Međunarodna konferencija studenata anglistike

Bogat program Anglophilije okupio međunarodne izlagače i oduševio brojne posjetitelje

Anglophilia

Filozofski fakultet u Zagrebu ugostio je brojne izlagače iz različitih europskih zemalja okupljene na konferenciji Kluba studenata anglistike X.a.

Anglophilia, druga studentska konferencija koja se održala na Filozofskom fakultetu, otvorena je u četvrtak, 4. svibnja, a službeno je završila u subotu, 6. svibnja 2017.

Klub studenata anglistike X.a u jedan je događaj okupio bogata izlaganja koja su obuhvaćala jezik, književnost, prevođenje, podučavanje engleskoga kao drugog jezika te anglofone kulture. Od više od 110 pristiglih prijava organizatori su morali odabrati najbolje pa je na skupu izlagalo četrdeset izlagača s različitih hrvatskih, ali i europskih sveučilišta – čak dvostruko više nego na prošlogodišnjoj konferenciji. Od toga je 21 izlagač bio iz inozemstva: iz Poljske, Austrije, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske, Irske. Zasjedala su i tri plenarna govornika, profesor dr. sc. Mateusz-Milan Stanojević i profesorica dr. sc. Nataša Pavlović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te profesor dr. sc. Vladimir Brljak sa Sveučilišta u Cambridgeu.

– Program je zaista bogat, imali smo i nastavničku sesiju – Oxford University Press, British Council, a zatim i dvije izlagačice iz Hrvatskog udruženja profesora engleskoga jezika koje su održale radionice za nastavnike i pedagoge. Konferencija je omogućila mnoge buduće suradnje: prošle se godine se ovdje upoznalo dvoje izlagača – kolegica iz Srbije i kolega Hrvat koji su tada bili na zadnjoj godini, upisali su postdiplomski i sada su zajedno napravili istraživanje jer su shvatiti da se bave istim područjem. A mi s konferencijom sigurno nastavljamo i iduće godine – poručili su organizatori.

FOTO: Anglophilia

Atmosfera je tijekom trajanja čitave konferencije bila na visokoj razini, a izlagači i sudionici kojih je tijekom konferencije bilo gotovo 200 bili su vrlo zadovoljni sadržajem i organizacijom. U slobodno su se vrijeme zabavljali u Spunku, a nakon službenog dijela konferencije na red je došlo i neobavezno vođenje po Zagrebu za strane sudionike.

– Imala sam visoka očekivanja, ali sva su ispunjena. Prezadovoljna sam organizacijom konferencije, a svidio mi se i Zagreb. Organizatori su dali sve od sebe da ovaj događaj učine međunarodnim, da se svi osjećamo ugodno i dobrodošlo – rekla je sudionica iz Švicarske.

Komentari na članak

Vezani članci

Psihofest

Festival popularne psihologije

Je li mama zaista kriva za sve saznajte na ovogodišnjem PsihoFestu

Na Filozofskom će se fakultetu 9. travnja od 11 do 19 sati održati 4. izdanje PsihoFesta. Ulaz je slobodan, a sve zainteresirane očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice i pokusi te vrijedne nagrade.

Pavao Pahljina

Učenje stvaranjem

Hrvatski „start-up” STEMI inovativnim paukom robotom postigao uspjeh svjetskih razmjera

STEMI je uspješni hrvatski „start-up” čiji je prvi proizvod prepoznat diljem svijeta. Nudeći nesvakidašnje iskustvo učenja, on potiče inovatora u svakome, a o njegovoj viziji slušat ćemo na konferenciji „Should I Stay or Shoud I Go”.

Pustinja - Bliski Istok

Filozofski fakultet u Zagrebu

Počinje serija predavanja o Bliskom istoku

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 18. siječnja počinje serija predavanja o Bliskom istoku. Predavanja će održavati stručnjaci iz područja sociologije, politologije, energetike i vojnog djelovanja.

Isto

Financijska podrška

Filozofski fakultet otvorio natječaj za sufinanciranje studentskih projekata; dodjeljuje 90 000 kn

FFZG u 2019. dodjeljuje ukupno 90 000 kn studentskim projektima. Prijave su otvorene do 15. ožujka, a sudjelovati mogu studenti, udruge i klubovi Fakulteta.

japanske borilačke vještine

Filozofski fakultet u Zagrebu

Predavanje o japanskom sportskom kulturnom nasljeđu

25. ožujka na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu možete poslušati predavanje prof. dr. sc. Lea Rafolta o povijesti japanskih borilačkih vještina.