Sveučilište u Zagrebu

Dobrodošlica stranim studentima na početku novog semestra

Sveučilište u Zagrebu

U petak se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održava Dan dobrodošlice za strane studente, a organizira ga Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Iako je studentska razmjena neprocjenjivo iskustvo svakom tko se odluči na takav pothvat, riječ je o avanturi u koju se nije lako upustiti. Da se studentima koji pristižu sa svih strana svijeta olakša početak studiranja u Zagrebu, pobrinuo se Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizacijom Dana dobrodošlice i Orijentacijskog tjedna.

Važno je napomenuti da će u našoj metropoli gostovati oko 400 stranih studenata putem projekata Erasmus+, CEEPUS, Erasmus mundus i bilateralne međusveučilišne razmjene. Zbog toga je pohvalno ono što Ured za međunarodnu suradnju čini.

Dakle, 26. veljače održava se Welcome day za studente na razmjeni u ljetnom semestru ove akademske godine U dvorani D Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s početkom u 14 sati. Prisutne će pozdraviti prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Miloš Judaš i prodekan za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Marko Delimar.

Zainteresiranim stranim studentima će predstaviti Sveučilište i njegove aktivnosti te mogućnosti učenja hrvatskog jezika. Pridružit će se članovi udruge Erasmus Student Network koji će predočiti studentski život grada i najaviti brojne aktivnosti koje su pripremili.

Cijeli tjedan, od 22. do 28. veljače, je zapravo Orientation Week, odnosno tjedan u kojem će Ured pripomoći prilagodbi ovih mladih ljudi.

Komentari na članak

Vezani članci

Mozgalo 2017

Ususret Mozgalu

Naučite kako razumjeti podatke kojima baratate

Svim zainteresiranima za sudjelovanje na Mozgalu Fran Jurišić objasnit će kako koristiti stabla odluke i detektirati problematične dijelove skupa u svrhu boljeg upoznavanja podataka.

Koncerti

Pfrojekt ESN-a Hrvatska

Jedinstveno partijanje Erasmusovaca na Zrću

Više od 250 Erasmus studenata okupilo se u Novalji od 24. do 27. svibnja zahvaljujući volonterskom angažmanu članova udruge ESN Hrvatska.

Zgrada fakulteta

Skup o bespilotnim letjelicama

FER-ovci pripremaju prvo izdanje DroneDaysa, registracije sudionika započele

Dvodnevni skup o bespilotnim letjelicama DroneDays na jednom će mjestu okupiti brojne stručnjake i entuzijaste bespilotnih letjelica iz zajednica industrije i akademije te krajnje korisnike i regulatorna tijela.

Mladi na travi

Erasmus+ projekt

VIDEO: „Sunflower Power” doveo mlade Talijane, Rumunjce, Slovence i Turke u Hrvatsku

Prilike koje Erasmus+ pruža puno su šire od onih koje podrazumijevaju isključivo odlazak na semestar na studiranje u drugu zemlju, što dokazuje „Sunflower Power” projekt koji se upravo uspješno privodi kraju.

Isto

Internacionalizacija visokog obrazovanja

Hrvatska sveučilišta otvaraju se svijetu: osječki FERIT prvi privlači strane studente, potencijalno i ulagače

Dekan Kruno Miličević očekuje da bi FERIT-ov program AutoCom, koji traje dvije studijske godine, a zasad ima 12 prijavljenih kandidata iz različitih dijelova svijeta, mogao, osim studenata, privući i inozemne tvrtke iz područja automobilske industrije koje bi bile spremne na ulaganja u regiju i sam grad.