LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obilježeno 60 godina rada

Dan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Medicinski fakultet u Rijeci obilježio je svoju 60. obljetnicu postojanja. Tom se prigodom organizirala svečana dodjela diploma i sjednica Fakultetskog vijeća pri čemu su uručene brojne nagrade i priznanja.

Medicinski fakultet u Rijeci obilježio je svoju 60. obljetnicu postojanja. Tom se prigodom organizirala svečana dodjela diploma i sjednica Fakultetskog vijeća pri čemu su uručene brojne nagrade i priznanja.

U utorak 15.prosinca obilježena su centralna događanja u sklopu Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji ujedno slavi 60 godina postojanja i rada. Tako su danas u HNK Ivana pl. Zajca na svečanoj promociji studentima uručene diplome, a akademsku titulu i ulaznicu u novi, zreliji period života dobilo je 180 studenata, točnije 105 doktora medicine, 40 doktora dentalne medicine, 9 magistra sanitarnog inženjerstva i 24 prvostupnika sanitarnog inženjerstva.

Nakon svečane dodjele diploma kojoj je nazočilo oko tisuću posjetitelja, članova obitelji, rodbine, kolega i prijatelja, studenti Medicinskog fakulteta izveli su prigodan glazbeni program za svoje kolege, njihove goste i uzvanike, ali i građane, čime se Medicinski fakultet približio svojoj zajednici i njenim žiteljima. Studenti su, osim u glazbenom programu, sudjelovali u cjelokupnoj organizaciji promocije i Svečane sjednice Fakultetskog vijeća

Preko 60 studenata volontera svojim je angažmanom ukazalo na svestranost, ali i humanost, koja ih je vodila u odabiru fakulteta medicinskih znanosti, baš poput svih ranijih 10 000 studenata koji su svoje diplome stekli u proteklih 60 godina. Uz uvodnu riječ dekana Tomislava Rukavine, eminentnom skupu obratili su se rektor Pero Lučin, akademik Danijel Rukavina, gradonačelnik Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina i Andro Krstulović Opara, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske pod čijim je visokim pokroviteljstvom održana Svečana sjednica.

Prof. dr. Damir Miletić uručio je nagrade najboljim mladim znanstvenicima, najboljim studentima svih godina. Nagrade za najbolje diplomirane studente doktore medicine, doktore dentalne medicine i magistre sanitarnog inženjerstva uručila je prof. Jagoda Ravlić-Gulan. Nagradu najboljem studentu uručila je prof. dr. sc. Nives Jonjić, zamjenica sanacijskog upravitelja KBC-a Rijeka.

Josip Aničić, predsjednik Studentskog zbora, uručio je nagradu za najboljeg nastavnika po izboru studenata 6. godine prof. dr. sc. Gordani Župan čime ju je posebno razveselio. Prodekanica Brigita Tićac dodijelila je nagrade ovogodišnjim umirovljenicima zahvalivši im što su najbolje godine utkali u rad Medicinskog fakulteta i odgojili dobre, nove stručnjake, znanstvenike i kliničare. U njihovo ime zahvalio se prof. dr. sc. Mladen Peršić koji kaže da uspjeh uvijek ovisi o timu te se zbog toga zahvalio svojim profesorima, mentorima, kolegama i studentima za koje vjeruje da će dobro odraditi posao medicinara u budućnosti za koju ih sada priprema riječki Medicinski fakultet.

U glazbenom dijelu programa sudjelovala je Vokalna skupina studenata Medicinskog fakulteta, Mješoviti zbor liječnika Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Rijeka, ženska klapa Luka. Poseban dojam je ostavila himna Najdraža Rijeko u nadahnutoj izvedbi Damira Kedže, uz pratnju gitarista Zvonimira Radišića. Na kraju se dekan zahvalio svima na obilježavanju 60 godina rada i zavidnih rezultata.