LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Bjelovar uskoro dobiva studentski dom, moći će primiti 60 studenata

Studenti bjelovarskoga Veleučilišta trebali bi dobiti dom unutar godine dana. Premda ondje studira nešto više od 200 studenata, smještajni će kapacitet sadržavati 60 kreveta.

Studenti bjelovarskoga Veleučilišta trebali bi dobiti dom unutar godine dana. Premda ondje studira nešto više od 200 studenata, smještajni će kapacitet sadržavati 60 kreveta.

Između bjelovarskog gradonačelnika i župana Bjelovarsko-bilogorske županije 3. svibnja potpisan je Sporazum o zajedničkoj suradnji na projektu studentskog doma u Bjelovaru zahvaljujući kojemu će bjelovarski studenti uskoro dobiti studentski dom. Za njegove potrebe prenamijenit će se zgrada bivšeg učeničkog doma koja je do sada bila dobro održavana te joj je potrebna samo energetska adaptacija što znači da sam projekt ne bi trebao trajati duže od godine dana. 

Na Veleučilištu u Bjelovaru trenutno studira nešto više od 200 studenata na tri preddiplomska stručna studija: mehatronici, sestrinstvu i računarstvu. 60 kreveta, koliki bi trebao biti smještajni kapacitet novog studentskog doma, neće biti dovoljno za sve njih.

Ipak, studentski dom doprinijet će podizanju studentskog standarda u Bjelovaru, a otvara i mogućnosti za napredak samog Veleučilišta, što je za bjelovar.live istaknula i Zrinka Puharić, dekanica bjelovarskog Veleučilišta: 

– U cilju nam je daljnje razvijanje Veleučilišta, a jedan od naših najvažnijih kriterija jest osigurati dobar standard studentima, a to znači i bolji studentski smještaj. Veleučilište planira u skorije vrijeme uz tri preddiplomska stručna studija osnovati i dva specijalistička studija. Na taj bi način naš grad i županija zaista postali studentski. U ovom trenutku imamo 230 studenata koji imaju pravo na studentski dom, no studentske potrebe po pitanju smještaja malo koji grad u državi može zadovoljiti. 

 

FOTO: GRAD BJELOVAR