Sveučilište u Zadru

Bilo da ste studenti filologije ili ne, o jeziku bogova u „Ilijadi” i „Odiseji” možete doznati na konferenciji GLAS

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_u_Zadru#/media/File:Zadar_Sveuciliste.jpg

Od 10. do 12. svibnja u Zadru se organizira regionalna konferencija GLAS namijenjena studentima klasične filologije, povijesti, arheologije te etnologije i kulturne antropologije, ali otvorena je i za druge znatiželjnike koji žele znati više o antičkom razdoblju i narodnim pričama.

GLAS (Graecae Latinaeque Antiquitati Studentes), jedinstvena regionalna konferencija za studente klasične filologije, održat će se na Sveučilištu u Zadru od 10. do 12. svibnja. Na njoj sudjeluju izlagači s različitih sveučilišta iz Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Rusije.

Prva takva konferencija održana je 2015. godine u Beogradu, a od tada se svake godine održava u drugoj državi te su domaćini bili Sofija, Ljubljana i Skoplje, a ove je godine domaćin Zadar. Konferencija nema predodređenu temu, ali sva će izlaganja biti na engleskom jeziku i namijenjena su svima zainteresiranima, a ponajviše studentima klasične filologije, povijesti, arheologije te etnologije i kulturne antropologije. 

10. svibnja čast otvaranja, s početkom u 14:30, ima doc. dr. sc. Diana Sorić, no svi sudionici moraju proći registraciju  u 10 sati. Nakon toga će uslijediti organizirani obilazak Arheološkog muzeja, a sljedećih dana i starog grada Zadra.

Na programu će se, između ostaloga, pronaći izlaganja o ciljevima i metodama etimologije u književnosti starogrčkog jezika, o jeziku bogova u Ilijadi i Odiseji, dualističkom vjerskom nasljeđu u makedonskim narodnim pričama te izlaganje o korijenima antičke izvedbene umjetnosti. Potpun program možete pronaći na poveznici

 

Komentari na članak

Vezani članci

Javier Bajer

Velika konferencija za mlade

Javier Bajer novi je Leap Summit govornik

On je aktivni suradnik na RSA, i glavni urednik ''Strategic HR Review'', profesor za promjene u organizacijskoj kulturi Sveučilišta de San Andrés, kao i gostujući predavač na poslovnoj školi Sveučilišta Surrey.

Pogled s klupe

Svijet poduzetništva

Stara konferencija "Kreativno poduzetništvo" obnovljena novim sadržajem

Udruga 3P Split otvorila je prijave za konferenciju "Kreativno poduzetništvo", "Speed Date Consulting" i "Case Study Challenge". Traju do 27. travnja.

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Poticanje poduzetništva u Istri

Poduzetništvo kao rješenje krize: završna konferencija

Inkluzivno poduzetništvo znači mladi, stari, muškarci, žene, zaposleni, nezaposleni... Ti!

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_u_Zadru#/media/File:Zadar_Sveuciliste.jpg

Međunarodna konferencija

O problemima postmodernog društvenog, kulturnog, religijskog, književnog i povijesnog razvoja na Sveučilištu u Zadru

Zadarski studenti od 1. do 4. svibnja imaju priliku posjetiti međunarodnu konferenciju „Modernity and Postmodernity in Central and Southeastern Europe“ te poslušati predavače iz Austrije, Slovenije, Njemačke, Češke i, naravno, Hrvatske.

Jasna Ožanić

Predavanje i tribina Sveučilišta u Zadru

Teologija tijela

Sveučilište u Zadru i Zadarska nadbiskupija organiziraju predavanje i tribinu.