LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilika za studiranje u inozemstvu

Dan otvorenih vrata za besplatan studij u Danskoj

Saznajte kako se besplatno obrazovati u jednom od najkvalitetnijih obrazovnih sustava na svijetu.

Saznajte kako se besplatno obrazovati u jednom od najkvalitetnijih obrazovnih sustava na svijetu.

Dan otvorenih vrata za studij u Danskoj organizira Integral - konzultant broj jedan za obrazovanje u inozemstvu. Događaj će se održati u petak 19. veljače u uredu Integrala na adresi Draškovićeva 4, od 9 do 17 sati. Nekoliko dana nakon početka prijava za Dansku, tim Integrala otkriva da su mnogim studentima potrebne važne informacije o tome kako se prijaviti jer sveučilišta svake godine mijenjaju i nadograđuju svoje zahtjeve. Profesionalni savjetnici Integrala pripremili su sve informacije o cjelokupnom procesu prijave za preddiplomski i diplomski studij, kao i mogućnostima stipendiranja i financiranja obrazovanja u Danskoj.

Broj hrvatskih studenata u Danskoj 2015. godine porastao je u odnosu na 2014. i to za 17%. U Integralu očekuju da će se rast nastaviti i u 2016. te da će broj studenata iz Hrvatske u Danskoj biti još veći.

– Bez sumnje, besplatno obrazovanje na danskim sveučilištima izazva velik interes studenata iz Hrvatske. Zadnjih nekoliko godina Danska se pokazala kao iznimno tražena zemlja za visoko obrazovanje. Studenti iz Europske unije ne plaćaju školarinu i pokrivaju samo životne troškove. Unatoč visokom standardu života, Danska je izuzetno socijalna država i aktivno pomaže studentima dodjelom financijske pomoći u iznosu od 700 eura mjesečno. Uvjeti za pomoć su da kandidati imaju status redovnog studenta i da rade 10-12 sati tjedno. – kaže Lea Ban, voditeljica Odjela za visoko obrazovanje tvrtke Integral.

Statistika pokazuje da je u prošloj godini broj hrvatskih studenata koji ispunjavaju uvjete za državnu pomoć porastao. Međutim, još uvijek ima Hrvata koji studiraju u Danskoj, a nisu upoznati s ovim mogućnostima.

– Da bi se hrvatski maturanti mogli uspješno upisati na sveučilište u Danskoj i ove godine, preporučamo svima koji se žele prijaviti da odaberu svog obrazovnog savjetnika. On/a će pripremiti svu potrebnu dokumentaciju i upoznati kandidata s najnovijim zahtjevima danskih sveučilišta. Prijava preko Integrala je potpuno besplatna, a profesionalni savjetnik će pregledati sve zahtjeve i pripremiti cijelu prijavu što je ključno za uspješan upis na željeni studij. Često se događa da danska sveučilišta odbiju prijavu zbog nedostatka dokumentacije ili zbog promjene procedure za upis s čime kandidati često nisu upoznati. U Integralu uvijek imamo nove informacije o uvjetima i nudimo našim klijentima kvalitetnu uslugu koja će im pružiti upis na željeni studij. – dodaje Ban.

Osim općih informacija o prijavi u Danskoj, tokom Dana otvorenih vrata svatko će biti u mogućnosti saznati više o programima jednog od najvećih sveučilišta u Danskoj - VIA University College. VIA nudi studiranje na engleskom jeziku u području ekonomije i menadžmenta, IT-a, tehničkih znanosti, arhitekture, dizajna i mode. Studiranje na ovom University Collegu osim teorijskog znanja, omogućuje i rad na grupnim projektima i stjecanje praktičnog iskustva, što je od velike važnosti za kasnije zaposlenje. Osim toga, studenti VIA-e često posjećuju poduzetničke evente gdje ih stručnjaci savjetuju kako pokrenuti vlastiti posao, a imaju pristup i uredskim prostorima gdje mogu razviti svoje ideje putem VIA Studentskog Inkubatora.

Na Danu otvorenih vrata posjetitelji mogu saznati i kako uštedjeti novac za prijavu bez ispita IELTS i TOELF, kao i kako se mogu upisati na dansko sveučilište, te kako mogu odraditi intervju za sveučilište u uredu Integrala. 

O firmi Integral Edukacijski Programi

Grupacija Integral Edukacijski Programi ima 23 godine iskustva u savjetovanju studenata, roditelja i svih onih zainteresiranih za odabir najboljeg obrazovnog programa i institucije u inozemstvu, srednjoškolskog obrazovanja, sveučilišnog obrazovanja te jezičnih tečajeva. Integral Edukacijski Programi predstavlja preko 300 institucija u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji te organizira najveće sajmove obrazovanja sa savjetnicima za studij u inozemstvu gdje učenici i studenti, zajedno sa roditeljima, mogu upoznati predstavnike prestižnih škola i sveučilišta diljem svijeta. Za više informacija, možeš posjetiti službenu web stranicu i Facebook stranicu.