LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarno djelovanje

„Danas radim nešto novo”: studenti organiziraju izradu vunenih leptira, pomoć psima, putujuću pučku kuhinju

Od 29. travnja do 3. svibnja novoosnovana studentska udruga Meritokrat provodit će akcije različitog društvenog aspekta.

Od 29. travnja do 3. svibnja novoosnovana studentska udruga Meritokrat provodit će akcije različitog društvenog aspekta.

Krajem travnja prvi se put održava projekt Danas radim nešto novo u organizaciji studentske udruge Meritokrat. Ideja je poticanje mladih na humanitarno djelovanje, a organizatori svima zainteresiranima pružaju priliku da iskuse volonterski rad u pet različitih područja. 

Od 29. travnja do 3. svibnja provodit će se pojedinačne akcije, svaka iz različitog društvenog aspekta. Zainteresirani se mogu uključiti u pojedine po vlastitom izboru i interesu, ali broj je mjesta ograničen. Za svaku se prijavljuju posebno i po izboru, a više o prijavama nalazi se na Facebook eventu

Projekt se otvara 29. travnja izradom vunenih leptira za obilježavanje Dana multiple skleroze u sklopu projekta Sanjam, letim, živim, a sudjeluju i djeca i mladi s poteškoćama u razvoju. Akcija se održava u suradnji s Udrugom OZANA. Istog dana u popodnevnim satima organizirano je druženje i briga o psima u Gradskom skloništu Dumovec. Sljedeći dan zajedno s volonterima Udruge SAVAO organizirana je putujuća pučka kuhinja – pripremat će se i dijeliti potrepštine beskućnicima. Jutro nakon Praznika rada predviđeno je za zabavnu edukaciju i druženje s korisnicima Doma za starije osobe Centar. Kraj projekta obilježit će se volontiranjem u pučkoj kuhinji Misionarki ljubavi.

Udruga Meritokrat novoosnovana je studentska udruga koja djeluje na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a okuplja studente prava, ekonomije, FER-a, dizajna i brojnih drugih fakulteta. Uz svoj temeljni projekt Financijsko i pravno opismenjavanje, nastao s idejom širenja pravnog i financijskog znanja, pokrenutom projektu Danas radim nešto novo cilj je aktivno uključiti studente u razne volonterske aktivnosti. 

FOTO: PINTEREST