LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TVZ Mc2 Speed Date

Dizajneri i programeri natjecat će se u izradi mobilnih aplikacija za hranu

– Ove godine kao IT zajednica želimo i trebamo puno dobrih mobilnih aplikacija, a još više kvalitetnih i proaktivnih mladih ljudi, pa smo odabirom ove teme htjeli motivirati što više natjecatelja. – izjavio je Damir Popović.

– Ove godine kao IT zajednica želimo i trebamo puno dobrih mobilnih aplikacija, a još više kvalitetnih i proaktivnih mladih ljudi, pa smo odabirom ove teme htjeli motivirati što više natjecatelja. – izjavio je Damir Popović.

U Klubu Studentskog Centra održan je TVZ Mc2 Speed Date – susret spajanja dizajnera i programera Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ), koji će odsad zajedno raditi na osmišljavanju kreativnih rješenja u sklopu najvećeg hrvatskog studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2). Druženje je osmišljeno kako bi se dizajneri i programeri predstavili jedni drugima na zabavan i kreativan način, te kako bi pronašli zajedničke interese za razvoj rješenja natjecanja.

Dizajneri su izložili vlastite radove, a programeri su pod strogom procedurom speed date procesa kojeg su vodili stand-up komičari Tomislav Kozačinski Koza i Aleks Curać Šarić imali samo dvije minute da odaberu partnera s kojim nastavljaju natjecanje u timu.

 Neki su studenti već došli sa svojim parterima dizajnerima, što je umanjilo broj raspoloživih dizajnera za izbor i povećalo konkurenciju, ali i ukazalo koliko je važna njihova uloga u razvoju svih, a pogotovo mobilnih rješenja. Srećom, na TVZ ima dovoljno i dizajnera i programera, te do kraja natjecanja 30. travnja očekujemo puno kvalitetnih rješenja. –  izjavila je ovogodišnja voditeljica dizajnerskog dijela edukacije i priprema za natjecanje Tajana Tadin, i sama još studentica informatičkog dizajna na TVZ-u.

Vrlo kvalitetna i dobro posjećena edukacija za sve zainteresirane programere, dizajnere i ne samo studente TVZ-a, održana je tijekom veljače i početkom ožujka. Već nazivom TVZ MC2 Bauštela sugerirala je praktičnost i izazvala velik interes javnosti uz prosječnu posjećenost od preko 70 polaznika po susretu. Razumljivo jer su nam došli najbolji „bauštelci“ iz svijeta razvoja mobilnih rješenja, ljudi s velikim konkretnim iskustvom s Fakulteta prometnih znanosti i iz tvrtki Five, SPAN, Infinum, Nanobit i Mobendo.

Po završetku edukacije i nakon što su se sinoć formirali timovi, više od 120 natjecatelja je s velikim interesom iščekivalo temu ovogodišnjeg natjecanja. Zadatak koji im tradicionalno zadaje CISEx – udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera u ime svih poslovnih partnera, tvrtki koje prate i mentoriraju natjecatelje te na kraju u velikom finalu biraju najbolje.

Damir Popović, predstavnik novoizabranog upravnog odbora udruge, objavio je temu koja je izazvala smijeh i olakšanje natjecatelja. Ovogodišnja tema natjecanja je hrana.

 Ove godine kao IT zajednica želimo i trebamo puno dobrih mobilnih aplikacija, a još više kvalitetnih i proaktivnih mladih ljudi, pa smo odabirom ove teme htjeli motivirati što više natjecatelja. Kad mi profesionalci rješavamo neki poslovni problem, jer aplikacije imaju jedino smisla ukoliko su to što konkretnija rješenja nekog realnog problema, tehnologija je najmanji problem. Puno je teže naći ljude koji dobro razumiju problem – koji su što bi mi rekli subject matter eksperti. Odabirom hrane kao teme u najširem mogućem kontekstu, sigurni smo da nećete imati problema s ekspertizom, nego se u miru možete posvetiti onome što je u vašoj dobi najvažnije – dizajnu i programiranju, te izradi rješenja u postavljenom roku

Foto: V. Viskov
 
Druženje dizajnera i programera, te predstavnika partnera koji se već sad došli bodriti natjecatelje, nastavilo se dugo u večer, onako kako je i primjereno temi natjecanja – uz pizze, pivo i dobru glazbu. Natjecanje možete pratiti na službenim stranicama.
FOTO: V. VISKOV