LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Concordia discors

Božićni koncert zbora Concordia discors u BiH

„Pozivamo sve ljubitelje zborske glazbe da s nama pjesmom dočekaju božićne blagdane. Radujemo se gostovanju te smo sretni što možemo uveličati proslavu ovih blagdana u dragoj nam BiH”.

„Pozivamo sve ljubitelje zborske glazbe da s nama pjesmom dočekaju božićne blagdane. Radujemo se gostovanju te smo sretni što možemo uveličati proslavu ovih blagdana u dragoj nam BiH”.

 Akademski zbor Filozofskog fakulteta Concordia discors planira za predbožićni vikend održati nekoliko koncerata u Bosni i Hercegovini. Rado su se odazvali pozivu oca Zvonka Martića, karmelićanina iz samostana-duhovnog centra Karmel sv. Ilija iz Buškog Blata. U petak, 20. prosinca u 20 h u eko-selu Grabovica održat će se humanitarni program za prikupljanje novčane pomoći djeci tajfunom pogođenih Filipina, pod nazivom „Sretan Božić, Filipini – Sretan Božić, San Roque“, u sklopu kojega će biti koncert, aukcija slika te prodajna izložba božićnih suvenira. Uz Karmel, organizatori su Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture „Stećak“ pod pokroviteljstvom Vlade županije Hercegbosanske, Ministarstva znanosti, kulture i športa Hercegbosanske županije, načelnika općine Tomislavgrad i eko-sela Grabovica. 21. prosinca zboraši će posjetiti kulturne i crkvene istitucije u Livnu i Tomislavgradu te navečer održati božićni koncert u sklopu dolaska „betlehemskog svjetla“ u Karmelu sv. Ilije u 18 sati. U nedjelju u 19h u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, u organizaciji Koordinacije hrvatskih katoličkih institucija grada Zenice završavaju svoj trodnevni boravak u Bosni i Hercegovini.

Mislav Matišić, predsjednik zbora: „Pozivamo sve ljubitelje zborske glazbe da zajedno s nama pjesmom dočekaju božićne blagdane. Radujemo se gostovanju te smo sretni što možemo uveličati proslavu ovih blagdana u dragoj nam BiH. Prijevod našeg imena s latinskog znači „suglasje nesuglasja“ te se nadamo da će našim dolaskom, barem za božićne blagdane, Bosnom i Hercegovinom zavladati suglasje nesuglasja”.

Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors mješoviti je pjevački zbor koji djeluje od 2010. godine te okuplja stotinjak članova, studenata mnogih zagrebačkih fakulteta. U kratkom postojanju zbor je osvojio više nagrada, jedno srebrno te osam zlatnih odličja, i to na natjecanjima u Zagrebu, Barceloni, Veneciji, natječući se u kategorijama klasičnoga i folklornoga repertoara u mješovitom i ženskom sastavu. Također je bio finalist u HRT-ovoj emisiji Do posljednjeg zbora. Za umjetnički rad brinu se dirigenti Jurica Bošković, Marina Jurković, Vinko Karmelić i Lobel Filipić.

FOTO: CONCORDIA DISCORS