Sveučilište u Zadru

Bilo da ste studenti filologije ili ne, o jeziku bogova u „Ilijadi” i „Odiseji” možete doznati na konferenciji GLAS

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_u_Zadru#/media/File:Zadar_Sveuciliste.jpg

Od 10. do 12. svibnja u Zadru se organizira regionalna konferencija GLAS namijenjena studentima klasične filologije, povijesti, arheologije te etnologije i kulturne antropologije, ali otvorena je i za druge znatiželjnike koji žele znati više o antičkom razdoblju i narodnim pričama.

GLAS (Graecae Latinaeque Antiquitati Studentes), jedinstvena regionalna konferencija za studente klasične filologije, održat će se na Sveučilištu u Zadru od 10. do 12. svibnja. Na njoj sudjeluju izlagači s različitih sveučilišta iz Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Rusije.

Prva takva konferencija održana je 2015. godine u Beogradu, a od tada se svake godine održava u drugoj državi te su domaćini bili Sofija, Ljubljana i Skoplje, a ove je godine domaćin Zadar. Konferencija nema predodređenu temu, ali sva će izlaganja biti na engleskom jeziku i namijenjena su svima zainteresiranima, a ponajviše studentima klasične filologije, povijesti, arheologije te etnologije i kulturne antropologije. 

10. svibnja čast otvaranja, s početkom u 14:30, ima doc. dr. sc. Diana Sorić, no svi sudionici moraju proći registraciju  u 10 sati. Nakon toga će uslijediti organizirani obilazak Arheološkog muzeja, a sljedećih dana i starog grada Zadra.

Na programu će se, između ostaloga, pronaći izlaganja o ciljevima i metodama etimologije u književnosti starogrčkog jezika, o jeziku bogova u Ilijadi i Odiseji, dualističkom vjerskom nasljeđu u makedonskim narodnim pričama te izlaganje o korijenima antičke izvedbene umjetnosti. Potpun program možete pronaći na poveznici

 

Komentari na članak

Vezani članci

Konferencija "Kondicijska priprema sportaša"

KPS 2018.

Rasprava o budućnosti vrhunskog ekipnog sporta na KIF-u

Šesnaesto će izdanje prestižne sportske konferencije na KIF-u započeti s pričama o velikim uspjesima hrvatskih trenera, a kroz dva dana svoja će znanja predstaviti domaći i strani stručnjaci.

Nacionalna Platforma Zagreb

Studentska volonterska konferencija

ESN-ovci planiraju uzbudljivu akademsku godinu tijekom Nacionalne platforme Zagreb

Novo izdanje ESN-ove konferencije okupit će mlade i aktivne volontere iz šest hrvatskih podružnica, željne novih znanja i promoviranja mobilnosti. Očekuje ih pregršt motivacije, inspiracije, ideja i razmjena najboljih praksi.

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru

Dragutin Lalović: Stari i novi fašizam

Ovaj utorak u Gradskoj knjižnici Zadar poslušajte prvo javno predavanje o fašizmu koje organizira Odjel za sociologiju.

Hotel Melia Coral Umag

Znanstvena konferencija

Međunarodni susret u Umagu sagledava ekonomiju u svijetu brzih promjena

– Na konferenciji smo okupili ljude impresivnih životopisa i ideja o kojima može ovisiti ne samo budućnost Hrvatske već i čitavog svijeta. – istaknuo je Ivo Šlaus.

Grad Split

Nacionalna konferencija

Konferencija katoličke mladeži F+18 ove godine na splitskom Sveučilištu, prijave još traju

Prijave na konferenciju F+18 u organizaciji katoličke udruge Forum plus otvorene su do 14. rujna svim zainteresiranim studentima i mladima, a u Splitu ih čeka bogat edukativan i zabavni program.