LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Treba vam pomoć kako biste složili idealno računalo?

Assemblio, domaći projekt za konfiguraciju računala

Ako imate poteškoća sa sastavljanjem računala ili vam je potreban savjet, svakako pogledajte kako vam je Assemblio.hr olakšao taj posao.

Ako imate poteškoća sa sastavljanjem računala ili vam je potreban savjet, svakako pogledajte kako vam je Assemblio.hr olakšao taj posao.

Sastavljanje računala predstavlja jako težak zadatak, pogotovo ako o njima znate vrlo malo. Mladi tim studenata FESB-a odlučio je napraviti stranicu koja bi pomogla svima koji se ne snalaze na tom području, ali i onima koji trebaju savjet ili prijedlog. Zbog toga su pokrenuli stranicu Assemblio.

Stranica nudi opciju unošenja ključnih komponenti za sastavljanje računala. Primjerice, u naznačenu kategoriju unesete iznos novca koji želite potrošiti te opciju odabira tipa kategorije računala (balansirano, za igranje, uredsko, radna stanica). Ponuđena je i opcija prilagodbe za pojedinačne dijelove računala - CPU za snagu procesora, RAM za količinu radne memorije, GPU za snagu grafičke kartice te HDD za količinu raspoloživog prostora diska. Nakon što ste odabrali postavke po želji, dovoljno je da kliknete složi konfiguraciju. Ako želite znati više o sastavljanju računala, u desnom gornjem kutu stoji poveznica za video tutoriale u kojima su objašnjeni svi postupci.

Iza cijele priče stoje studenti splitskog FESB-a: Eugen Jeličić, Antonio Pavlinović, Igor Pleić i Jure Granić Skender koji su uspjeli realizirati ovaj projekt nakon što je 2013. godine osvojio prvo mjesto na županijskoj razini Infokupa.

FOTO: ASSEMBLIO