj zaklade „Čujem, vjerujem, vidim"

Dodjeljuju se računala mladima i studentima s invaliditetom

Laptop

Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim” odlučila je napraviti još jedan korak prema ostvarenju potpune inkluzije osoba s invaliditetom u društvo dodjeljujući im prijenosna računala. Prijave na natječaj zaprimaju se do petka, 17. studenog.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. studenog, dan je međunarodnog poštivanja koji se redovno obilježava od 1998. godine na inicijativu Ujedinjenih naroda. Cilj je posvećivanja određenog dana osobama s invaliditetom postizanje boljeg razumijevanja njihovih problema i ostvarenje zajamčenih im prava.

Iako u društvu još uvijek nije postignuta potpuna inkluzija osoba s invaliditetom, ovaj nas dan svake godine pokrene na ostvarivanje hvale vrijednih akcija. Jedna od takvih je i projekt zaklade Čujem, vjerujem, vidim koja namjerava dodijeliti prijenosna računala mladima i studentima s invaliditetom u dobi od 16. do 29. godine života.

Uvjet za sudjelovanje u natječaju jest državljanstvo Republike Hrvatske. Važno je naglasiti da prijava mora sadržavati životopis kandidata, ispunjenu prijavnicu, kopiju važeće osobne iskaznice i kopiju rješenja o invaliditetu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Također, potrebno je priložiti potvrdu porezne uprave o visini primanja svakog člana kućanstva u razdoblju prvih šest mjeseci 2017. godine, a ako neki od članova obitelji ostvaruje određenu naknadu, primjerice naknadu Centra za socijalnu skrb, treba dostaviti i potvrdu o iznosu primljene naknade tijekom 2017. godine. Naposljetku, ključno je priložiti potvrdu o redovnom ili izvanrednom školovanju, što se odnosi na osobe uključene u obrazovni sustav. 

Prijave se zaprimaju do petka, 17. studenog, a nepotpune prijave neće se razmatrati. Šalju se na adresu e-pošte zakladacvv@gmail.com ili poštom na adresu Zaklade Andrije Medulića 16, 10000 Zagreb. Oni kandidati čije prijave budu prihvaćene, bit će obaviješteni najkasnije do 24. ovog mjeseca, a primopredaja će se održati 1. prosinca 2017. godine u 11 sati. Kontakt broj za sve dodatne informacije: 01/5510-092

Komentari na članak

Vezani članci

Parkirno mjesto za invalide

Sveučilište u Rijeci

Ivan Klarić – najuspješni riječki student s invaliditetom

Novčanu nagradu za najbolji uspjeh studenata s invaliditetom u protekloj akademskoj godini dobio je Ivan Klarić, student druge godine diplomskog studija povijesti i povijesti umjetnosti na riječkom Filozofskom fakultetu.

Studenti u Nanobitu

Studentski poslovi

Nanobit traži "ozbiljne igrače" za testiranje videoigrica

Saznajte kako nastaju računalne igre u Hrvatskoj i kolika je mogućnost zapošljavanja studenata u jednoj od najuspješnijih game development kompanija i izvoznika u Hrvatskoj.

Peek&Poke

Tripadvisor potvrdio

Informatički muzej Peek&Poke dobio Tripadvisorov certifikat odličnosti

Davne 2007. godine nitko nije znao da će se otvoriti prvi muzej stare informatičke tehnologije u Hrvatskoj.

Savjet za Kolegu, Studentska udruga Pula

Koji je tvoj #SavjetZaKolegu?

Preporuči kolegama smještaj, dobru hranu, zabavu i fakultet u svom gradu

Svi studenti od sada mogu davati kolegama preporuke na jednom mjestu, u četiri najvažnije kategorije.

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

(Budući) HR manageri, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto HR managera, bez obzira na prethodno iskustvo, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.