Edukativni program

Čak dva mjeseca sveučilišne škole u Istanbulu, prijave u tijeku

grad Istanbul

Nije ti nimalo mrsko na samom vrhuncu ljetne sezone vrijeme provoditi nad knjigom? Želiš iskoristiti tople ljetne mjesece na koristan i poučan način? Onda se svakako odvaži na prijavu za sudjelovanje u edukativnom sveučilišnom programu u zemlji na dva kontinenta i zaputi se u pravcu živopisnog bisera Bosfora, čarobnoga turskog grada Istanbula.

Sveučilište Bogaziçi u Istanbulu, prva američka visokoobrazovna institucija osnovana izvan područja SAD-a, organizira ljetnu školu koja predstavlja savršenu priliku da se kroz raznolike radionice, kolegije i aktivnosti inozemni studenti iz prve ruke upoznaju s turskom kulturom, društvenim običajima i bogatom poviješću, istovremeno pohađajući odabrane sveučilišne programe i radeći na ostvarivanju vlastitih akademskih ciljeva. 

Ljetna škola održat će se od 21. lipnja do 6. kolovoza 2018, a polaznicima će ponuditi brojne zanimljive kolegije iz područja društvenih, prirodnih, humanističkih i tehničkih znanosti te područja tehnologije. Pohađanje dvomjesečne sveučilišne škole namijenjeno je studentima svih razina studija, a predavanja će se održavati na engleskom jeziku. Redovne prijave za sudjelovanje zaprimaju se od 2. siječnja, a krajnji je rok za podnošenje prijava 20. lipnja. 

Sveučilište Bogazici u magičnom Istanbulu, FOTO: Pinterest

Zainteresirani se kandidati ne moraju brinuti o samostalnom i ponekad iscrpljujućem procesu traženja smještaja jer svim će sudionicima tijekom trajanja škole biti osiguran boravak u spavaonicama na velikom istanbulskom sveučilišnom kampusu. Važno je napomenuti kako boravak odabranih stranih studenata u ovim smještajnim jedinicama neće biti besplatan, a svi će sudionici ljetne škole za troškove smještaja morati izdvojiti ukupno 850 $. 

Detaljnije informacije o postupku prijave, ukupnim troškovima i zaista iznimno bogatoj i šarolikoj ponudi sveučilišnih kolegija mogu se potražiti na poveznici. Za sva dodatna pitanja i/ili eventualne nedoumice zainteresirani se mogu javiti na summer@boun.edu.tr.

Komentari na članak

Vezani članci

Pisanje

Natjecanje za najbolju mikropriču

Napiši 100 riječi i osvoji 20 000 dolara

Fondacija César Egido Serrano otvorila je Peto međunarodno natjecanje za mikropriču. Prvo mjesto donosi čak 20 000 dolara.

Bicikli uz rijeku

Pascalina

Ljetna škola u Danskoj: Dan prije velikog putovanja - očekivanja, planovi, pripreme i svi problemi zračnog prometa na jednom mjestu!

Naša kolumnistica dan uoči velikog putovanja zapisala je prvu putopisnu bilješku. Ako ste ikada razmišljali o životu na sjeveru ili zamišljali kako biste se ponašali u takvoj situaciji, pročitajte i usporedite. Spoiler alert.

Ljetna škola Logos

Pametno iskoristi ljeto uz Logos edukacije

Prijavi se s ekipom na ljetnu školu i ostvari popust

Pametno iskoristi ljeto i prijavi se s ekipom na ljetnu školu. Uživajte zajedno u prekrasnom okruženju Nacionalnog parka Krka i obogatite životopis novom referencom.

Sveučilište u Splitu

Prijave se prihvaćaju do nedjelje, 18. listopada

Studenti Sveučilišta u Splitu mogu sudjelovati u natjecanju​​ MDX+PSU+UNIST Innovation Challenge

​​MDX+PSU+UNIST Innovation Challenge - natjecanje za proaktivne i poduzetne studente Sveučilišta u Splitu.

Rektorat Sveučilišta u Rijeci

Financijska podrška

Sveučilište u Rijeci raspisalo natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost

Stipendije se dodjeljuju prema osnovnim kriterijima i dodatnim kriterijima uspješnosti ostvarenih u okviru obveznih nastavnih aktivnosti te po posebnim postignućima/aktivnostima ostvarenih izvan obveznih nastavnih aktivnosti. Prijave se vrše elektroničkim putem do 20. prosinca.