Projekt na EFZG-u

Business Matchmaker spaja studente s poduzećima

Zgrada

Studenti EFZG-a imaju priliku predstaviti se željenim poduzećima među ukupno njih 21. Na taj će način razviti svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznati se s tržištem rada iz prve ruke.

Business Matchmaker, koji organiziraju studentska udruga eSTUDENT i Ured za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se na Fakultetu 26. ožujka od 9 do 15 sati, nakon čega slijedi druženje u Kefi. Ovaj projekt omogućuje studentima da se u kratkim selekcijskim intervjuima od 4 minute osobno predstave skupini željenih poduzeća. 

Riječ je o speed dating događaju namijenjenom studentima EFZG-a na kojemu se, dakle, studenti predstavljaju poslodavcima. Nakon intervjua ocijenit će jedni druge, a najbolje studente očekuje drugi krug intervjua u kojem će se moći dodatno upoznati i saznati više o mogućnostima zapošljavanja.

Studenti ovako na zanimljiv i koristan način razvijaju svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznaju se s tržištem rada iz prve ruke. Prošlogodišnja sudionica Business Matchmakera Lucija Matašin podijelila je svoje iskustvo:

– Sudjelovanjem na Business Matchmakeru dobila sam studentski posao koji je, iskreno, sve samo ne studentski. Samim time i izvrsnu referencu za CV te puno motivacije i hrabrosti za lakše suočavanje sa stresom u sličnim situacijama u budućnosti. Upoznala sam ljude iz poduzeća koje ću možda nekada opet sresti jer svijet je zaista mali i tko zna gdje ću biti sutra i hoću li možda nekoga od tih osoba susresti na svome putu. Ova inicijativa eSTUDENT-a i Ureda za savjetovanje i razvoj karijera zaista pruža studentima EFZG-a nešto što ne dobivaju kroz nastavu.

Poduzeća koja sudjeluju u projektu jesu: 24sata, Addiko bank, Atlantic grupa, ATOS, British American Tobacco, Croatia Osiguranje, Deloitte, DIV grupa, EY, INA, Kaufland, KING ICT, KPMG, L'Oreal Adria, mStart, Philip Morris Zagreb, Samsung, SofaScore, Syskit, Talentarium i Zagrebačka banka. Više informacija možete saznati na službenoj web-stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

DNK

Predavanje o evolucijskoj psihologiji

Evolucija nam je ostavila adaptivnu kutiju s alatom

Zašto muškarci preferiraju žene s manjim strukom, zašto su žene izbirljivije prilikom odabira svog partnera i kakve veze evolucija ima s tim, otkrio je evolucijski psiholog Igor Mikloušić.

Elektroboj 2015

eSTUDENT poziva studente

Prijave za ovogodišnji Elektroboj u tijeku

Ovogodišnje prijave za Elektroboj, studentsko natjecanje u izradi pravih elektrotehničkih rješenja traju još nekoliko dana!

foto

Projekt udruge eSTUDENT

Prikupljanje školskog pribora za hrvatsku i afričku djecu na zagrebačkim fakultetima

U petoj godini održavanja eSTUDENT-ovog humanitarnog projekta, fokus je stavljen na djecu i mlade kojima je potreban elementarni školski pribor poput bilježnica, olovaka, bojica, ravnala i sličnog. Dio je namijenjen djeci u Africi, a dio će se donirati bolnici Srebrnjak.

KS

Humanitarni projekt

Kopačka solidarnosti: Malonogometnim turnirom do kvalitetnijeg obrazovanja mladih

Turnir Kopačka solidarnosti održava se devetu godinu zaredom, a sva prikupljena sredstva ove će se godine utrošiti za kupnju didaktičke opreme za slijepu djecu i odrasle.

I nepotrebno je nekome potrebno

eSTUDENTov novi projekt

Nepotrebno je nekome potrebno: donirajte knjigu koja vam ne treba!

Svi prihodi ovoga humanitarnog projekta bit će donirati udruzi Mali zmaj koja brine o poboljšanju kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.