Sveučilište u Zagrebu

Dobrodošlica stranim studentima na početku novog semestra

Sveučilište u Zagrebu

U petak se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održava Dan dobrodošlice za strane studente, a organizira ga Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Iako je studentska razmjena neprocjenjivo iskustvo svakom tko se odluči na takav pothvat, riječ je o avanturi u koju se nije lako upustiti. Da se studentima koji pristižu sa svih strana svijeta olakša početak studiranja u Zagrebu, pobrinuo se Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizacijom Dana dobrodošlice i Orijentacijskog tjedna.

Važno je napomenuti da će u našoj metropoli gostovati oko 400 stranih studenata putem projekata Erasmus+, CEEPUS, Erasmus mundus i bilateralne međusveučilišne razmjene. Zbog toga je pohvalno ono što Ured za međunarodnu suradnju čini.

Dakle, 26. veljače održava se Welcome day za studente na razmjeni u ljetnom semestru ove akademske godine U dvorani D Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s početkom u 14 sati. Prisutne će pozdraviti prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Miloš Judaš i prodekan za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Marko Delimar.

Zainteresiranim stranim studentima će predstaviti Sveučilište i njegove aktivnosti te mogućnosti učenja hrvatskog jezika. Pridružit će se članovi udruge Erasmus Student Network koji će predočiti studentski život grada i najaviti brojne aktivnosti koje su pripremili.

Cijeli tjedan, od 22. do 28. veljače, je zapravo Orientation Week, odnosno tjedan u kojem će Ured pripomoći prilagodbi ovih mladih ljudi.

Komentari na članak

Vezani članci

Grad Split

Info dan

Splitski studenti imaju priliku saznati sve o Erasmus+ programu

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu 12. rujna organizira Info dan radi informiranja studenata o Erasmus+ programu.

https://pixabay.com/photos/convention-conference-meeting-1410870/

Konferencija na Sveučilištu u Zadru

Ministarstvo poziva na raspravu o socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja; prijave još danas

SIDERAL je Erasmus+ projekt koji pokušava uključiti različite perspektive o edukaciji u sklopu visokog obrazovanja, a konferencija koja će uključiti raspravu o njima će se održati 2. srpnja na Sveučilištu u Zadru

pomoć

ESN-ova akcija

Strani studenti prikupljaju potrepštine za osnovnoškolce – zašto ne biste i vi?

Tri uzastopna vikenda, počevši sa subotom 24. studenog, studenti iz riječkog ogranka ESN-a i strani studenti s kojima oni rade prikupljat će potrepštine za normalan život više od 500 djece u Primorsko-goranskoj županiji.

Orijentacijski tjedan u Dubrovniku 2017.

Studiranje u inozemstvu

53 strana studenta u zimskom semestru na Sveučilištu u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku bilježi stalan porast broja stranih studenata otkad je ušlo u Erasmus program 2008. godine. I ovog je puta pripremljen Orijentacijski tjedan za brojku od 53 inozemna gosta.

Aktivno građanstvo

Rad s mladima

Udruga CINAZ poziva na trening aktivnoga građanstva u Rumunjskoj

U tijeku su prijave za trening projekta ACT u kojemu sudjeluje zadarska udruga CINAZ. Odabrani će se sudionici educirati o vrijednosti demokratskoga društva, upravljanju ljudskih potencijala te međukulturalnom učenju.