LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Splitski studenti darivaju još jednu godinu

„Dobro srce studenata Splita“: u humanitarnoj akciji prikupljena pomoć za 400 obitelji

Akcija se održava šestu godinu zaredom, a prikupljeno je sveukupno dva kamiona hrane, odjevnih predmeta, obuće, higijenskih potrepština i igračaka za 400 najsiromašnijih obitelji.

Akcija se održava šestu godinu zaredom, a prikupljeno je sveukupno dva kamiona hrane, odjevnih predmeta, obuće, higijenskih potrepština i igračaka za 400 najsiromašnijih obitelji.

18. prosinca je završena humanitarna akcija „Dobro srce studenata Splita“ u kojoj su u tjedan dana trajanja studenti i djelatnici Splitskog sveučilišta, zajedno s braniteljima i svim ljudima dobre volje, prikupili značajnu količinu hrane, odjeće, obuće, igračaka i higijenskih potrepština.

Tako će Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije svim potrebitim obiteljima iz svog programa pomoći dodijeliti paket.

Svečanosti završetka akcije i predaje prikupljenih darova prisustvovali su prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta zajedno s prorektorima, Gordana Raos, ravnateljica Studentskog centra, predstavnici branteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Zlatko Ževrnja, splitsko-dalmatinski župan te u ime Caritasa Slavko Jerončić, ravnatelj Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ovu akciju, u kojoj su splitski studenti pokazali veliku humanost i svijest da treba pomoći onima manje sretnima, podržali su Splitsko-dalmatinska županija i trgovački lanac Tommy, novčanim uplatama na račun Caritasa.

"Ovo je treća akcija u kojoj, osim nas studenata, sudjeluju i branitelji. Ovogodišnji partner nam je i trgovački lanac Tommy koji nam je donirao prehrambenih proizvoda u vrijednosti 5000 kuna, dok je 5.000 dala Županija splitsko-dalmatinska. Vjerujem da smo i ovaj Božić uljepšali onima kojima je to potrebno, te se nadam da će brojnim obiteljima ovaj paket Caritasa pomoći da im blagdani budu ljepši. Grad Split ima dobro srce jer je u ovoj akciji sudjelovalo i staro i mlado ovoga grada", izjavio je Marijan Bašić.

Dobro srce studenata Split 2014

Slavko Jerončić je prigodom predaje paketa pomoći uručio zahvalnice za organizaciju ove akcije rektoru Anđelinoviću i studentima Sveučilišta u Splitu. Pukovnik Ivan Mršić je u ime braniteljskih udruga prigodnu zahvalu uručio rektoru Anđelinoviću i ravnateljici Raos, a potonji  su zajedno s Marijanom Bašićem, koordinatorom akcije, primili zahvalnice udruga specijalnih postrojbi.

Akcija se održava šestu godinu zaredom, a prikupljeno je sveukupno dva kamiona hrane, odjevnih predmeta, obuće, higijenskih potrepština i igračaka za 400 najsiromašnijih obitelji.

Zahvalnice studentima tijekom prikupljaja pomoći Slavoniji

Na presici održanoj 18.12.2014. povodom završetka akcije „Dobro srce studenata Splita“, uručene su zahvalnice studentima splitskog sveučilišta na nesebičnom doprinosu u akciji prikupljanja humanitarne pomoći stanovništvu poplavljenih područja Slavonije i bosanske Posavine u svibnju 2014.godine.

Zahvalnice su u ime braniteljskih udruga uručili Ivan Mršić, podpredsjednik Udruge veterana 4.gardijske brigade, te Ivica Glavota, predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata „BATT“. Zahvalnice će biti trajno postavljene na zidu kod recepcije Stuentskog doma dr. Franjo Tuđman u Kampusu.

Zahvalnice splitskim studentima za Slavoniju
FOTO: UNIST