LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zlatni indeks

Dodijeljene nagrade poduzećima koji doprinose poboljšanju studentskog standarda

Udruga eSTUDENT ponovno je organizirala "Zlatni indeks". Ovim projektom potiče se povezivanje akademske zajednice s poslovnim svijetom.

Udruga eSTUDENT ponovno je organizirala "Zlatni indeks". Ovim projektom potiče se povezivanje akademske zajednice s poslovnim svijetom.

Na svečanoj ceremoniji u srijedu 23. ožujka 2016. u Hrvatskom državnom arhivu dodijeljene su nagrade Zlatni indeks 2015. poduzećima i institucijama koje su sudjelovale u poboljšanju studentskoga standarda na području Republike Hrvatske u prethodnoj godini. Projekt je šestu godinu zaredom organizirala studentska udruga eSTUDENT uz potporu Sveučilišta u Zagrebu i drugih hrvatskih sveučilišta.

Ukupno 30 prijavljenih malih i srednjih te velikih poduzeća pokazali su koliko je ova nagrada priznata i cijenjena u poslovnoj i studentskoj zajednici. Odluku o dobitnicima donijeli su predstavnici studentskih udruga iz cijele Hrvatske, dok je dodijeljeno ukupno deset nagrada u pet različitih kategorija te dvije Posebne nagrade Povjerenstva. Tako je u svakoj kategoriji nagrada dodijeljena posebno velikim te posebno malim i srednjim poduzećima.

Neki su dobili nagrade u čak dvije kategorije - Zagrebačka banka nagrađena je u kategoriji prakse te kategoriji stručnih potpora i organiziranja projekata, dok je Microsoft Hrvatska nagrađen u kategorijama ulaganja u studentske udruge i projekte te za najbolji imidž u malim i srednjim poduzećima.

Tvrtka Infinum također se iskazala u kategoriji prakse i to već drugu godinu zaredom, dok su za stručnu potporu i organiziranje projekata nagradu dobili i Rimac automobili. Kao veliko poduzeće s najboljim imidžem među anketiranom studentskom populacijom nagrađena je i tvrtka Ericsson Nikola Tesla. U kategoriji stipendija za svoje su ulaganje nagrađeni Rockwool Adriatic i Privredna banka Zagreb. Posebnom nagradom Povjerenstva za velik doprinos studentskoj zajednici i iznimno djelovanje u poboljšanju studentskog standarda nagrađeni su Inchoo i Styria Hrvatska.

U sklopu ceremonije održana je izložba Vrt ostvarenih mogućnosti na kojemu su talentirani studenti imali priliku prikazati svoje radove, a okupljeni su uživali u prekrasnim melodijama zbora Lege artis koji su uspjeli oduševiti sve prisutne.

Foto: eSTUDENT
 

Ovom jedinstvenom nagradom potiče se povezivanje akademske zajednice i poslovnog svijeta te sudjelovanje što većeg broja poduzeća u studentskom boljitku investiranjem u kvalitetnije obrazovanje. Istovremeno se nastoji promicati društvena odgovornost poduzeća radi prepoznavanja potencijala i izvrsnosti studenata te njihovih projekata. Na taj način studenti dobivaju dodatne mogućnosti i prilike za razvoj tijekom fakultetskog obrazovanja, kako bi kasnije postali temelj uspješnosti poduzeća.

FOTO: ESTUDENT