LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Kids Create

AIESEC Rijeka promovirao karnevalsku kulturu

Prvi put AISEC Rijeka je pokušala spojiti praksu kao svoju glavnu djelatnost i kulturu svog grada

Prvi put AISEC Rijeka je pokušala spojiti praksu kao svoju glavnu djelatnost i kulturu svog grada

Ove godine prvi put lokalni odbor Rijeka organizirao je projekt KIDS CREATE. Cilj ovog projekta bio je dovesti studente iz „karnevalskih“ zemalja (Italija i Brazil) u Rijeku te zajedno promovirati karnevalsku kulturu i veselje. Projekt je trajao u razdoblju od 15.01. do 03.03.

Nakon odrađene promocije u Rijeku je stiglo dvoje praktikanata iz Brazila : Cintia Dal Moro i Guilherme Barbosa. Njihov prvi zadatak bile su radionice za djecu na temu karneval ; izrađivali su maske, pomagali djeci s njihovim koreografijama za dječju povorku te  s riječim karnevalskim grupama obilazili lokalna maškarana druženja, tako šest tjedana. Osim odrađivanja prakse Guilherme i Cintia (Sinča) imali su i slobodno vrijeme tijekom kojeg im je organizacijski odbor projekta pripremio posebna iznenađenja. U 6 tjedana posjetili su Veneciju i Bled gdje su imali prilike prvi put u životu vidjeti snijeg i Istru.

Dan kada se održala treća najveća karnevalska povorka bilo je velika završnica projekta gdje je AIESEC Rijeka imala svoju grupu u povorci (već 14. godinu za redom) koja je brojala preko 100 sudionika!

Ovim projektom AIESEC Rijeka je pokušala po prvi put spojiti svoju glavnu djelatnost – prakse i kulturu svog grada. Zadovoljni osmijesi na licima naših praktikanata, djece u školama i naših članova kažu nam da smo u tome i uspjeli.

FOTO: AIESEC RIJEKA