Zlatni indeks

Dodijeljene nagrade poduzećima koji doprinose poboljšanju studentskog standarda

Zlatni indeks 2015.

Udruga eSTUDENT ponovno je organizirala "Zlatni indeks". Ovim projektom potiče se povezivanje akademske zajednice s poslovnim svijetom.

Na svečanoj ceremoniji u srijedu 23. ožujka 2016. u Hrvatskom državnom arhivu dodijeljene su nagrade Zlatni indeks 2015. poduzećima i institucijama koje su sudjelovale u poboljšanju studentskoga standarda na području Republike Hrvatske u prethodnoj godini. Projekt je šestu godinu zaredom organizirala studentska udruga eSTUDENT uz potporu Sveučilišta u Zagrebu i drugih hrvatskih sveučilišta.

Ukupno 30 prijavljenih malih i srednjih te velikih poduzeća pokazali su koliko je ova nagrada priznata i cijenjena u poslovnoj i studentskoj zajednici. Odluku o dobitnicima donijeli su predstavnici studentskih udruga iz cijele Hrvatske, dok je dodijeljeno ukupno deset nagrada u pet različitih kategorija te dvije Posebne nagrade Povjerenstva. Tako je u svakoj kategoriji nagrada dodijeljena posebno velikim te posebno malim i srednjim poduzećima.

Neki su dobili nagrade u čak dvije kategorije - Zagrebačka banka nagrađena je u kategoriji prakse te kategoriji stručnih potpora i organiziranja projekata, dok je Microsoft Hrvatska nagrađen u kategorijama ulaganja u studentske udruge i projekte te za najbolji imidž u malim i srednjim poduzećima.

Tvrtka Infinum također se iskazala u kategoriji prakse i to već drugu godinu zaredom, dok su za stručnu potporu i organiziranje projekata nagradu dobili i Rimac automobili. Kao veliko poduzeće s najboljim imidžem među anketiranom studentskom populacijom nagrađena je i tvrtka Ericsson Nikola Tesla. U kategoriji stipendija za svoje su ulaganje nagrađeni Rockwool Adriatic i Privredna banka Zagreb. Posebnom nagradom Povjerenstva za velik doprinos studentskoj zajednici i iznimno djelovanje u poboljšanju studentskog standarda nagrađeni su Inchoo i Styria Hrvatska.

U sklopu ceremonije održana je izložba Vrt ostvarenih mogućnosti na kojemu su talentirani studenti imali priliku prikazati svoje radove, a okupljeni su uživali u prekrasnim melodijama zbora Lege artis koji su uspjeli oduševiti sve prisutne.

Foto: eSTUDENT
 

Ovom jedinstvenom nagradom potiče se povezivanje akademske zajednice i poslovnog svijeta te sudjelovanje što većeg broja poduzeća u studentskom boljitku investiranjem u kvalitetnije obrazovanje. Istovremeno se nastoji promicati društvena odgovornost poduzeća radi prepoznavanja potencijala i izvrsnosti studenata te njihovih projekata. Na taj način studenti dobivaju dodatne mogućnosti i prilike za razvoj tijekom fakultetskog obrazovanja, kako bi kasnije postali temelj uspješnosti poduzeća.

Komentari na članak

Vezani članci

ggladijator

Prilika za džeparac

SUBOS otvorio natječaj za dizajn majica

Svaki autor može poslati više idejnih rješenja, a kako biste sudjelovali u ovom natječaju ne morate biti član SUBOS-a. Sve što se od vas traži jest bujna mašta i dobra kreacija.

h

Umjetnički natječaj

U tijeku potraga za najboljim mladim europskim umjetnikom!

Trieste Contemporanea nagradit će najboljeg europskog umjetnika do 30 godina starosti vlastitom izložbom i uvrštavanjem u katalog. Natječaj je otvoren do 19. kolovoza.

Predavanje "Kako opustiti tijelo i um"

Opuštanje tijela i uma

eSTUDENT otkriva kako vratiti osobno zadovoljstvo, fokus i snagu

Interaktivno predavanje "Kako opustiti tijelo i um" održat će se 10. svibnja. Sandra Baksa će vam pomoći da se vratite u svoje prirodno stanje smirenosti.

Svečana dodjela priznanja za projekt "Najmentor/ica 2015."

INA nagradila krativne studente i njihove mentore

Svečana dodjela priznanja za projekt "NajMentor/ica 2015."

U petak, 11. prosinca održala se svečana dodjela prizanja i nagrada studentima i profesorima u sklopu projekta "Najmentor/ica 2015." Naša najveća naftna kompanija ovim je natječajem pokazala koliko brine o obrazovanju mladih, čime proširuje svoje djelovanje na širi društveni aspekt.

Sveučilište u Dubrovniku - Logo

Dodjela nagrada dubrovačkim studentima

Nagrađeni dubrovački studenti: Želimo potaknuti studente na učenje kroz praksu

Nagrade će studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i Odjela za elektrotehniku i računarstvo dodijeliti rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Terezina Orlić.