Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu

Business Club na FOI-ju širi financijsku pismenost, poduzetničku kulturu i poslovna znanja

Business Club

Business club @FOI pokrenuo se kako bi se širila i unaprjeđivala financijska pismenost, poduzetnička kultura i poslovna znanja. Udruga ima u planu organizirati niz događaja koji bi potakli suradnju studenata sa svih smjerova na Fakultetu organizacije i informatike.

Hrvatska je uistinu zemlja mladih, vrijednih i inteligentnih umova željnih znanja i rada o čemu svjedoči i Business club @FOI.

Udruga je snovana 20. lipnja 2016. godine na Fakultetu organizacije i informatike, na inicijativu studenata – bivšeg predsjednika Studentskog zbora Karla Nadoveze te izv. prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa, a nastala je po uzoru na Financijski klub EFZG-a. Perspektivni studenti rekli su kako im je želja surađivati s istima u projektima. Bussines Club trenutno ima 27 članova.

Business club @FOI pokrenuo se kako bi se širili i unaprjeđivali financijska pismenost, poduzetnička kultura i poslovna znanja, a uz to bi aktivnosti kluba bile organiziranje tematskih radionica, organizacija seminara, predavanja i konferencija, organizacija case study i sličnih natjecanja te suradnja sa sličnim organizacijama sa Sveučilišta, države i regije. Cilj je okupiti studente i djelatnike kako bi se navedeno ostvarilo.

– Na FOI-ju je potrebna suradnja sa studentima različitih smjerova te bi ovim putem željeli pozvati sve zainteresirane studente svih smjerova (PITUP, Ekonomika poduzetništva i Informacijski i poslovni sustavi) da se učlane i postanu dio našeg tima kako bi djelovanje udruge bilo značajnije i prepoznatljivo na fakultetu i šire. Učlanjenjem u takvu udrugu dobivaju priliku sudjelovati u raznim projektima, radionicama, upoznati se s poduzećima te na taj način obogatiti svoje znanje i životopise, ali i steći pozitivna iskustva – poručile su predsjednica Business cluba Marina Zubić i Jelena Mateina, druga zamjenica predsjednice.

FOTO: Business Club

Udruga ima u planu organizirati niz događaja koji bi potakli suradnju studenata sa svih smjerova na Fakultetu organizacije i informatike. Neki su od događaja koji se planiraju ostvariti u narednim mjesecima radionica „Kako izraditi poslovni plan“ na FOI-ju za zainteresirane studente sa svih smjerova, posjet Prvoj gimnaziji Varaždin te održavanje radionice na temu „Poduzetništvo“, pozvano predavanje na temu „Mirovinski fondovi“, održavanje predavanja vezano uz natjecanje University Trading Tournament, te na taj način pokušati motivirati studente da se odazovu na natjecanje u što većem broju. 

– Naročito nam je želja da organiziramo nekoliko radionica i predavanja na temu „Financijske pismenosti“ našim studentima, ali i u osnovnim te srednjim školama u regiji. Osim toga, jedna od važnijih aktivnosti Business Cluba @FOI je suradnja sa FOI start-upovima te na taj način povezati studente sa svih smjerova da sudjeluju u kreiranju novih start-upova ili u kreiranju timova za razna case study natjecanja. Htjeli bismo također pokrenuti suradnju sa što više poduzeća iz realnog sektora u projekte Business Cluba i FOI-ja – objasnile su Marina i Jelena.

Udrugu možete pratiti na Instagramu, a studenti FOI-ja, ukoliko su zainteresirani za učlanjenje ili dodatne informacije, utoliko se mogu javiti predsjedništvu kluba ili nekom od članova.

Sastav predsjedništva:

1. Predsjednica – Marina Zubić, studentica druge godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva

2. Prva zamjenica predsjednice – Ana-Marija Miklaužić, studentica druge godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva

3. Druga zamjenica predsjednice – Jelena Mateina, studentica druge godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva

4. Tajnica – Kristina Čuček, studentica prve godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva.

Komentari na članak

Vezani članci

Laboratorij

SVEČANOST U VARAŽDINU

Geotehnički fakultet slavi svoj dan

Geotehnički fakultet u samom je početku nastanka bio Visoka škola, a tek je 20-ak godina nakon osnutka dobio današnji naziv. 20. prosinca slavi svoj dan.

Ana Buljan

Intervju s restauratoricom Anom Buljan

„Za sve se u životu treba potruditi, tako je i ova vila tome dokaz”

Ana Buljan restaurirala je staro plemićko imanje u Dobrinju na otoku Krku i pretvorila ga u luksuznu vilu. Pothvatom je zavrijedila titulu mlade i uspješne poduzetnice, a činjenicom da nema ni 30 godina, postaje uzor i motivacija. Ana svojom vilom dokazuje kako se uspjeh ne nalazi samo u inozemstvu.

SIA2

Društveno poduzetnštvo

Otvoren projekt za studente „Social Impact Award”

Ako imate društveno angažiranu poslovnu ideju, prijavite se do 15. travnja na Social Impact Award. Sudjelujte u radionicama, razradite poslovni plan i osvojite vrijedne nagrade!

ERASMUS for Young Entrepreneurs

Pogranični program razmjene

Razvij svoj vlastiti posao uz Erasmus za mlade poduzetnike!

Europska unija, u sklopu programa Erasmus, nudi program razmjene za mlade poduzetnike koji razmišljaju o otvaranju vlastite tvrtke ili su to već napravili unutar zadnje tri godine.

UNIQA Applause

Natječaj za najbolju mobilnu aplikaciju

Iskoristi svoje znanje i približi drugima UNIQA osiguranje

UNIQA vas poziva da ojačate svoj poduzetnički duh i predstavite svoju ideju poslovnoj javnosti. Otvoren je natječaj za najbolju mobilnu aplikaciju koja će brend približiti klijentima.