LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Broj studenata u Požegi sve manji; napokon potpisan ugovor za izgradnju studentskog doma

Studenti u Požegi napokon se nadaju domu koji će imati 110 kreveta uz ostale sadržaje.

Studenti u Požegi napokon se nadaju domu koji će imati 110 kreveta uz ostale sadržaje.

Nakon duljeg čekanja potpisan je Ugovor o izgradnji studentskog doma u Požegi. Dom će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za 80 osoba.

Studentica Anita koja završava treću godinu studija u Požegi pohvalila je ovaj potez koji je obećavan godinama jer se broj studenata sve više smanjuje. Smatra kako stanovi u ovom gradu nisu povoljni u odnosu na druge gradove.

– Godinama se govorilo o izgradnji doma, ali tek je sad pokrenuto nešto po tom pitanju. Broj studenata sve je manji i manji. Dom bi mogao privući više studenata jer je fakultet super! – kazala je Anita.

Studenti se nadaju kako će izgradnjom doma pojeftiniti i cijene stanova za najam jer bi oni koji ne dobiju smještaj u domu mogli proći povoljnije. Jedina je zamjerka, kako kažu, to što će dom biti udaljen 20 minuta od fakulteta.

FOTO: VUP