Sveučilište u Zadru

Bilo da ste studenti filologije ili ne, o jeziku bogova u „Ilijadi” i „Odiseji” možete doznati na konferenciji GLAS

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_u_Zadru#/media/File:Zadar_Sveuciliste.jpg

Od 10. do 12. svibnja u Zadru se organizira regionalna konferencija GLAS namijenjena studentima klasične filologije, povijesti, arheologije te etnologije i kulturne antropologije, ali otvorena je i za druge znatiželjnike koji žele znati više o antičkom razdoblju i narodnim pričama.

GLAS (Graecae Latinaeque Antiquitati Studentes), jedinstvena regionalna konferencija za studente klasične filologije, održat će se na Sveučilištu u Zadru od 10. do 12. svibnja. Na njoj sudjeluju izlagači s različitih sveučilišta iz Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Rusije.

Prva takva konferencija održana je 2015. godine u Beogradu, a od tada se svake godine održava u drugoj državi te su domaćini bili Sofija, Ljubljana i Skoplje, a ove je godine domaćin Zadar. Konferencija nema predodređenu temu, ali sva će izlaganja biti na engleskom jeziku i namijenjena su svima zainteresiranima, a ponajviše studentima klasične filologije, povijesti, arheologije te etnologije i kulturne antropologije. 

10. svibnja čast otvaranja, s početkom u 14:30, ima doc. dr. sc. Diana Sorić, no svi sudionici moraju proći registraciju  u 10 sati. Nakon toga će uslijediti organizirani obilazak Arheološkog muzeja, a sljedećih dana i starog grada Zadra.

Na programu će se, između ostaloga, pronaći izlaganja o ciljevima i metodama etimologije u književnosti starogrčkog jezika, o jeziku bogova u Ilijadi i Odiseji, dualističkom vjerskom nasljeđu u makedonskim narodnim pričama te izlaganje o korijenima antičke izvedbene umjetnosti. Potpun program možete pronaći na poveznici

 

Komentari na članak

Vezani članci

web stranice

Svijet marketinga

"Crowdfunding" entuzijasti stižu u Osijek na Market&NG konferenciju

Studentska udruga Bookmark u suradnji s Katedrom za marketing Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Kreativnom agencijom Adverta priprema Market&NG konferenciju. Događaj će okupiti brojne uspješne "crowdfunding" entuzijaste.

Saša Burić i Andrija Rimac

Konferencija

Combis: poslovne strategije za digitalno doba

Predavanja Combis konferencije ove su godine podijeljena u pet tematskih područja: „Combis Solutions“, „Connected Future“, „It's All About Technology“, „Security“ i „Redefined Workplace“. Svima je zajednički cilj educirati i inspirirati sudionike o mogućnostima različitih poslovnih strategija za digitalno doba.

Zdrava hrana

„Naša dobra hrana”

Vodeći stučnjaci na Agronomskom fakultetu o pozitivnom utjecaju ekoloških modela proizvodnje hrane

Ne propustite susret vodećih stručnjaka iz područja ekološke poljoprivrede, agroekologije, prehrambenog suvereniteta i tehnoloških inovacija održive proizvodnje hrane koji će se održati u 6. paviljonu Agronomskog fakulteta. Ulaz je slobodan.

FF UK

Karlov univerzitet u Pragu poziva

Konferencija mladih slavista

Cilj ovog projekta je razmjena informacija o znanstvenom radu studenata u pojedinim područjima slavistike i odsjecima za slavistiku raznih sveučilišta i znanstvenih ustanova.

PR arena - Banja Luka

Studentska konferencija u Banjoj Luci

Prijavite se na konferenciju o odnosima s javnošću pod nazivom "PR arena"

Ova jedinstvena konferencija studentima pruža nova znanja i poznanstva, a tamo će moći čuti savjete i iskustva vrhunskih domaćih i stranih predavača.