Edukativni program

Čak dva mjeseca sveučilišne škole u Istanbulu, prijave u tijeku

grad Istanbul

Nije ti nimalo mrsko na samom vrhuncu ljetne sezone vrijeme provoditi nad knjigom? Želiš iskoristiti tople ljetne mjesece na koristan i poučan način? Onda se svakako odvaži na prijavu za sudjelovanje u edukativnom sveučilišnom programu u zemlji na dva kontinenta i zaputi se u pravcu živopisnog bisera Bosfora, čarobnoga turskog grada Istanbula.

Sveučilište Bogaziçi u Istanbulu, prva američka visokoobrazovna institucija osnovana izvan područja SAD-a, organizira ljetnu školu koja predstavlja savršenu priliku da se kroz raznolike radionice, kolegije i aktivnosti inozemni studenti iz prve ruke upoznaju s turskom kulturom, društvenim običajima i bogatom poviješću, istovremeno pohađajući odabrane sveučilišne programe i radeći na ostvarivanju vlastitih akademskih ciljeva. 

Ljetna škola održat će se od 21. lipnja do 6. kolovoza 2018, a polaznicima će ponuditi brojne zanimljive kolegije iz područja društvenih, prirodnih, humanističkih i tehničkih znanosti te područja tehnologije. Pohađanje dvomjesečne sveučilišne škole namijenjeno je studentima svih razina studija, a predavanja će se održavati na engleskom jeziku. Redovne prijave za sudjelovanje zaprimaju se od 2. siječnja, a krajnji je rok za podnošenje prijava 20. lipnja. 

Sveučilište Bogazici u magičnom Istanbulu, FOTO: Pinterest

Zainteresirani se kandidati ne moraju brinuti o samostalnom i ponekad iscrpljujućem procesu traženja smještaja jer svim će sudionicima tijekom trajanja škole biti osiguran boravak u spavaonicama na velikom istanbulskom sveučilišnom kampusu. Važno je napomenuti kako boravak odabranih stranih studenata u ovim smještajnim jedinicama neće biti besplatan, a svi će sudionici ljetne škole za troškove smještaja morati izdvojiti ukupno 850 $. 

Detaljnije informacije o postupku prijave, ukupnim troškovima i zaista iznimno bogatoj i šarolikoj ponudi sveučilišnih kolegija mogu se potražiti na poveznici. Za sva dodatna pitanja i/ili eventualne nedoumice zainteresirani se mogu javiti na summer@boun.edu.tr.

Komentari na članak

Vezani članci

Produžen rok za prijavu na Foto dane mladih

Foto dani mladih

Produžen rok prijava za uzbudljivo regionalno fotografsko iskustvo

Još su neko vrijeme otvorene prijave za 6. izdanje Foto dana mladih. Do 30. lipnja ispunite online prijavnicu i pošaljite fotografije kojima ćete očarati žiri.

1

Natječaj za stipendije

Osječko-baranjska županija stipendira darovitost i deficitarna zanimanja

Upravni odjel Osječko-baranjske županije objavio je dva natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima na koje se svi koji ispunjavaju kriterije mogu prijaviti do 11. listopada.

Poziv 2015. godine

Tko je zainteresiran za porciju umjetnosti?

ARTichoke Festival se vratio!

Poziv mladim umjetnicima na sudjelovanje na ARTichoke Festivalu!

Arhitektura

International VELUX Award

Grand Prix u iznosu od 4000 eura za studente arhitekture

U tijeku je natječaj pod nazivom International VELUX Award koji svake godine okuplja studente arhitekture i s temom „Light of Tomorrow“ osvješćuje u njima ulogu svjetlosti. Moguće je osvojiti i do 4 000 €, a prijave traju do 1. travnja 2018.

Ljetna tvornica znanosti 2016.

Ljetna tvornica znanosti 2016.

Traže se mentori za Ljetnu tvornicu znanosti

Ako volite znanost i želite svoje znanje podijeliti s djecom i mladima, vrijeme je da se prijavite na natječaj za mentore Ljetne tvornice znanosti!