Sveučilište u Zagrebu

Dobrodošlica stranim studentima na početku novog semestra

Sveučilište u Zagrebu

U petak se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održava Dan dobrodošlice za strane studente, a organizira ga Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Iako je studentska razmjena neprocjenjivo iskustvo svakom tko se odluči na takav pothvat, riječ je o avanturi u koju se nije lako upustiti. Da se studentima koji pristižu sa svih strana svijeta olakša početak studiranja u Zagrebu, pobrinuo se Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizacijom Dana dobrodošlice i Orijentacijskog tjedna.

Važno je napomenuti da će u našoj metropoli gostovati oko 400 stranih studenata putem projekata Erasmus+, CEEPUS, Erasmus mundus i bilateralne međusveučilišne razmjene. Zbog toga je pohvalno ono što Ured za međunarodnu suradnju čini.

Dakle, 26. veljače održava se Welcome day za studente na razmjeni u ljetnom semestru ove akademske godine U dvorani D Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s početkom u 14 sati. Prisutne će pozdraviti prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Miloš Judaš i prodekan za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Marko Delimar.

Zainteresiranim stranim studentima će predstaviti Sveučilište i njegove aktivnosti te mogućnosti učenja hrvatskog jezika. Pridružit će se članovi udruge Erasmus Student Network koji će predočiti studentski život grada i najaviti brojne aktivnosti koje su pripremili.

Cijeli tjedan, od 22. do 28. veljače, je zapravo Orientation Week, odnosno tjedan u kojem će Ured pripomoći prilagodbi ovih mladih ljudi.

Komentari na članak

Vezani članci

Promocija studenata

Diplomski studij

Asseco dodjeljuje stipendije studentima FER-a, FOI-ja i PMF-a

Iznos mjesečne stipendije jest 2000 HRK, a ugovor se potpisuje na 12 mjeseci, s mogućnošću produljenja do trenutka diplomiranja.

Eramsus

Informativni petak: mobilnost mladih

Uz Erasmus+ projekte do besplatnih putovanja

Erasmus+ platforma omogućuje mladim osobama putovanja koja im mogu promijeniti život. Otkrivamo kako pronaći odgovarajući projekt.

Mladi na travi

Erasmus+ projekt

VIDEO: „Sunflower Power” doveo mlade Talijane, Rumunjce, Slovence i Turke u Hrvatsku

Prilike koje Erasmus+ pruža puno su šire od onih koje podrazumijevaju isključivo odlazak na semestar na studiranje u drugu zemlju, što dokazuje „Sunflower Power” projekt koji se upravo uspješno privodi kraju.

Pisanje projekta

Razmjena mladih

Besplatna radionica pisanja „Erasmus plus“ projekata

Darko Čop svoje će dugogodišnje iskustvo u apliciranju i provedbi „Erasmus plus“ projekata podijeliti sa zainteresiranima ovoga utorka u prostorijama Studentskog kluba Božo Lerotić.

Svi

Erasmus+ projekt u Strelči

Iskustvo iz Bugarske pokazuje kako zadržati mlade u ruralnim mjestima

U malom bugarskom gradu Strelči članstvo u gradskoj knjižnici za studente je besplatno, kao i javni bazen koji se nalazi u gradu. Igralište i rekreacijski dio, kao brojni drugi sadržaji, također su besplatni za studente.