LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Raspisan natječaj

Akademska nagrada AMAC-UK 2014.

AMAC-UK raspisao je natječaj za akademsku nagradu AMAC-UK 2014. kojoj je cilj omogućiti ostvarenje projekta iz znanosti i kulture studenata i mladih znanstvenika iz Hrvatske.

AMAC-UK raspisao je natječaj za akademsku nagradu AMAC-UK 2014. kojoj je cilj omogućiti ostvarenje projekta iz znanosti i kulture studenata i mladih znanstvenika iz Hrvatske.

Almae Matris Alumni Croaticae - Ogranak za Veliku Britaniju (AMAC-UK) raspisuje natječaj za akademsku nagradu AMAC-UK 2014. Nagrada iznosi £1000, a cilj joj je omogućiti ostvarenje projekata studenata na diplomskoj i postdiplomskoj nastavi te mladih znanstvenika iz Hrvatske. Projekti mogu biti iz područja znanosti ili kulture i trebaju uključivati posjetu ili unaprjeđenje suradnje s institucijama u Britaniji na tom području.

Kandidati moraju biti sadašnji ili bivši studenti jednog od sveučilišta u Hrvatskoj, osobe s hrvatskim državljanstvom i osobe sa stalnim boravkom i/ili radnim odnosom u Hrvatskoj.

Svi koji zadovoljavaju uvjete mogu se prijaviti do 30. travnja 2014. godine Prijavnice se mogu preuzeti s web-stranice ili zatražiti mailom od amac@talktalk.net.

Prijava treba sadržavati:

1) Kratak životopis kandidata i bibliografiju

2) Ispunjenu prijavnicu koja treba sadržavati:

    a) svrhu i kratak plan projekta

    b) instituciju ili mjesto provedbe projekta

    c) vrijeme trajanja projekta

    d) procjenu načina na koji će projekt doprinijeti akademskoj karijeri kandidata

    e) ocjenu značajnosti projekta za promicanje hrvatske znanosti i kulture

    f) obrazloženje načina na koji sredstva nagrade sudjeluju u troškovima projekta

3) Pismo potpore kandidatu koje potpisuje osoba koja poznaje kandidatov dosadašnji rad i može procijeniti kvalitetu projekta (npr. predstojnok zavoda, voditelj laboratorija, ravnatelj institucije i sl.)

Od dobitnika nagrade se očekuje sažetak projekta i pismeni izvještaj o utrošku nagrade koji će se objaviti na web stranici AMAC-UK.

FOTO: CROATIAN EMBASSY IN LONDON