Stipendiranje zagrebačkih studenata

Dodijeljene stipendije studentima Sveučilišta u Zagrebu

Dodjela stipendija

Održana je svečanost dodjela stipendija Sveučilišta u Zagrebu za stipendiste i počasne goste. Dodijeljeno je 510 stipendija u 4 kategorije, a naglasak je bio na prosjeku ocjena i osvojenim nagradama.

Dvoranu Blagoje Berse na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu jučer ujutro su preplavili, prema riječima prorektorice prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić, najbolji od najboljih, stipendisti Sveučilišta u Zagrebu i počasni gosti. Svečani program dodjele stipendija započeo je glasovirskom izvedbom stipendista Juraja Marka Žerovnika skladbe Petruška ruskog skladatelja Igora Stravinskog. Osim njega, program je obogatila i dramska izvedba monologa iz Dnevnika Ane Frank te izvedba stipendistice i solo pjevačice Nine Franulović. Svečanosti su nazočili i političari te dekani i prorektori Sveučilišta u Zagrebu.

Svi su se govornici dotaknuli nekih zajedničkih tema. Naglasak je bio na promoviranju i poticanju izvrsnosti, a govorilo se i o važnosti obitelji, domovine te ljubavi i ambiciji prema znanosti, ali i svojim bližnjima, kao čimbenicima za uspjeh. Dodijeljene su stipendije poticaj za daljnji napredak u obrazovanju i pomaganju razvitka našega društva.

Sveučilište u Zagrebu ove je godine dodijelilo 510 stipendija u 4 kategorije: 410 stipendija za izvrsnost, 40 stipendija studentima koji studiraju u STEM području, 10 stipendija uspješnim sportašima i 50 stipendija za studente slabijega socio-ekonomskoga statusa. Na natječaj je ukupno bilo prijavljeno 1130 studenata. Iznos stipendije je 1000 kuna mjesečno za 10 mjeseci.

Komentari na članak

Vezani članci

Sofija, Bugarska

Ljetni seminari za studente i specijalizante

Stipendije za sudjelovanje na ljetnim seminarima bugarskog jezika, književnosti i kulture

Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija za sudjelovanje na ljetnim seminarima bugarskog jezika, književnosti i kulture za hrvatske studente i specijalizante.

Fotograf

„Cijeli svijet je pozornica“

Prijavite se na fotografski natječaj

Ako imaš oko za dobar kadar, fotografiju i njezinu obradu, ovaj je natječaj raspisan baš za tebe.

https://pixabay.com/photos/people-girls-women-students-2557396/

Predvidljivo iracionalni

Misliti glavom ili povesti se za ostalima – evo što studenti kažu

„Svi to rade, zašto ne bih i ja", govore si studenti kada odluče preskočiti predavanje ili učiti iz skripte. Donosimo iskustva studenata koji objašnjavaju kada je dobro učiniti što i ostali, a kada je potrebno promisliti o takvim postupcima.

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Poznati su ovogodišnji dobitnici Rektorove nagrade

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika.

Trodnevna duhovna obnova za studente i mlade u Splitu

Studentski dom dr. Franjo Tuđman Split

Trodnevna duhovna obnova za studente i mlade u Splitu

Duhovnu obnovu predvodit će mr. don Damir Stojić, salezijanac, studentski kapelan u Zagrebu. Program možete pratiti i preko live streminga na YouTubeu.