Edukativni program

Čak dva mjeseca sveučilišne škole u Istanbulu, prijave u tijeku

grad Istanbul

Nije ti nimalo mrsko na samom vrhuncu ljetne sezone vrijeme provoditi nad knjigom? Želiš iskoristiti tople ljetne mjesece na koristan i poučan način? Onda se svakako odvaži na prijavu za sudjelovanje u edukativnom sveučilišnom programu u zemlji na dva kontinenta i zaputi se u pravcu živopisnog bisera Bosfora, čarobnoga turskog grada Istanbula.

Sveučilište Bogaziçi u Istanbulu, prva američka visokoobrazovna institucija osnovana izvan područja SAD-a, organizira ljetnu školu koja predstavlja savršenu priliku da se kroz raznolike radionice, kolegije i aktivnosti inozemni studenti iz prve ruke upoznaju s turskom kulturom, društvenim običajima i bogatom poviješću, istovremeno pohađajući odabrane sveučilišne programe i radeći na ostvarivanju vlastitih akademskih ciljeva. 

Ljetna škola održat će se od 21. lipnja do 6. kolovoza 2018, a polaznicima će ponuditi brojne zanimljive kolegije iz područja društvenih, prirodnih, humanističkih i tehničkih znanosti te područja tehnologije. Pohađanje dvomjesečne sveučilišne škole namijenjeno je studentima svih razina studija, a predavanja će se održavati na engleskom jeziku. Redovne prijave za sudjelovanje zaprimaju se od 2. siječnja, a krajnji je rok za podnošenje prijava 20. lipnja. 

Sveučilište Bogazici u magičnom Istanbulu, FOTO: Pinterest

Zainteresirani se kandidati ne moraju brinuti o samostalnom i ponekad iscrpljujućem procesu traženja smještaja jer svim će sudionicima tijekom trajanja škole biti osiguran boravak u spavaonicama na velikom istanbulskom sveučilišnom kampusu. Važno je napomenuti kako boravak odabranih stranih studenata u ovim smještajnim jedinicama neće biti besplatan, a svi će sudionici ljetne škole za troškove smještaja morati izdvojiti ukupno 850 $. 

Detaljnije informacije o postupku prijave, ukupnim troškovima i zaista iznimno bogatoj i šarolikoj ponudi sveučilišnih kolegija mogu se potražiti na poveznici. Za sva dodatna pitanja i/ili eventualne nedoumice zainteresirani se mogu javiti na summer@boun.edu.tr.

Komentari na članak

Vezani članci

Europska komisija

Stručna praksa

Postani prevoditelj pripravnik u Europskoj komisiji!

Studiraš jezike i sanjaš o prevoditeljskoj karijeri u nekoj od najvažnijih svjetskih institucija? Na pravom si mjestu jer ti donosimo izvrstan prijedlog koji obuhvaća jedinstvenu priliku za obavljanje kvalitetne i uzbudljive pripravničke prakse u jednoj od najmoćnijih institucija Europske unije –Europskoj komisiji.

RCS

Start-Up Udruga

Najavljeno 3. izdanje natjecanja Regional Case Study

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 25.000 kuna, a u natjecanju mogu sudjelovati studenti svih Sveučilišta i visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj i mlade osobe do 30 godina s VSŠ i VSS.

STEM Games 2018

Studentsko natjecanje

„STEM Games” okuplja više od 1000 studenata na jednom mjestu

– Više od 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bih se volio naći kao student. – rekao je Luka Fućek.

Izvor: INA, Inicijativa za mlade

Privatni sektor

Osigurano preko 600 studentskih praksi u različitim tvrtkama i velikim kompanijama

Ne znaš kud bi sa sobom ovo ljeto? Uz mentore i vrhunske stručnjake INE ovo ljeto možeš odlično iskoristiti učeći i razvijajući nova znanja i vještine, a sve to u skladu s najboljim europskim standardima.

Projekt "World in the city" u Osijeku 2018.

„World in the city”

Vrlo povoljan tečaj stranih jezika u Osijeku

U okviru AIESEC-ovog projekta „World in the city” za samo 120 kuna možete pohađati tečaj engleskog, njemačkog, francuskog, ruskog, portugalskog, talijanskog ili španjolskog jezika, početne ili napredne razine.