LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tips & Tricks 4 IT Business Geeks

Dan karijera na varaždinskom FOI-ju

Krajem svibnja na varaždinskom FOI-ju održava se Dan karijera pod nazivom "Tips & Tricks 4 IT Business Geeks", gdje će se spojiti studentski i poslovni svijet.

Krajem svibnja na varaždinskom FOI-ju održava se Dan karijera pod nazivom "Tips & Tricks 4 IT Business Geeks", gdje će se spojiti studentski i poslovni svijet.

U četvrtak, 28. svibnja 2015., Centar za podršku studentima i razvoj karijera o čijim smo aktivnostima već pisali, organizira Dan karijera na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike.

Četvrti dan karijera pod nazivom Tips & Tricks 4 IT Business Geeks i ove godine donosi zanimljiv program i mnoštvo događanja tijekom kojih će predstavnici poslodavaca imati priliku upoznati sadašnje studente, ujedno i svoje potencijalne buduće zaposlenike.

Osim toga, studenti i srednjoškolci imat će priliku čuti savjete o uspjehu u dinamičnom ICT okruženju od predstavnika renomiranih hrvatskih IT tvrtki te uspješnih alumnija FOI-ja.

Dan karijera otvorit će panel rasprava "Innovation & Growth" u kojoj će sudjelovati predstavnici uspješnih tvrtki kao što su Davor Debrecin, direktor i CEO digitalne agencije svinaweb d.o.o., Monika Mikac, COO iz tvrtke Rimac automobili d.o.o., Blerim Sela, suosnivač i CEO tvrtke Perpetuum Mobile d.o.o., Tanja Pušelj Ostroški, članica uprave softverske tvrtke IN2 d.o.o. i Marko Kovač, osnivač i CEO tvrtke Repsly.

Panelisti će se dotaknuti tema vezanih uz inovacije, rast i razvoj svojih poduzeća, kao i savjeta koje će dati sadašnjim studentima vezanim uz razvoj njihovih ideja, pokretanje vlastite karijere, poticanje kreativnosti i poduzetnosti pri pronalasku prvog zaposlenja te o iskustvima i načinima zapošljavanja. Raspravu će moderirati Tomislav Car, direktor i suosnivač tvrtke Infinum.

Dan <a href=karijera - FOI, program" src="/system/pictures/images/2/original/2082dae828d0947b2286a88f65a07ca089eaf040.jpg?1439387248" title="Dan karijera - FOI, program" />
 
Dan karijera - FOI, program, FOTO: CPSRK FOI
 
 

Nakon panel rasprave slijedi predstavljanje studentskih projekata u dijelu programa "Student2Business". Studenti FOI-ja prezentirat će svoje studentske projekte nastale u okviru kolegija ili kroz različite izvannastavne aktivnosti stručnjacima iz prakse koji će ih svojim komentarima i savjetima iz poslovnog svijeta usmjeriti dalje u razvoju i realizaciji njihovih ideja. Od 15 sati kreću "Business & IT Career Tracks, čiji su nositelji bivši studenti FOI-ja koji će iznijeti svoja iskustva studiranja na FOI-ju i osobne priče o karijeri nakon završetka studija.

U suradnji s poslodavcima, tehnološkim centrima i studentima, kao novitet ovogodišnjeg Dana karijera organizatori ističu opušteno druženje "Tech Showcase & Employer Hangout", uz prikaz raznih tehnologija i uređaja kao što su Google Glass, Reacon Jet, Oculus Rift, 3D printer, 3D scanner, uređaj za satelitsko praćenje vozila, bespilotne letjelice i sl., kako bi studenti, poslodavci i alumniji mogli u neformalnom okruženju porazgovarati o raznim mogućnostima suradnje, zaposlenja i uključivanja u projekte.

Partneri ovog događanja su Osijek Software City, Zimo Digital, Posao.hr, Poslovni dnevnik, Tehnološki park Varaždin te Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Cijeli program Dana karijera i forma za prijavu dostupni su na portalu Centra za podršku studentima i razvoj karijera, a sve novosti možete pratiti i na Facebook stranici Dana karijera

FOTO: CPSRK FOI