LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Cash & Carry”

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti

Jedinstvena kulturna likovna manifestacija edukacijskog i humanitarnog karaktera, koju organiziraju studenti uz podršku mentora i profesora, održava se 10. svibnja na adresi Jabukovac 10.

Jedinstvena kulturna likovna manifestacija edukacijskog i humanitarnog karaktera, koju organiziraju studenti uz podršku mentora i profesora, održava se 10. svibnja na adresi Jabukovac 10.

Dan otvorenih vrata desetu godinu zaredom održava se na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti na adresi Jabukovac 10. Program traje cijelu subotu, 10. svibnja, od 10 do 20 sati.

Događaj je poznat po popularnom i provokativnom nazivu Cash & Carry. Riječ je o jedinstvenoj kulturnoj likovnoj manifestaciji edukacijskog i humanitarnog karaktera koju organiziraju studenti uz podršku mentora i profesora.

Cash & Carry redovito posjećuju studenti, kustosi i ravnatelji galerija i muzeja, privatni kolekcionari, likovni kritičari, ljubitelji umjetnosti i građani koji podržavaju i očekuju nove svježe snage i pojave na umjetničkoj sceni.

Cijeli događaj ima i humanitarni karakter. Novcem prikupljenim od prodanih studentskih radova, pomaže se onima kojima je to najpotrebnije, u suradnji s udrugom Cipele46 Centrom za autizam. Također, moći će se razgledati i po vrlo povoljnim cijenama kupiti radovi djece s posebnim potrebama iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina, Centra za rehabilitaciju - ogranci Sloboština i Orlovac u Zagrebu i Centra za autizam iz Zagreba.

Bit će izloženi radovi studenata preddiplomskog i diplomskog studija (slikarstvo, kiparstvo, grafika) nastavničkog odsjeka. Za razliku od konvencionalnih galerijskih prostora, posjetitelji će moći uživati u prirodnom radnom ozračju ateliera-klasa, okruženi slikama, skulpturama, grafikama i instalacijama, osjetiti miris uljanih boja, upoznati u direktnom razgovoru umjetnike i čuti njihovo mišljenje, sudjelovati u likovnim radionicama ili gledati kako nastaju pojedini radovi, doživjeti atmosferu stvaranja i kreativnosti.

Osim izložbe, posjetitelji će moći uživati i u popratnim sadržajima i cjelodnevnom glazbenom programu. Nastupaju: Cinkuši, S3ngs, Pištolj na gumene metke, The Yellow buzz, Seine, Jeboton, Groove On, Detour, Madam, Ben' Sun.

Podržite studente Akademije likovnih umjetnosti koji otvaraju vrata svojih ateljea javnosti sa željom da kroz neposrednu komunikaciju studenata i posjetitelja različitih profila približe umjetnost i pokažu sve ono po čemu je likovna umjetnost posebna i važna za društvo i kulturu uopće!

FOTO: FACEBOOK