Stručni skup

Brojni stručnjaci iz psihologijske prakse gostuju na ovogodišnjem PuP-u

Psihologija u praksi 2017.

Novi stručni skup „Psihologija u praksi” održat će se 17. ožujka na kampusu Borongaj. Stručnjaci iz psihologijske prakse predstavit će svoje stvarne radne obaveze.

Klub studenata psihologije Feniks organizira 6. stručni skup Psihologija u praksi, poznatiji pod kraticom PuP. Osmišljen je radi informiranja ponajprije studenata psihologije, ali i maturanata te drugih zainteresiranih za osobitosti praktičnog rada u određenim područjima psihologije. Ideja je prezentirati iskustva stručnjaka iz svakodnevne psihologijske prakse te novim generacijama studenata stvoriti mogućnosti za upoznavanje sa stvarnim radnim obavezama psihologa.

Skup će se održati 17. ožujka 2017. na Znanstveno-sveučilišnom kampusu Borongaj s početkom u 9:45 sati. Područje organizacijske psihologije predstavit će nam Tanja Prekodravac, uključena u projekt zaposliOSI, te Latica Mladina koja se bavi savjetovanjem u ljudskim resursima. Romel Krajačić opisat će kako izgleda forenzičko vještačenje, dok će nas Valerija Hauptfeld upoznati s područjem neuropsihologije. Đulijana Badurina-Sertić probat će nam približiti penološku psihologiju, Valerija Kanđera prezentirat će obiteljsko i bračno/partnersko savjetovanje, a Igor Čerenšek i Ana Kotzmuth opisat će nam što radi sportski psiholog. Osim što će posjetitelji imati prilike čuti i ispitati što ih zanima, moći će sudjelovati u radionici Inge Tonković koja će baviti psihologijom stresa, zatim u Dream Movement Programu Jasmine Sočković koji se odnosi na rad na snovima kroz pokret, Mindfulness radionici Dragice Barbarić te radionici terapije plesom i pokretom Dubravke Anke Veršić.

Također, od 13. do 16. ožujka održat će se Tjedan PuP-a. U sklopu njega organiziraju se kreativne radionice te će biti izloženi posteri istraživačkih radova studenata psihologije Hrvatskih studija. Posjetitelje očekuje humanitarna tombola te nagradna igra u kojoj će posjetitelji moći osvojiti knjige koje su donirale Medicinska naklada i Naklada Slap.

Na sam dan skupa Uber omogućuje svim posjetiteljima besplatnu prvu vožnju u iznosu do 65 kuna, uz kod PuP2017. Na kraju nas sve čeka after party u Klubu Šibenčana. Sudjelovanje u svim programima je besplatno. Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava za radionice. Više informacija potražite na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Logo Unidu radio

Razgovarali smo s ekipom koja slavi 8. rođendan UNIDU radija

INTERVJU: „UNIDU radio je puno više od samo studentskog medija koji služi studentima za praksu. Tu se radi, ali se sklapaju i prijateljstva!“

Dubrovački studentski UNIDU radio slavi 8. rođendan. Tom prilikom razgovarali smo s izvršnim urednikom Alenom Rokijem, a svoje misli podijelili su i „radio-aktivni“ studenti Mislav Ćimić, Marijana Matulović i Robert Žarak.

Washington Post

Plaćena praksa u SAD-u

Postani pripravnik u Washington Postu!

Najpoznatije i najčitanije vašingtonske novine, The Washington Post, raspisale su natječaj za pripravničke pozicije za ljeto 2016. Praksa traje 12 tjedana, a prijave se primaju do 16. listopada 2015.

Fakultet političkih znanosti

Prijavite se!

Stažiranje u Europskom parlamentu

Plaćena praksa traje mjesec dana, a prijaviti se možete do 15.11. ove godine.

SPiRi

Regionalni susret u Rijeci

SPiRi: Studenti psihologije okupljeni oko cyberpsihologije i tehnološkog napretka

Ovogodišnja je tema kongresa SPiRI Cyberpsihologija i tehnološki napredak, a obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

Rektorat pročelje

Priprema za tržište rada

Jesu li za nedostatak praktičnog znanja studenata Pravnog fakulteta odgovorni oni sami ili institucija?

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta smatraju kako ih studij ne priprema u dovoljnoj mjeri za posao koji ih čeka nakon diplome. Studentski ih zbor poziva da im se obrate s pritužbama kako bi zajedno djelovali prema rješenju problema.