LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kampus Borongaj

Bežični internet na cijelom Kampusu

Od početka godine na vanjskim površinama kampusa Borongaj studentima, zaposlenicima i nastavnicima omogućen je pristup bežičnoj mreži eduroam.

Od početka godine na vanjskim površinama kampusa Borongaj studentima, zaposlenicima i nastavnicima omogućen je pristup bežičnoj mreži eduroam.

Vanjske površine znanstveno-sveučilišnog kampusa Borongaj od početka godine su pokrivene bežičnim internetom. Studenti, zaposlenici i nastavnici na Kampusu mogu pristupiti internetu putem mreže Eduroam, odnosno korisničkim računom u sustavu AAI@EduHr. Također, za korištenje se mora pristupiti stranici eduroam Installer, kako bi uređaj pristupio bežičnoj mreži.

Kampus Borongaj (Zagreb)

Dosada je mreža bila dostupna unutar zgrada fakulteta, no zbog studentskih udruga koje se nalaze nešto dalje, a i mnoštva studenata koji koriste slobodno vrijeme za učenje u prirodi na svojim laptopima, studenti su tražili da bežična mreža pokriva cijeli prostor Kampusa koji uključuje četiri fakulteta, Edukacijsko-rehabilitacijski, Fakultet prometnih znanosti, Ekonomski fakultet te Hrvatske studije. Ovaj način pokrivanja svakako olakšava i održavanja različitih simpozija i znanstvenih skupova, tijekom kojih su sve češći upiti za povezivanje na internet putem mobilnih uređaja i laptopa. Ovaj projekt su omogućili Sveučilišni računski centar Srce i Sveučilište u Zagrebu, a nadogradnja je UNIZG-WLAN, usluge Srca koja pruža podršku pri postavljanju i održavanju Eduroam mreže.

FOTO: FLICKR/BIUBER