LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Okrugli stol

Imaju li mladi liječnici budućnost u Hrvatskoj?

Prvi Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj održat će se 10. lipnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Studenti završnih godina te mladi liječnici dobit će priliku pratiti izlaganja i rasprave te sudjelovati na radionicama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Prvi Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj održat će se 10. lipnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Studenti završnih godina te mladi liječnici dobit će priliku pratiti izlaganja i rasprave te sudjelovati na radionicama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Odnedavno je u medijima sve popularnija tema odlaska mladih stručnjaka iz Hrvatske u druge europske i svjetske zemlje. Izuzetak nisu ni mladi liječnici koje strani poslodavci zbog visoke razine znanja i dobrih iskustava s hrvatskim liječnicima dočekuju raširenih ruku. Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mlade liječnike želi potaknuti i ohrabriti na ostanak u Hrvatskoj, a sve dionike zdravstvenog sustava potaknuti na konstruktivan dijalog kako bi mladim liječnicima vratili perspektivu za ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za krajnje korisnike pacijente.

Zbog mnoštva neodgovorenih pitanja pred kojima se nalaze mladi liječnici i studenti medicine, Centar organizira prvi Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj koji će se održati 10. lipnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Studenti završnih godina te mladi liječnici dobit će priliku pratiti izlaganja i rasprave te sudjelovati na radionicama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu i saznaju koje im se prednosti nude.

  Vjerujemo kako će svakom mladom liječniku i studentu medicine Dan liječničkih karijera donijeti mnoštvo korisnih informacija koje će mu pomoći u budućem odabiru i pronalasku radnog mjesta. U Hrvatskoj, naravno. riječi su Danka Relića, predstojnika Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu.

U sklopu Dana liječničkih karijera u 10 sati održat će se okrugli stol na temu Budućnost mladih liječnika u Hrvatskoj – postoji li perspektiva? na kojem će govoriti:

  • prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu
  • prof. dr.sc. Ante Ćorušić, v. d. ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb
  • prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora
  • mr. sc. Trpimir Goluža, dr. med., predsjednik Hrvatske liječničke komore
  • mr. sc. Fedor Dorčić, dr. med., v. d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
  • Ivan Bekavac, dr. med., zamjenik ministra zdravlja Republike Hrvatske

Održat će se i niz korisnih izlaganja i radionica koje će pokušati dati odgovor na pitanje što nakon završetka medicinskog fakulteta. Otkrit će se kako dobiti specijalizaciju te kako i zašto ostati na Medicinskom fakultetu. 

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta u Zagrebu glavni je organizator Dana liječničkih karijera i osnovan je sa željom za aktivnim utjecanjem na buduće zapošljavanje svojih studenata, ali i drugih liječnika u Hrvatskoj, kako bi im se olakšalo pronalaženje radnog mjesta i pomoglo u najprimjerenijem izboru specijalizacije. Aktivnosti Centra možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK